Jump to content

Recommended Posts

@soulfailer - czasem takie sytuacje w systemie się zdarzają (nie wiem dlaczego), ale jest zrobione zabezpieczenie i sytuacja sama wraca zwykle dość szybko do normy. Nie znalazłem jeszcze przyczyny dopisywania do podstrony więcej niż 3 linków - mimo że przed każdym przypisaniem sprawdzana jest ilość faktycznie zamieszczonych linków.

 

@Rainmaster ostatnio zauważył błędne dobieranie kosztów linka i faktycznie był błąd. W uproszczeniu źle był liczony koszt linków, a dobieranie linków odbywało się po prawidłowych kosztach (a nie tych źle obliczonych). Stąd teraz mielenie systemu z linkami tam gdzie kryterium jest koszt i ustawione trzymanie kryteriów. Myślałem że będzie to nieodczuwalne, stąd był brak komunikatu.

 

@ttah  dzięki, wygląda na to że poprawione.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
  • Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Wyżej to oczywiście żarcik, choć kto wie, może kiedyś do tego dojdzie       Ogólnie jesteśmy coraz bliżej przeinstalowania całości, przejścia na php 7, ale jest jeszcze kilka spraw do z

W edycji minimalny rank wstawia się 20.

Witam,   chciałbym dodać stronę do systemu linktak. Jednakże przy próbie dodania otrzymuję komunikat o treści:   Wykryte zostały następujące błędy: Błąd połączenia ze skryptem linkt

Posted Images

Problem z walidacją cache: " Brak indeksu/Stary cache" ID domeny: 2826

  1. Znaleziono po info: 01.01.1970 01:00
  2. Brak cache

 

I tak dla wszystkich podstron.

  • Like 1

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Stonehenge  był związany z kultem  Faz Księżyca?

Link to post
Share on other sites

"Nieunikalne lub byle jakie treści" - system to weryfikuje czy Human ?

Z tego wynika, że macie system surowszy niż AI Googlarki.

W zgłoszonej domenie większość tematów siedzi w top 10 a u was to nic nie warte.

Widocznie należy dodawać wyłącznie strony zapleczowe nastawione na daną tematykę wg. zapotrzebowania na linki.

Czyli w praktyce nie różni się od innych tego typu.

Takie moje skromne spostrzeżenia po wstępnym teście systemu.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Stonehenge  był związany z kultem  Faz Księżyca?

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Jak sprawdzam to system nie wykrywa nic dodatkowego. Czasem może się zdarzyć, że system zdejmie linki (są wtedy usuwane z bazy) i przy następnym wysyłaniu linków na stronę są one ze strony zdejmowane - wtedy system widzi linki jako wychodzące - ale to trzeba mieć spore szczęście żeby utrafić :)

Link to post
Share on other sites

Witam

Czy opcja "Testuj wyświetlanie linków" działa?

U mnie na stronie po kliknięciu wyświetla się

HTTP_CODE:200
KONTENT:

a w konsoli pisze tak:

image.thumb.png.bd2382fa4207e2aadd75048a29f8714e.png

Chyba ta funkcja jest blokowane przez przeglądarki.

Edited by Dares89
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Próbowałem dodać domenę na czarną listę, ale wyskakiwał mi błąd „problem z połączeniem z bazą danych”. Okazało się, że przeszło dopiero całe  hxxp://www.domena.zz. Samo domena.zz przejść nie chciało i zgłaszało powyższy błąd.

W sumie nie wiem czy to błąd czy nie, ale piszę jakby co, bo mnie to zblokowało na minutę.

Edited by ttah
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Po jakim czasie od błędu komunikacji ze stroną system wchodzi i sprawdza czy błąd występuje ponownie?

Z niewiadomych mi powodów wszystkie podstrony dwóch stron mają błąd http_code: 500. Nie chce mi się klikać ręcznie by sprawdzało ponownie, bo tego jest ponad 100 podstron. A na kilku przypadkowych przeszło od ręki sprawdzanie, więc to musiał być albo chwilowy błąd po mojej stronie, albo po stronie systemu.

 

Edycja:

Coś dziwnego mi się dzieje ze stronami 368 i 380. To te, wspomniane wyżej. Kilkadziesiąt podstron dodałem do sprawdzenia ręcznego, posprawdzało, ale mają wyzerowaną punktację. Reszta nadal tkwi z tym błędem mimo tego, że działają. Proszę o sprawdzenie.

Edited by ttah
Link to post
Share on other sites

Nie mogę edytować już, więc dodaję nowy wpis.

Podstrona 2774 zgłasza mi błąd „brak linka systemowego”. Są na niej jakieś dwa linki, tyle też widnieje w panelu. Testowanie linków wyświetla wszystkie trzy. A błąd mimo tego nie znika.
Rzuciłem okiem na zawartość pliku z linkami, bo słowo kluczowe, na które odbywa się linkowanie jest co najmniej dziwne. Wygląda na to, że to link zawiera dwukropki, które powodują, że całość się chrzani (jak mniemam to własnie jest separatorem, którego używasz w pliku z linkami). Dwukropki ze słowa kluczowego (jeśli jest ono takie same jak link, a na to wygląda) są z kolei  pozamieniane na spację.
Pozostawiam do analizy.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy