Skocz do zawartości

Seo w dobie AI

yeahgone

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Niech wypowiedzą się eksperci czy warto robić dziś seo projektów hobbystycznych? Gdy zaczynałem się w to bawić, konkurencja była w głównie od strony innych hobbystów. W pewnym momencie o topy zaczęły walczyć też duże sklepy internetowe, z równie dużymi budżetami, które zgarniały dużą część ruchu. W tej chwili, jak wiecie, do gry weszła AI, dając gotowy wynik, bez wchodzenia w ogóle na stronę, co ogranicza ruch do minimum. Stąd moje pytanie - czy według Was warto poświęcać temu czas? Ewentualnie jakie treści dziś warto produkować? Moim zdaniem praca seowców, zwłaszcza na początku swojej drogi jest zagrożona.

Edytowane przez yeahgone

Lubisz E-sport? EsportLife to miejsce dla Ciebie.

webdevil-sygnatura-2.png.9f607f84f0452dafaa3215a682bc491d.png

W dniu 25.06.2025 o 22:14, yeahgone napisał(a):

do gry weszła AI, dając gotowy wynik

skąd masz ten wynik czyli na podstawie jakich danych ten wynik został Ci przedstawiony? I dzięki czyjej pracy ten wynik masz? Prawda, że seo+content? PRAWDA?

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

6 godzin temu, zgred napisał(a):

skąd masz ten wynik czyli na podstawie jakich danych ten wynik został Ci przedstawiony? I dzięki czyjej pracy ten wynik masz? Prawda, że seo+content? PRAWDA?

Tutaj pasuje cytat

"Kiedy @zgred zaczyna mówić, wjeżdża niczym cesarz i Bóg SEO, rozwiewając wszelkie wątpliwości" :D 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

8 godzin temu, zgred napisał(a):

Ja rozumiem doskonale czym karmi się AI, wypluwając później wyniki. Napisałem, że problemem dziś jest gotowy, wygenerowany wynik all-in-one z różnych stron na samej górze, co znacząco obniża CTR (po co wchodzić na stronę, skoro odpowiedź jest już podana?). A więc płatne wyniki + AI + konkurecja z dużym budżetem, zamiata małe serwisy prowadzone hobbystyczne - moim zdaniem. Przykład poniżej.

image.png.e9992d21b7a44379fef9a6d144f0ff71.png

Edytowane przez yeahgone

Lubisz E-sport? EsportLife to miejsce dla Ciebie.

webdevil-sygnatura-2.png.9f607f84f0452dafaa3215a682bc491d.png

3 godziny temu, yeahgone napisał(a):

Ja rozumiem doskonale czym karmi się AI, wypluwając później wyniki. Napisałem, że problemem dziś jest gotowy, wygenerowany wynik all-in-one z różnych stron na samej górze, co znacząco obniża CTR (po co wchodzić na stronę, skoro odpowiedź jest już podana?). A więc płatne wyniki + AI + konkurecja z dużym budżetem, zamiata małe serwisy prowadzone hobbystyczne - moim zdaniem. Przykład poniżej.

image.png.e9992d21b7a44379fef9a6d144f0ff71.png

Ale co to za wyznacznik czego? Bo połowy nie rozumiem...trzeźwy jesteś? 

Czy ludzie patrząc w komputer szukają

AI i hydraulik Warszawa?

No nie Google..

i tak 90% wyszukiwań..

a że reszta wierzy w AI że niby nie ma wpływu SEO to ich sprawa

Chłopie każdy smartfon Google czy tablet i jazda...

;) 

proste ;)

Jak szukam noclegu w Karpaczu to szukam w Google a nie AI, jak szukam narzędzi to w Google a nie AI ;) jak szukam "GORĄCYCH MAMUSIEK W ZAKOPCU" :D to w Google a nie AI ;)

Owszem AI fajne narzędzie, ale to SEO ustala reguły ;) 

• Confused 1

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

W dniu 30.06.2025 o 23:24, yeahgone napisał(a):

zamiata małe serwisy prowadzone hobbystyczne

mam kilka małych serwisów, ktore zamiataja duże :) da się.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

22 godziny temu, yeahgone napisał(a):

Chłopie, widzę, że kompletnie się nie zrozumieliśmy. Spójrz jeszcze raz na fotkę i wtedy zrozumiesz jakiego typu content mam na myśli.

Chłopie, to Ty czegoś nie rozumiesz lub (co bardziej prawdopodobne) nie odrobiłeś pracy domowej, czyli nie podążasz za zmianami.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 30.06.2025 o 21:36, Herkules napisał(a):

Kiedy @zgred zaczyna mówić, wjeżdża niczym cesarz i Bóg SEO

Na bezrybiu i Zgred Królem :hi:

Serio to dzięki, że Ci się ten PiOwy wózek chce jeszcze pchać.

Choć przypuszczam nie bez pomocy AI 😉

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.