Skocz do zawartości

Reklama kasyn jest zabroniona?

Farlicki

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem wiadomość po angielsku z zapytaniem o artykuły sponsorowane. Z tego co poszperam to chyba zabronione w Polsce? Chyba, że można by zalinkować tak incognito w sposób niezbyt reklamowy, ale pewnie będą chcieli zachęcać i reklamować się normalnie. Pewnie masowo po formularzach kontaktowych jadą.

Pozdrawiam

Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy  Portal dla kobiet

Portal Biznesowy  Inne niezaindeksowane.

A spróbuj - w ciągu paru tygodni przyjdzie zapytanie z celnego w Opolu... wiem bo dostałem :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Sa takie urządzenia co skanują informacje (testowąłem takie keidyś w banku) i one doskonale znajdują np treści, banerki itd. Potem wrzucają to w postaci alarmu na pulpit.

nastepnie idzie pisemko z żądaniem ujawnienia ile zarobiłeś, skąd, numer konta plus paragrafy ... no i siemanko :)

wczesniej hostingodawca dostaje ządanie zabezpieczenia danych i wyłaczenia strony z powodu naruszenia prawa.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

16 godzin temu, zgred napisał:

Sa takie urządzenia co skanują informacje

Na przypadkowych stronach?

BTW no i co zrobiłeś jak Ci przyszło te zapytanie?

W Google Ads też są.

Pozdrawiam

8 godzin temu, Farlicki napisał:

W Google Ads też są.

znajomi mieli konta i powiesili baner zakazanej firmy. przyszło chyba po 1-2 miesiącach od przeniesienia serwera z DE do PL. Trochę sie spociłem po otrzymaniu zawiadomienia.

Te urządzenia skanują wiele rzeczy i są potrafią znaleźć bardzo ciekawe dane :)

Cytat

zapytanie z celnego w Opolu.

Najlepiej do nich napisać, odpowiadają, tłumacza co wolno a co nie. Bardzo profesjonalnie, rzetelnie i uprzejmie.

Cytat

Mają dobrze napisany dedykowany parser. Skanują wszytko grafiki z użyciem OCR, strony, linki, inne.

Moim zdaniem to gra nie warta świeczki - ryzyka. Przy czym w sieci pełno takich tekstów z linkami do kasyn.

Jak to jest właśnie z kwestią serwera? Jak jest za granicą to w sumie chyba strona jest zagraniczna, a nie polska?

Pozdrawiam

Cytat

Jak to jest właśnie z kwestią serwera? Jak jest za granicą to w sumie chyba strona jest zagraniczna, a nie polska?

Napiszę po raz drugi napisz do Urzędu Celnego w Opolu i zapytaj, Ja wiem, ale nie mam zamiaru powielać. Nie jest tak jak myślisz.

ładnych kilka lat wstecz miałem spory kłopot, bo w jakiś zapomnianych niemoderowanych qlwebach wisiały takie wpisy. Co się nachodziłem, $ wydałem to naprawdę... od początku brzmiało absurdalnie i rozmowy z tymi urzędnikami początkowo też były "głupkowate". Na szczęście trafiłem na bardzo życzliwych i takich, co jak zrozumieli o co chodzi to sami stwierdzili, że to bezsens. Do sądu na szczęście to nie wyszło, udało się umorzyć na poziomie UC.

W dniu 11.05.2022 o 14:55, zgred napisał:

w ciągu paru tygodni przyjdzie zapytanie z celnego w Opolu... wiem bo dostałem

Czy znasz przypadki nałożenia kary za reklamę kasyn? Jeśli tak to ile ich było i jaki wymiar?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

51 minut temu, SzlafRock napisał:

Czy znasz przypadki nałożenia kary za reklamę kasyn? Jeśli tak to ile ich było i jaki wymiar?

nie wiem bo ja hostowałem więc musiałem podac dane osób, do ktorych należały te strony. I tyle. Reszta mnie nei interesowała włącznie z paragrafami, które odstałem w liscie.

Godzinę temu, zgred napisał:

nie wiem bo ja

No właśnie.  

Problem polega na tym, ze większość promujących kasyna robi lub robiła to bezmyślnie bez znajomości tematu i prawa.  Wpisując w google frazy związane z kasynami można zobaczyć, że ktoś tam promuje kasyna. To tez jest rodzaj reklamy. :)  UC robiło nagonkę na tych co bezmyślnie reklamowali kasyna. Wystarczyły pisma aby wystraszyć mniej myślących. ;) 

Przyznam, że ja tez nie znam nikogo ukaranego za reklamę kasyn. :) 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 13.05.2022 o 21:29, SzlafRock napisał:

Wpisując w google frazy związane z kasynami można zobaczyć, że ktoś tam promuje kasyna. To tez jest rodzaj reklamy.

No chyba sporo tego jest. Pewnie właśnie z niewiedzy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności