Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, misia24 napisał(a):

Chętnie poczytam Twojego bloga ;)

info

Nie nie nie ;) ja nie sprzedaje tego co robię :) po prostu pisz o tym co lubisz robić, prosto, od serca, po ludzku..

Masz fora tematyczne, z czasem możesz wrzucić w stopkę, masz fora kulinarne itd :) masz Social Media możliwości wiele 

Interesuje cię opróżnianie mieszkań Warszawa

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

22 godziny temu, misia24 napisał(a):

Mam pytanie, czy w obecnych czasach internetu przepełnionego treścią, filmikami itd. jest sens zakładać blog, na przykład kulinarny, albo taki łączony: kulinaria, porady domowe, ogrodnictwo itp. Blog nastawiony na dużą ilość treści, oczywiście dla zarobku (na przykład z reklam google). Dużo treści, powiedzmy 1-2 wpisy dziennie (może więcej), na podstawie gazet sprzed 10 lat i fotografii ze stock albo generowanych przez AI. Jestem copywriterką, mój zawód, a przynajmniej to co ja robiłam umarło 🙁 Nie znam się na tych wszystkich rolkach, tik-tokach i innych nowościach, dlatego pewnie poszłabym tylko w treść. Ile czasu potrzebuję i jakie zyski może wygenerować taki blog, bez profesjonalnego pozycjonowania? Proszę o porady

To zalezy.

Jeśli chcesz stworzyć bloga tematycznego np. kulinarnego ponieważ gotowanie i to co się z tym wiąże jest twoją pasją, chcesz sie dzielić z innymi swoimi pracami to jest sens. W przyszłości możesz bloga zmonetyzować ale rozsądnie.

Jeśli chcesz stworzyć bloga aby pisać o wszystkim ale za bardzo na tym się nie znasz i będziesz głównie posługiwała się AI to nie wróżę powodzenia. Ludzie nie będą linkować i podawać sobie treści dalej z twojego bloga jeśli wykryją, że treści są z AI. Oczywiście można to wypozycjonować aby był wysoko i miał ruch tylko jakim kosztem. Głównie chodzi o to aby jak najmniejszym nakładem finansowym osiągną jak największy zysk. Dlatego najlepiej jest pisać o tym co cię interesuje o swoim hobby bo to jest najłatwiejsze i najtańsze.

Musisz zadać sobie pytanie w jakim celu chcesz zbudować bloga

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.