Skocz do zawartości

My swoje, a Google swoje

Seo student

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowie - jak w tytule wątku, mamy pewien problem. Chodzi o to, że staram się "pomóc" pewnej stronie rosnąć w SERPach. Ustawiłem title serwisu jako:
Fraza lokalna - Nazwa brandu
a Google swoje... :
Nazwa brandu

Co robić? Jak żyć? Dodam, że w kodzie wszystko jest ładnie i pięknie - mam tutaj na myśli <title> itd. Treść i h1 jest zgodny z tym, co "urywa" z title Google.
Po załadowaniu się strony w title pojawia się treść, która powinna się znaleźć też w SERP-ach.
Wiem, że Google potrafi sobie przebudować tytuł strony, bo doświadczyłem tego m.in. w taki sposób:
Tytuł podstrony - Nazwa brandu
A Google na to:
Nazwa brandu: Tytuł podstrony

Ale do tej pory nie doświadczyłem jeszcze tego, że urywało mi ważne frazy kluczowe.

Więc jeszcze raz: jak żyć?:unsure:

2 minuty temu, Seo student napisał:

jak żyć?:unsure:

Jak to mawiał jeden gość - krótko.

3 minuty temu, Seo student napisał:

Fraza lokalna - Nazwa brandu
a Google swoje... :
Nazwa brandu

A co wpisujesz do wyszukiwarki jak takie coś się pokazuje?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

2 godziny temu, Seo student napisał:

a Google swoje... :
Nazwa brandu

Google wie lepiej. A na poważnie jak masz kluczową dwuwyrazową frazę semantycznie odpowiadającą tylko zapytaniom w serpach (czyli np fotograf opole) to Google uważa że tworzysz title tylko dla robota a nie dla ludzi - koryguje więc twój "błąd". Powiększ frazę do trzech czterech wyrazów bez przecinków i sprawdź czy się będzie wyświetlać. Umieść brand na początku title a frazę jako drugą.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

W zasadzie to tak - dzieje się tak głównie, gdy wpisuje w Googlach frazę brandową :good:

Dzięki panowie za sugestie.
@Grey Ronin Przetestuję to w praktyce. Dzięki.
Ciekawi mnie też to, co napisałeś odnośnie odwrotnej kolejności  - brand na początku, a frazę na końcu. Czy to nie jest tak, że to, na co chcemy się pozycjonować powinno się raczej znajdować na samym początku (title, h1 itd.)? Oczywiście tak, jak wspominasz  - w nieco bardziej "naturalnej" formie.

23 godziny temu, Seo student napisał:

Czy to nie jest tak, że to, na co chcemy się pozycjonować powinno się raczej znajdować na samym początku

A sam widzisz, że Google zrobi z tematem to co będzie chciało :) 

Popatrz jak to robią inne strony w TOPach :) może to będzie jakąś wskazówką.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

10 godzin temu, Seo student napisał:

jak my "redagujemy" title

Jak widać tylko częściowo. Powracający klienci lub polecani "przez znajomych" jak firma ma już kilka lat wypisują głównie brand - pewnie dlatego dla Google ma to większe znaczenie bo generuje większą ilość wejść na "brandowe" frazy.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności