kikas Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 A jest narzędzie co sprawdzi jak długo domena siedzi w indeksie google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamulek Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 podbiję temat, być może jest coś nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Wiesz, zaskoczyłeś mnie z tym tematem. Jak zobaczyłem tych użytkowników w dziale dla początkujących wymiękłem całkowicie A to tylko "maszyna czasu". Jeśli chodzi o wiek domen starszych sprawdza się link z początku tematu, natomiast w nowych, jak pewnie wiesz, nie. Sprawdzałem teraz moją młodą stronę na https://www.webconfs.com/domain-stats.php myślałem, że pokaże od kiedy zlicza Alexa ale pokazuje ogólnie z ostatniego miesiąca. Może więc być ciężko w tym temacie. Pozdrawiam! Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libra Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Gdzie sprawdzę wiek domeny z końcówką eu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 2 pierwsze posty mają dobre linki do sprawdzania, niezależnie od końcówki. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phillix Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Pozwolę się podpiąć - wiadomo na jakiej podstawie Google ocenia wiek domeny? Mam jedną domenę, której wiek np na dns.pl wskazuje na 2019, inna strona również pokazuje 2019. Właściciel domeny upiera się, że data powstania liczy się od grudnia 2014, a wayback machine pokazuje już maj 2014. Domena na serwerze home, z końcówką *.pl. W co wierzyć? Skąd takie rozbierzne wyniki? Licznik znaków ze spacjami Czy kostka lodu klepnie? Dostawa lodu Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 13 minut temu, phillix napisał: , a wayback machine pokazuje już maj 2014. Może od tego, że ten system nie gwarantuje, iż każda możliwa domena In statu nascendi zostanie przez ten system wyłapana i pobrana do cache .... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 2 godziny temu, phillix napisał: Pozwolę się podpiąć - wiadomo na jakiej podstawie Google ocenia wiek domeny? Google tworzy własne bazy dotyczące także domen. 2 godziny temu, phillix napisał: wayback machine Ogólnie większość narzędzi sprawdzających wiek domeny właśnie opiera sie o waybak machine Jednak dane moga byc niepełne gdy np zablokujemy dostęp do strony dla tego narzędzia Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phillix Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @SzlafRock tylko dlaczego dns.pl i inne podobne pokazują 2019 zamiast 2014 Może liczą wiek domeny od zmiany właściciela przy ponownym wykupieniu domeny z wolnego rynku? Licznik znaków ze spacjami Czy kostka lodu klepnie? Dostawa lodu Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 16 minut temu, phillix napisał: Może liczą wiek domeny od zmiany właściciela przy ponownym wykupieniu domeny z wolnego rynku? No, dokładnie tak jest jak piszesz. Tylko, że nie wykupujesz domeny tylko ją dzierżawisz. Dlatego przy każdym nowym abonencie wiek domen w dnsach są zmieniane. Domena to nie auto gdzie historia jest wskazana Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phillix Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @SzlafRock więc dobrze myśle, że dla google liczy się wiek domeny od momentu kupna/dzierżawy? Licznik znaków ze spacjami Czy kostka lodu klepnie? Dostawa lodu Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 A skąd wiadomo, że Google w ogóle patrzy na wiek domeny? Może patrzy bardziej na wiek linków? I co, przy braku ciągłości whois wiek linków zeruje? A może całkiem linki zeruje? Czy w ogóle Google zlicza wiek linków? Taka seria pytań wprowadzająca do tematu trochę zamętu... MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phillix Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @okazwłoka człowiek sie uczy całe zycie A już wiele znalazłem informacji, że wiek domeny ma wpływ na pozycje. Znikomy, ale jednak ma, ale czy to prawda? Nie znalazłem żadnego oficjalnego info. Licznik znaków ze spacjami Czy kostka lodu klepnie? Dostawa lodu Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Też nie mam oficjalnych informacji MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikee Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 11 minut temu, okazwłoka napisał: A skąd wiadomo, że Google w ogóle patrzy na wiek domeny? Ja z nim rozmawiałem, mówił że liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.