Skocz do zawartości

Submit URL Google - Nie działa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

czy submit url został całkowicie wyłączony?  -> https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url

Przed chwilą otrzymałem komunikat o następującej treści:

Aby przesłać URL do indeksu Google, prześlij mapę witryny lub użyj naszego nowego Narzędzia do sprawdzania adresów URL.

https://imgur.com/Arddn2C

Pozdrawiam

2 godziny temu, s_matysik napisał:

Od dawna już indeksowało po długim czasie lub w ogóle, tak więc nie dziala od dawna, teraz tylko usunięto sam formularz

też tak myślę. Testowałem na własnych domenach i przez GSC działało od razu prawie, a przez stronę chyba wcale. Generalnie żadna strata ;)

Z tego co zauważyłem...   https://search.google.com/test/mobile-friendly?hl=pl   

1. Przeprowadzasz test na urządzenia mobilne i po teście masz opcję dodaj do indeksu google. Zazwyczaj zgłoszone linki pojawiają się w przeciągu kilku sekund do kilkunastu minut... 

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

@Takitam to też zniknęło tak jak widget z SERPów. 

@zgred pochwal się kontaktami i szczegółami, jakiś czas temu pisałeś o tym, że formularz addurl zniknie :) 

To nie jest żadna tajemna wiedza. Przypominam sobie że John Mu mówił o zmianach w gsc.

To samo tyczy się odpytywania wyszukiwarki jak i darmowych narzędzi.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dnia 29.07.2018 o 09:15, Takitam napisał:

Przeprowadzasz test na urządzenia mobilne i po teście masz opcję dodaj do indeksu google.

No właśnie już tego nie ma. Było kilka miejsc, w których Google wyświetlało formularz, ale w tej chwili pozostał jedynie w Search Console. 

✅ Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu

☑️ Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj chciałam dodać kilka linków i niestety Google ucięło ten prosty sposób.  :/

Czy pojawił się jakiś zamiennik (darmowy i taki gdzie można od czasu do czasu dodawać linki nie do moich stron) ?

W GSC nie będzie takiej możliwości. POza GSC jest całe multum indexerów - płatnych oczywiscie :)

Dzięki Google SEO staje się coraz droższe :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Chyba się będę decydowała na indexera, ale poszukuje takiego w którym pakiet zakupionych linków nie będzie wygasał, a dodawanie ich powinno następować poprzez prosty panel. Niestety z tych które przeglądałam, to pakiety zazwyczaj wygasały po miesiącu lub dodawanie linków następowało poprzez wysłanie pliku tekstowego z linkami.

Jakiś szczególny indexer będzie miał interesujące mnie opcje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności