Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

albo to jkaiś początek update albo fałszywy alarm

raczej początek jakiegoś update, np. na podaną frazę cały top ten lata od wczoraj:

https://serpstat.pl/fraza/banki

Ekspercikredyty.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skoro Google chce walczyć ze sprzedażą linków, być może teraz zdecyduje się na wycofanie PR z toolbara. Nie od dziś wiadomo, że publiczne pokazywanie PR było jego porażką na polu tej walki.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Skoro Google chce walczyć ze sprzedażą linków, być może teraz zdecyduje się na wycofanie PR z toolbara. Nie od dziś wiadomo, że publiczne pokazywanie PR było jego porażką na polu tej walki.

Ja bym powiedział, że tylko robią dużo szumu wokół walki ze sprzedażą linków. ;)

A patrząc na politykę Google w ostatnim czasie to myślę, że woleliby zrobić coś innego: przeciągać update'y PR albo nim nieco pomanipulować (czyli dość mocno odejść od klasycznej definicji PageRank) bez informowania o tym. Bo w sumie jeśli Google jasno powie, że przestaje podawać PR albo wyraźnie da do zrozumienia, że parametr PR zmienia definicję i nie jest tym, czym był kiedyś - znajdzie się ktoś, kto będzie go pięknie liczył i jeszcze jasno określi, jak to robi - np. według klasycznej definicji (już kilka pokrewnych parametrów funkcjonuje).

Rynek nie lubi takich pustych luk - a sprzedawcy faktycznie potrzebują prostego parametru, który może nie do końca odzwierciedla przełożenie danego linka na pozycjonowanie, ale jest fajnym uproszczeniem na potrzeby sprzedaży. :)

Pozdrawiam

dziki rysio, możesz podać te pokrewne parametry o których piszesz?

Miałem na myśli parametry typu:

ACRank

Ahrefs Domain Rank

Moz Domain Authority

Oczywiście sposób ich wyliczania odbiega mniej lub bardziej od klasycznego PR, ale rola jest podobna: są pewnym uproszczeniem pokazującym "moc" domen.

Mam stronkę już 7 dni i PR = N/A

To faktycznie tragedia. Ale nie przejmuj się, Jeszcze kilka postów i sobie podlinkujesz.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności