Skocz do zawartości

Problem z pozycjami strony

genju2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam taki problem z stroną w frazą szkolenia bhp wrocław  Stronę

https://protex-bhp.pl

linkuję już od około roku i nie chce ona drgnąć nawet do pierwszej 50. Natomiast dodałem sobie na stronce nowy artykuł 

https://beako.pl/szkolenia-bhp-wroclaw/ 

i podstrona bez linków jest na podobnej pozycji co strona linkowana. Jakiś pomysł ? Błędy optymalizacji co by mogło na to wpłynąć bo nie mam już pomysłu :(

36 minut temu, genju2 napisał:

linkuję już od około roku i nie chce ona drgnąć nawet do pierwszej 50.

Zobacz sobie co ci z tego linkowania zostalo. Z tych (prawdopodobnie) precli typu (usunęlem czyjeś zapłecze) nie ma juz nic, zablokowane - chyba niedawno. Z drugiej strony jesli teraz zacznie isc w gore to znaczy, ze miales filtra za linki z tych miejscowek..

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Blazejs nie wycigąj linków z zapłecz na forum. Co do strony autora to branża szkoleń BHP wcale nie jest taka latwa. Masz za mało linków tak w skrócie bo konkurecja jest nie mała. Wiele z firm Twoich konkurentów widać, że mają dobry budżet na SEO również ta to " nie białe". 

Napewno branża skoleń BHP w internecie ostatnio dość mocno atywowala się. Pisał do mnie nawet kiedyś ktoś z forum na PW proponowal za top 10 w Krakowie na stronę związana z BHP 2k netto/miesięcznie.

@MaxPan 

Pozostaje mi tylko potwierdzić słowa Maxa. Co do zasady żadne szkolenia nie są łatwe na SEO, ponieważ przeważnie na rynku działa już X firm, ostatnio nawet, chadzając na zaoczne studia praktycznie miałem klienta - prowadzącego kierunek na słowa typu szkolenie z X w Poznaniu za naprawdę spore stawki za LEADA. 

@genju2 Co do pozycji stron to zobacz sobie co pisze np. Matt Diggy lub Charles Floate na blogu. tldr; podstrona z lepszą optymalizacją jest liczona pod algorytm + jej linki a nie że na główną masz 9999 linków. Oczywiście to nie reguła ale dla nowych stron bardzo istotna zależność. Podlinkuj np z  5 znośnych miejscówek podstronę i zaobserwuj co się dzieje. Oczywiściej jeżeli linkowałeś rok czasu główną to wyniki mogą być inne niż założone przeze mnie ale skoro google wybija inną podstronę to jednak nie bez przyczyny :v

12 godzin temu, MaxPan napisał:

Blazejs nie wycigąj linków z zapłecz na forum.

Posypuje glowe popiolem i obiecuje poprawe. Nie chcialem leciec po nazwach tylko podpowiedziec mu ogolnie co polecialo.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Moje subiektywne zdanie odnośnie optymalizacji. Nowa strona komercyjna musi mieć nazwę firmy w meta title - najlepiej na początku.  W przypadku starych stron  i starych linków (tak co najmniej dwuletnich) nazwa firmy przestaje być aż tak istotna. Obecnie takie ładowanie słów kluczowych do meta title strony głównej szczególnie firmowej (komercyjnej) jest raczej traktowane jak przeoptymalizowanie.

Nawiasem mówiąc masz linki em do pozycjonowanej strony głównej z stron głównych zaplecza to także z reguły działa odwrotnie niż trzeba.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Moriarty ta inna podstrona jest na innej domenie. Zrobiłem test. Strona docelowa po linkowaniu przez 8 miesięcy ma taką samą pozycję co podstrona na innej domenie wogle nie podlinkowanej. 

Możliwe że konkurencja jest duża ale tam dodałem około 150 linków z różnych miejscówek to chociaż coś powinno iść :) Inne stronki reagują dobrze na te miejsca. 

Z tego co patrzałem , że mobile nie jest zbytnio dobrze wdrożone ale nie chce mi się wydawać , że by to miało aż taki negatywny wpływ:)

Z Tym że branża nie jest łatwa to wiem. Tylko budżet na seo mam bardzo ograniczony. Nie kupię za niego średniego linka na dobrym portalu...

Panowie, ale czemu wy rozmawiacie o jakimś budżecie? Są dwie domeny,  obie zoptymalizowane mają strony pod frazę "szkolenia bhp wrocław". Jedna jest linkowana a druga nie, pytanie czemu są na podobnych pozycjach?

Różnica jest taka, że na drugiej stronie ta fraza jest w url, ale czy to jest główny powód dlaczego jest na zbliżonej pozycji do strony która jest linkowana a w url nie ma frazy?

20 minut temu, wiktor002 napisał:

czy to jest główny powód dlaczego jest na zbliżonej pozycji do strony która jest linkowana a w url nie ma frazy?

nie

Widać Twoje linki są tak do doopy, że równie dobre efekty osiagasz bez nich. Marnujesz budżet a nie go wykorzystujesz.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Podstrony łatwiej obecnie wbić w topy. Od ponad roku algorytm stara się ściślej dopasowywać każde zapytania i podstrony odpowiednio zoptymalizowane pod konkretną frazę rankują lepiej niż strona główna. Rok temu w lutym update algorytmu mocno obciął widoczność stron głównych na rzecz podstron.

Oczywiście nie w każdym przypadku tak jest.

Ja również obserwuje takie sytuacje, gdzie strona 1 linkowania i strona 2 o tej samej tematyce, nie linkowana jest na "podobnej" pozycji. Ale ta pozycja jest podobna - zdarza się, że strona 2 okresowo jest nawet wyżej.

6 godzin temu, s_matysik napisał:

Oczywiście nie w każdym przypadku tak jest.

I to jest właśnie najciekawsze w SEO :) - każdy przypadek jest inny. To co działa dla tematu 1 nie musi działać dla tematu 2. Dlatego osoby, które mają doświadczenie, mogły przeprowadzić jakieś próby mają o tym większe pojęcie. Pozycjonowanie nie jest tanie, albo masz farta i trafiłeś w to co działa bez testów.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności