Mion Opublikowano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Dobrze Napisałeś, że IP hostingu, bo de facto tak jest. Przypominały mi się dawne czasy, gdy nie było jeszcze VPS i miałem hosting z panelem DA i przypisaną domenę do hostingu, której "ręcznie" = celowo zmieniałem rekord A > IP na inne niż IP tego hostingu Zamydlając lub rozjaśniając całość, to możemy mieć domenę nierozważnie "kupioną" w promocji za 0 zł w xxxxxx.pl i przypisaną do np ns1.xxxxxx.pl / ns2.xxxxxx.pl > A jej rekord A np na IP 111.111.00.00 i kolejną domenę ns1.xxxxxx.pl / ns2.xxxxxx.pl > A jej rekord A np na IP 111.2222 .00.00 Czyli DNS'y takie same, ale IP inne Edytowane 7 Czerwca 2019 przez Mion HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejus Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 @blazejs @Mion dzieki za odpowiedzi, ale jak napisales blazejs ,, faktycznie dla poczatkujacych moze to byc zbyt skomplikowane " i jest. Dlatego prosze o prosta odpowiedź bez tlumaczenia, czy IP domena dziedziczy po hostingu czy ma je swoje, przypisane. Jak pisalem, mam kilkanascie zaplecz na ovh tam mozna wybrac do 16 IP, chce jednak kilka domen przekierowac ( nie transferowac) na hosting webd ktory ma tylko jedno IP. Stad pytanie czy domena dziedziczy IP po hostingu czy ma je takie jak umozliwil to rejestrator ovh? Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazejs Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 @Maciejus Masz domeny zarejestrowane w OVH. Wiec najprosciej: do tych, ktore chcesz miec na Webd dodajesz w panelu ustawien DNS'y (name server) z Webd (w ten sposob odwolywac sie beda do Webd). W panelu Webd dodajesz te domeny jako nowe. Po kilku godzinach powinno zadzialac przekierowanie. Mozesz uzyc tego do sprawdzenia czy wszystko OK: https://ip-lookup.net/domain-lookup.php Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Maciejus napisał: Jak pisalem, mam kilkanascie zaplecz na ovh tam mozna wybrac do 16 IP, Zakładam, ze Wiesz , iż To tyczy VPS'ow i nie wybrać ale dokupić ip_failover, ktore dodatkwo muszą być skonfigurowane na tym VPS do którego są przypisane. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sedi Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Hej, Ja mam pytanie o IP w zapleczach: Czy jak zmieni się w ip tylko ostatnia część, czyli strona A: 123.123.123.111 strona B: 123.123.123.222 to tak zbudowane zaplecze będzie OK czy potrzeba jeszcze bardziej zróżnicować hosting? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 @Sedi każde różnicowanie coś daje, ale klasy ip też trzeba różnicować [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron - zobacz efekty 2025 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sedi Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Biorę się za budowanie pierwszego zaplecza i chciałem strony z zaplecza postawić na AWS, żeby wszystko mieć w jednym miejscu i za grosze. Dzięki za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazejs Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Nie ma czegos takiego jak zaplecze w jednym miejscu i za grosze. Nawet jesli jest za free to kosztuje cie czas. Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo0102 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Mam możliwość zakupu domeny z kilkunastoletnią historią. Do momentu aktualizacji page rank doszla do 5, działał na niej serwis typu "demotywatory". Domena jest czysta, bez "banów". Czy mogę w jakiś sposob wykorzystać ją do promocji swojej strony? Ewentualnie w jakiś inny sposób, np. katalog stron? Czy nie ma sensu się w to bawić? https://nestinari.pl - Warsztaty chodzenia po ogniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crmad Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Możesz ją wykorzystać. Jeśli strona, która pozycjonujesz jest tematyczna do serwisu, który wcześniej był postawiony na domenie - tym lepiej. Jeśli chcesz, aby to było wykonane zgodnie ze sztuką zrób ładną stronę i wrzuć wartościowy content. Pamiętaj, że dobre zaplecze nie wygląda jak zaplecze i powinno generować ruch Ps. Katalog sobie odpuść. Pozycjonowanie stron Częstochowa - https://rankit.pl/uslugi/pozycjonowanie-czestochowa/ Freelancer SEO KordianMinkina.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymopin945 Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Witam. Jestem dość początkujący, dość długo czasu spędzam na forum, ale ostatecznie nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie... Otóż czy budowanie zaplecza jest ważne? Jakieś porady dla zielonego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksiulek Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Nie musisz budować zaplecza. Dywersyfikacja linków powinna Ci wystarczyć na start. Świeży niczym trawa na wiosnę katalog stron www - zareklamuj swój Biznes Lokalny ZA DARMO już dziś. Usługa z FV 23% dla wpisów premium! Polub nasz fanpage i dodaj wpis brązowy za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 @tymopin945 W obecnych czasach gdzie duża ilość miejscówek publicznych została oflagowana mocne zaplecze potrafi dawać szybkie i stabilne efekty. Natomiast tutaj potrzebna jest wiedza jak stworzyć zaplecze które będzie kopać oraz budżet. Choć oczywiście publiczne miejscówki dalej działają, tylko jest trudnej o dobre bazy i strategie. Natomiast, jeśli frazy które chcesz pozycjonować nie są za bardzo konkurencyjne to zacznij testować linkowanie z publicznych miejscówek. [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron - zobacz efekty 2025 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksiejs Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 @tymopin945 zaplecze fajna rzecz, ale dla jednej strony ciężko zrobić to tak żeby się opłacało względem pozyskiwania linków z miejscówek publicznych lub płatnej publikacji u kogoś. Zaplecze swoje kosztuje, musisz mieć: domenę, hosting, teksty no i jeszcze je to podlinkować. Można oczywiście trafić na fajną podlinkowaną domenę, ale osób szukających jest sporo, a każdą z domen może zarejestrować tylko jedna Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymopin945 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Rozumiem, w takim wypadku jak w dzisiejszych czasach jest z SWL'ami? Ma sens dodawać swoją stronę czy raczej spotka się to z szybkim "banem"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi