Skocz do zawartości

Nasycenie słowem kluczowym

antaba

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, s_matysik napisał:

Jeszcze nigdy nie zauważyłem, aby tematyczność miejscówki miała jakiekolwiek znaczenie.

Kiedys napisałem napisze jeszcze raz - robimy różne seo więc z tym się nie zgadzam. Ale spoko opinia :0)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@zgred  Ile seowców tyle opinii, ważne żeby robić efekty:) Każdy ma swoje techniki, metody i to jest fajne w tej branży:)

Upraszczając poprzedni post - po prostu w moim subiektywnym odczuciu linkując z artykułu o kotach, do strony z suplementami diety otrzymamy taki sam efekt jak w przypadku, gdyby ten artykuł linkujący był o suplementach. Przynajmniej w krótkim okresie czasu.

3 godziny temu, s_matysik napisał:

Jeszcze nigdy nie zauważyłem, aby tematyczność miejscówki miała jakiekolwiek znaczenie.

Ja zauważyłem, że potrzebuję wtedy mniej linków a i wyniki stabilniejsze

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

10 minut temu, Beerbant napisał:

wyniki stabilniejsze

Hmm, z linków nie tematycznych wyniki też są stabilne.

Co do samych linków jak pisałem wcześniej - robiłem testy a/b i nie widzę zależności.

7 godzin temu, antaba napisał:

Kupuje artykuły sponsorowane na  whitepress.pl , sądziłem, że zamieszczanie już wpisów w miejscówkach za bardzo nie pomoże, a artykuły w portalach dziennikarstwa obywatelskiego?  Na blogu lexy też jest powiedziane o portalach z kuponami, z konkursami, wiadomo filmy, infografika, prezentacje, social media, swoje zaplecze, itd. Linkowanie - dobry pomysł?

Nie jestem "ekspertę", ale obawiam się, że to za drogi biznes żeby jechać na artach sponsorowanych. Dlatego ludzie stawiają zaplecza z treścia z mieszarek, SWLe itp, bo seo oparte na takich artach to koszty z kosmosu a efekt nie koniecznie.

@s_matysik Czy Twoje testy obejmowały tylko j. polski jeśli można wiedzieć, czy również ang? Bo teoretycznie G zna chyba lepiej angielski od innych języków, czy w takim wypadku tematyczność/bełkot z mieszarki może mieć znaczenie?

W tej dyskusji rozchodzi się o dwie rzeczy:

- czy linki tematyczne kopią ? Kopią.

- czyli linki nietematyczne kopią ? Kopią.

Ale pojawia się dylemat na ile kopią. I tu dochodzimy do innej rzeczy: kto jakiego klienta robi i jakimi metodami. Bo linkami nietematycznymi to można sobie pokopać (i tu są dwa obozy bo jeden robił testy a/b a drugi tez robił) ale też jest iina para kaloszy: jakiego klienta robi się takiego klienta i czy jest to totalna napierdalanka (wtedy twierdzi się, że wszystko kopie) czy robi się to subtelnie jak @Beerbant i tez kopie tylko, że trwale (na kilka lat).

Reasumując: każda strona ma rację tylko kwestia jakiego sortu klienta sie robi.

Jestem z obozu: tematycznie kopany. I kopie lepiej niz napierdalanka z byle gówna, nietematycznie.

Ament.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

7 godzin temu, Jaro1221 napisał:

Bo teoretycznie G zna chyba lepiej angielski od innych języków, czy w takim wypadku tematyczność/bełkot z mieszarki może mieć znaczenie?

Może warto się jeszcze zastanowić nad długoterminowością pewnych "rozwiązań", gdyż algorytmy G się zmieniają i to co dziś działa lub w najgorszym wypadku nie ma wpływu w przyszłości może zaowocować BANEM. Taka sytuacja już nie raz miała miejsce  np w czasach seokow :o

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Jaro1221 

1. Tak testy obejmowały różne języki,  angielski też. 

2. Co do kosztów to prawda. W lokalnym SEO, gdzie często klient ma budżet poniżej 1k  trzeba umieć optymalnie wykorzystać. 1 artem sponsorowanym nic nie zadziałamy. 

Pozostaje mi kwestia "kanibalizacji", np. escape room wrocław, poznań, szczecin, koszalin, gdańsk, warszawa wiadomo, wstawiam "rel canonical", ale jak?, będzie zależała poszczególna pozycja od  optymalizacji, np. strony escape room warszawa? Raport Senuto i GSC inaczej pokazują, co należy zatem robić? Spojrzałem jeszcze na serp-y , faktycznie jest problem. Proszę mi pomóc.

15 godzin temu, s_matysik napisał:

Hmm, z linków nie tematycznych wyniki też są stabilne.

Dzięki tematyczności zaobserwowałem stabilność której nie ruszyły różne updaty algo w czasokresie ostatnich 4ch lat.

Poza tym małe wyjaśnienie dotyczące "tematyczności":

Seujemy przykładowo "pizze",

linki idą od:

artów o mące

artów o pomidorach

artów o oliwie włoskiej

artów o winie włoskim

artów o regionach turystycznych we Włoszech

itp itd.

4 godziny temu, s_matysik napisał:

klient ma budżet poniżej 1k

to w tej cenie proponuje mu się usługi doradcze a nie bierze kasę za coś co z góry jest skazane na niepowodzenie w wielu wypadkach ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

23 minuty temu, Beerbant napisał:

a nie bierze kasę za coś co z góry jest skazane na niepowodzenie w wielu wypadkach

Dlaczego skazane na niepowodzenia?

Mały lokalny biznes, nie zawsze może przeznaczyć dużo środków na usługi SEO i kwestia jest tylko taka czy ktoś potrafi zrobić topy w tym budżecie czy nie.

Budżet w wysokości 1000 zł jest tak naprawdę budżetem wacikowym, wiec nie są to żadne bzdury. Chyba, że robisz klienta na czarno i zamiast faktury wystawiasz baton "snickersa" lub świadczysz usługi non-profit tak jak ja dla znajomego znad morza :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

16 minut temu, markarczun napisał:

Ale Ty bzdury piszesz. To, że Ty nie potrafisz to nie znaczy, że każdy w takim budżecie nie umie.

Ale Ty piszesz bzdury. To, że masz mały budżet oznacza, że trzeba CIę oświecić co z tego będziesz mieć i za ile realnie.

Teraz, zgred napisał:

Ale Ty piszesz bzdury. To, że masz mały budżet oznacza, że trzeba CIę oświecić co z tego będziesz mieć i za ile realnie.

Dobre. Polskiego klienta możesz oświecać latami. Znam bardzo dobrze budżety polskich firm i 1k jest to standard i dziwne, ze piszesz to Ty siedząc w tej branży tyle lat i wiedząc jakie są zapytania klientów.

Ja nie neguję, że jest to budżet na poziomie bo nie jest i dobrze wiem, że jest to nic. Ale druga sprawa, że pisanie, że niczego się nie da zrobić nie znając branży, słów itd to jest to bzdura. Koniec kropka pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności