Skocz do zawartości

Aktualizacja nazwy firmy w wizytówkach

Toto

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś zauważyłem, że na mojej jednej wizytówce zmieniono nazwę firmy. Było to "Nazwa - specyfika działalności / fraza" a została tylko "Nazwa".

Zmiana została wprowadzona tylko na jednej wizytówce, a podobnych mam kilka.

Czy taka zmiana to wynik "sugestii" konkurencji, czy może coś dzieje się w tym temacie niejako z "automatu".

Może ktoś doświadczył czegoś podobnego?

Piana PUR - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

Rekuperacja a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

@Toto Wiele razy tak miałem, często usuwane są frazy z nazw wizytówek na samą nazwę firmy. Możesz znów edytować wizytówkę i zmienić na poprzednią nazwę.

U mnie na wizytówkach konkurencja zmieniała raz na tydzień nazwę. Ja zmieniałem na starą nazwę i tak długo aż im się znudziło. Brak spadków jedynie potwierdziłem telefonicznie, czy to automat, czy ludzie. Potwierdzili mi, że ludzie i sugerowali, aby tak zostało. Ale po co mi wizytówka, która nie jest widoczna na interesujące frazy.

2 godziny temu, NoTo napisał:

Brak spadków jedynie potwierdziłem telefonicznie, czy to automat, czy ludzie.

Jak potwierdziłeś telefonicznie brak spadków? :huh:

Wizytówka moze miec frazy w nazwie ale nie powinna - nazwa winna byc taka jak nazwa firmy co i tak wszyscy olewają. Są branże gdzie jeden drugiego podpieprza za slowa kluczowe czy dziwne rzeczy w nazwie. Mozna tez konkurencja wysylac zmiany co jakis czas i tak to automat weryfikuje.

Z reguly zmiana nazwy nie powoduje spadków. Na pozycje ma wpływ styarośc wizytówki ale przede wszystkim słowa kluczowe na stronie i moc domeny. Googlersi nigdy nie potwierdzają czegokolwiek telefonicznie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

13 godzin temu, zgred napisał:

Na pozycje ma wpływ styarośc wizytówki ale przede wszystkim słowa kluczowe na stronie i moc domeny.

I tak i nie.

Gdy walczyłem o pozycje to zmiana nazwy, w której znalazły się frazy spowodowała umocnienie pozycji 

@Toto "przede wszystkim" - nie powiedziałem, że słowa kluczowe w nazwie w ogóle nie mają. Są branże np seo, gdzie widac upychanie slów kluczowych czy też w szkołach językowych :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Dnia 6.08.2019 o 21:12, Toto napisał:

Dziś zauważyłem, że na mojej jednej wizytówce zmieniono nazwę firmy. Było to "Nazwa - specyfika działalności / fraza" a została tylko "Nazwa".

Google szczególnie w wizytowkach nie lubi upychania słów kluczowych i szybko na ten fakt reaguje.

Dnia 6.08.2019 o 21:12, Toto napisał:

Czy taka zmiana to wynik "sugestii" konkurencji, czy może coś dzieje się w tym temacie niejako z "automatu".

Sugestie konkurencji mogą (o ile faktycznie taki stan ma miejsce) w mocno konkurencyjnych frazach. Na pewno nie w lokalnych.

algorytmy tym zarządzają jak wszystkim w google.

Dnia 14.08.2019 o 08:48, zgred napisał:

Są branże np seo, gdzie widac upychanie slów kluczowych

To jest właśnie problem i brak wiedzy dla zarządzających wizytówkami.

Optymalizacja to pojęcie, które należy stosować w wszystkich narzędziach i produktach, które chcemy pozycjonowac w  google. Algorytmy na samym początku sprawdzaja  właśnie optymalizację stron, wizytówek itp. Owszem, można naginac optymalizację ale trzeba to robić z głową. Mozna szybko i łatwo wymyslić fraze opisową działalność firmy, którą zaakceptuje google. To chyba nie jest poza zasięgiem specjalisty SEO. :D 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 2 lata później...
W dniu 13.08.2019 o 18:33, zgred napisał:

Wizytówka moze miec frazy w nazwie ale nie powinna - nazwa winna byc taka jak nazwa firmy co i tak wszyscy olewają. Są branże gdzie jeden drugiego podpieprza za slowa kluczowe czy dziwne rzeczy w nazwie. Mozna tez konkurencja wysylac zmiany co jakis czas i tak to automat weryfikuje.

Z reguly zmiana nazwy nie powoduje spadków. Na pozycje ma wpływ styarośc wizytówki ale przede wszystkim słowa kluczowe na stronie i moc domeny. Googlersi nigdy nie potwierdzają czegokolwiek telefonicznie.

We wrześniu 2021 miałem (tak jak cała moja konkurencja) nazwę i frazy. Potem przyszło bum i google zawiesił mi wizytówkę (złamanie wytycznych google odnośnie nazwy). Wejścia spadły na łeb na szyję, a przed tą "akcją" mieściłem się w trójce na kilka fraz. Po batalii o odblokowanie używam już tylko nazwy firmy, powypadałem z trójki (naste miejsca), a konkurencję takie przygody omijają, wciąż 3-wierszowe nazwy z frazami i miastami. Masakra. Jak z tym walczyć, skoro google serdecznie prosi o nie stosowania fraz. Czy jest gdzieś sensowna "granica" w praktyce stosowania fraz w nazwie wizytówki?

10 godzin temu, marbork napisał:

Czy jest gdzieś sensowna "granica"

nie ma. trzeba miec bardzo silną domenę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności