Skocz do zawartości

Uwaga Top Solutions

Motaba

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem dzisiaj propozycję pozycjonowania strony. Przeczytajcie maila każde zdanie to kłamstwo oszustwo i brak kompetencji szkoda ze takie firmy mają miejsce na tym łez padole :D!

Dla zainteresowanych przesle adres firmy

Szanowni Państwo!

Pragną Państwo być na 1 miejscu w wyszukiwarce Google aby klienci mogli odnaleźć Państwa firmę?

Pozycjonowanie w Google z gwarancją TOP10 i 3 miesiące za darmo.

Możliwość natychmiastowego rozwiązania umowy w przypadku braku efektów.

Wiemy jak wielkie znaczenie ma dla Państwa inwestycja w e-biznes, dlatego pragniemy poinformować, iż nasze usługi objęte są GWARANCJĄ. Co więcej, 3 miesiące są zupełnie za darmo!

Państwa serwis internetowy zwrócił moją uwagę tym, że znajduje się w boksach reklamowych (Google Adwords) wyszukiwarki Google.

Niestety nie udało mi się znaleźć Państwa serwisu na czołowych pozycjach w naturalnych wynikach Google, na odpowiednie dla Państwa branży słowa kluczowe.

Przypuszczam, że stanowi to sporą część kosztów przeznaczonych przez Państwa na wypromowanie witryny w internecie.

Według szacunków oglądalność naturalnych wyników wyszukiwania jest od 5 do 10 razy większa niż oglądalność generowana przez boksy sponsorowane.

Tym bardziej dziwi mnie brak Państwa serwisu w pierwszej dziesiątce Google na większość większość branżowych słów kluczowych.

Możemy tą sytuację zmienić zwiększając tym samym znacząco oglądalność, w konsekwencji sprzedaż, a jednocześnie istotnie obniżyć koszty generowane przez boksy sponsorowane (Google Adwords).

Do dziś zaufało nam wiele Firm i przy naszej pomocy zwiększyło zyski ze sprzedaży poprzez swoją stronę internetową, co potwierdzają nasze referencje - .....

Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną (z dnia 18.07.2002 Dz. Nr 144 poz.1204) zwracamy się z prośbą o wyrażenie zgody na przesyłanie informacji na powyższy temat. Aby otrzymać ofertę napisz w zwrotnej odpowiedzi: TAK, Imię i Nazwisko oraz telefon kontaktowy.

Równocześnie informuje, że Państwa dane znajdujące się w bazie naszej firmy, pochodzą z publicznych źródeł informacji, jak np. książka telefoniczna, otwarte portale internetowe. Jeśli nie jesteście Państwo zainteresowani również prosimy o informację.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dawaj , przyda się na bloga :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

obstawiam pewną firmę i jestem ciekaw czy trafiłem :) zapodaj nazwą :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dla mnie chore jest to że w mailu wysyła się praktycznie całą ofertę a na dole daje podpis że zgodnie z jakąś tam ustawą to nie jest oferta i jeżeli chcą Państwo ją dostać proszę odpisać na tego maila. Czy taki mail nie powinien zawierać dosłownie 2 linijek, gdzie w pierwszej byłoby o tym że chcemy przesłać ofertę na pozycjonowanie stron, a w drugiej zapis ustawy?

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

zgodnie z ustawą zamieszczenie publiczne mejla nie oznacza, ze można cokolwiek przysłać ;)

mało tego od 1 stycznia istnieje obowiązek rejestracji baz osób fizycznych prowadzących DG w GIODO - i rozsyłając info trzeba być swiadom że jeśli taki mejl trafi na jakiegos nawiedzonego z własną DG to może być bardzo krucho (akurat znajoma to przerabia bo wysłała newslettersa)...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Też to dostałam jakiś czas temu.

"Państwa serwis internetowy zwrócił moją uwagę tym, że znajduje się w boksach reklamowych (Google Adwords) wyszukiwarki Google."

Mój się nie znajdował, o czym napisałam w odpowiedzi na maila. Poprosiłam o podanie szczegółów na temat tego, po wpisaniu jakich fraz znaleźli moją stronę, ale akurat na to pytanie kobieta pominęła odpowiedź.

"Pozycjonowanie w Google z gwarancją TOP10 i 3 miesiące za darmo."

I bodajże 3-miesięczny okres wypowiedzenia ;-) Gwarancja niby ma oznaczać, że można rozwiązać umowę w przypadku braku efektów, więc można to traktować jako mocno naciągane tłumaczenie oferowania gwarancji... ale poproś o umowy, a znajdziesz niezłe kwiatki. Ja dostałam 2 umowy o niemal identycznej treści, więc w pierwszej chwili myślałam, że przez pomyłkę dostałam to samo w 2 egzemplarzach o nieco odmiennych nazwach. Ne pamiętam, czy pierwsza z nich była w 100% zgodna z obietnicami w mailu, ale jak czytałam drugą z nich to się za głowę złapałam.

"Według szacunków oglądalność naturalnych wyników wyszukiwania jest od 5 do 10 razy większa niż oglądalność generowana przez boksy sponsorowane."

Poprosiłam o źródło statystyk, również nie dostałam odpowiedzi.

"dziwi mnie brak Państwa serwisu w pierwszej dziesiątce Google na większość większość branżowych słów kluczowych."

Skoro nie było mnie w AdWordsach to jakoś musiała znaleźć moją stronę, czyli nie było trudno jej znaleźć.

✅ Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu

☑️ Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala.

@Zgred, Czy ta zmiana oznacza, że dane firm podlegają teraz ustawie o ochronie danych osobowych, tak samo jak dane osób prywatnych? Czy teraz takie bazy firm powinny być rejestrowane w GIODO, czy raczej dotyczy to osób prowadzących działalność?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności