Skocz do zawartości

Planeta-seo :Czy linki umieszczane w serwisach publikujących artykuły rankują?

Newsbot

Rekomendowane odpowiedzi

Krzysztof Ziółkowski: Czy linki umieszczane w serwisach publikujących artykuły rankują?

Czy linki które są w sprzedaży w serwisach udostępniających publikację artykułów reklamowych mają moc wpływającą na podniesienie pozycji czy nie mają takowej? Postaram się odpowiedzieć na przykładzie ...

Poleca: Polska Planeta SEO

View the full article

Linki z byle czego rankują, więc czemu by nie miały z zadbanych serwisów? Z czasem te linki zyskają jeszcze na mocy. Istotne jest, czy to się opłaca.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

To była niejako moja "riposta" na sugestię Marcina, że po dodaniu linków z PBNów nic mu nie poszło w górę ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

2 godziny temu, Presta napisał:

Pytanie, które to zadbane / wartościowe serwisy

Na pytanie o "zadbane" ja osobiście nie wiem jak odpowiedzieć (może te z ciągłością publikacji?) , wartość określam tylko i wyłącznie po ilości odwiedzin z wyników zapytań z Google dla interesującej mnie tematyki. ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Więcej jest rzeczy na które warto zwrócić uwagę i przeanalizować, struktura serwisu linkowanie wewnętrzne, czas przebywania zajawki na stronie głownej, miejsce gdzie potem trafia artykuł itp , ited . Może coś więcej o tym napiszę ;)

A nie jest to przerost formy nad treścią? W takie coś można się bawić jak się ma kilka serwisów do pozycjonowania albo złapie grubą rybę za portfel :) 

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

Bez przesady, takie rzeczy ogarnia się maksymalnie w pięć do 10 minut, niektóre na pierwszy rzut oka. Ni mów mi że nie masz doświadczenia w te klocki ;) . Każdy chyba kto przesiedział w SEO kilka lat ogarnia na pierwszy rzut oka czy to precel czy coś więcej ;)

9 godzin temu, Beerbant napisał:

To była niejako moja "riposta" na sugestię Marcina 

Taka sama riposta jak i sugestia Marcina, o niczym.  Żaden dodatkowy morał z tekstu i testu nie wypłynął. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Marcin stwierdził, że linki z jego PBN kopią, a linki z względnie tanich publikacji nie.

To że publikacje sponsorowane od dawna kopią słabiej (szczególnie te masówki na whitepress i linkhous, lokalne serwisy gdzie publikacje są po 100-300 zł) to chyba widzi cała branża.

Nawet publikację na interii nie kopią nic, a nic, co też o czymś świadczy.

1 godzinę temu, s_matysik napisał:

lokalne serwisy gdzie publikacje są po 100-300 zł

Tutaj się nie zgodzę sam zakupiłem lokalne publikacje (nie przez LH czy WP) i pięknie mi podbiły mocno konkurencyjne słowa na topy z top 3 na top 1. Mało tego, same publikacje nie były najlepszych lotów. Całość powtórzyłem 3 razy i za każdym razem były efekty, mniejsze, większe ale zawsze w górę. I tylko te działania były wtedy robione. Z moich obserwacji wyszło, mi że w takie lokalne to dobra inwestycja jak jesteś wysoko i chcesz utrwalić pozycję na dłużej, zmniejszyć wahania.

Z LH również linkowałem z różnym budżetem i przy dobrym wyborze szło mi zawsze w górę. Tylko nie tak jak pisze Beerbant 10 minut i gotowe, tylko trochę wyboru miejscówek było.

Pozdrawiam
Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Nie bardzo wiem czemu teraz ludzie się obudzili i nagle wielkie zdziwienie, że linki z WP czy LH często nie działają. Przecież oni tylko pośredniczą w publikacji, a to wina tego, że wiele serwisów jest zaspamowanymi preclami z linkami przychodzącymi za 100 czy 200 zł. Zrobiłem rok temu nowy sklep, linków do niego z 40 sensowniejszych domen + trochę for żeby były i efekty są. Kwestia wyboru tych odpowiednich domen, a nie wybór po najtańszych.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Jeżeli komuś nie "kopią" w górę to może przyczyna leży w złym doborze miejscówek? Może nie warto kierować się przy wyborze miejscówek tymi gó**o znaczącymi sztucznie nabitymi trastami srastami?

18 godzin temu, SzlafRock napisał:

Żaden dodatkowy morał z tekstu i testu nie wypłynął.

To, że Ty nie potrafisz wyciągnąć żadnych wniosków to już nie jest moją winą ;)

5 godzin temu, s_matysik napisał:

Nawet publikację na interii nie kopią nic, a nic, co też o czymś świadczy.

Jak dla mnie świadczy, że ktoś nie potrafi napisać dobrego artykułu z CTA dla przyciągnięcia uwagi, a co za tym idzie przejścia po linkach do serwisu docelowego. Najbardziej kopią linki z których następują przejścia do serwisu docelowego. Publikowaliśmy kilka takich artykułów w większych serwisach i kopały, najlepszy art dawał przez 6 mies około 2,5K wejść na stronę, najsłabszy przez pół roku wygenerował około 700. Niestety to nie są artykuły za 200 złotych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności