SilverT Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Siema. Chciałbym zapytać jak przygotowujecie oferty, chodzi mi o pdfy z ofertami z ładnymi graficzkami, wykresami itp, z ładnymi ramkami fikuśnymi czcionkami... Są do tego jakieś "generatory" czy raczej każdy sam dzierga wszystko w wordzie? Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M0drzew Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 @SilverT do tworzenia dokumentów PDF używasz dowolnego oprogramowania, nie tylko ze stajni Microsoftu (Word/Excel...) ale także twórcy pdf-a Adobe (illustrator, InDesign, Photoshop, Acrobat pro...) czy dowolne inne (Corel, Gimp czy OpenOffice) Każdy używa to co ma pod ręką lub ma w ogóle dostępne (ceny niektórych pozycji są wg mnie wręcz zaporowe, szczególnie dla małych lub startujących firm). Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 W pakiecie ofisa masz powerpointa, który się nadaje idealnie do tworzenia ofert. Zrób sobie raz a dobrze szablon a póżniej tylko wstawiasz dane. @M0drzew Ceny nie są już zaporowe. Twórcy w/w programów poszli wreszcie po rozum do głowy i zmienili politykę cenową. Nie ma jednak sensu wydawać kasy tylko na ten cel gdy jest nieśmiertelny Microsoft Office. No bo każdy Go ma. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M0drzew Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 @SzlafRock wolałem wydać 1900zł za adobe photoshopa wersję box i mieć na stałe niż teraz płacić abonament co miesiąc... a smutne panie ze skarbówki mają problem czy ten abonament jest mi niezbędny do uzyskania dochodu... Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 1900 zł nie jest ceną zaporową w porównaniu z tym co było x lat wstecz. Nie jest to cena zaporowa nawet dla rozpoczynającego biznes o ile w prowadzeniu biznesu jest niezbędny photoshop. Jak napisałem wyżej oferty można przygotować tańszym kosztem. Nie potrzeba photoshopa. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Po paru latach w końcu zrobiliśmy sobie jakieś tam spójne grafiki itp.... Skończyło się na tym, że w mailu dalej ślemy oferty tekstowe Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novum Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Do ładnych ofert zrobienia możesz użyć:https://products.office.com/pl-pl/publisher Kupując pakiet MS Office 365 Personal np. na allegro, subskrypcja miesięcznie wyniesie ciebie około 14 zł. Czy to jest drogo? P. S. Pozatym i tak napewno będziesz używać innych narzędzi od MS, ponieważ to taki standard. Również możesz sobie kupić gotowy szablon, a potem zmodyfikować pod własne potrzeby np. https://graphicriver.net/item/letterhead-template/12251139?s_rank=101 P. S. S. Ogólnie na Graphicriver.net jest wiele różnych graficznych szablonów papierów firmowych/oferowanych. *** piszę z fona ;-) Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL? -> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M0drzew Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 @SzlafRock 1900 to była jakaś tam promocja z coś koło 3,5k i to były czasy jak startowałem - zus pełny wynosił wtedy ~500zł ale wtedy człowiek głupi był i kupował to co mu było niepotrzebne (photoshopa użyłem może 5 razy...) chociaż też się przymierzałem do wersji fullwypas za 5,9k/1 stanowisko Nie wiem jak Wy, ale jak do mnie piszą ofertę w pdf-ie z wodotryskami, 25 stron bełkotu, a treści właściwej są dwie linijki na 24 stronie, to mnie krew zalewa... Z mojego punktu widzenia, ci którzy robią oferty "tekstowe" w emailu, po prostu są fachowcami w swojej dziedzinie, mają w cholerę klientów i nie mają czasu na bawienie się w robienie efekciarskich ofert. Wystarczy spojrzeć na wino. Dobre wina mają prostą etykietę bez wodotrysków... no ale może się mylę... Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Powyżej pewnego poziomu nie można sobie pozwolić na tekstowe oferty w mailu. Pincet stron oferty też jest źle widziane. Należy zachować zdrowy rozsądek ale też dbać o wizerunek firmy. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novum Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 [mention=1731]SzlafRock[/mention] 1900 to była jakaś tam promocja z coś koło 3,5k i to były czasy jak startowałem - zus pełny wynosił wtedy ~500zł ale wtedy człowiek głupi był i kupował to co mu było niepotrzebne (photoshopa użyłem może 5 razy...) chociaż też się przymierzałem do wersji fullwypas za 5,9k/1 stanowiskoTakie kiedyś czasy były :-)Do robienia ofert w Photoshopie wystarczy jego tańsza wersja "Photoshop Elements 2018". Można kupić już za około 300 zł na allegro. ;-)*** piszę z fona ;-) Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL? -> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 1 godzinę temu, M0drzew napisał: Nie wiem jak Wy, ale jak do mnie piszą ofertę w pdf-ie z wodotryskami, 25 stron bełkotu, a treści właściwej są dwie linijki na 24 stronie, to mnie krew zalewa... Przyjąłem zasadę, że staram się przedstawiać ofertę cenową + krótki opis na jednej stronie w word. Podobnie na stronie w sieci raczej same konkrety -fakty, mało zdjęć. A jak ktoś chce poczytać od tego jest firmowy blog z długimi opisami i zdjęcia w galerii. Warto jednak być w miarę na bieżąco z trendami Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Dnia 27.01.2018 o 13:34, Nikonem napisał: Przyjąłem zasadę, że staram się przedstawiać ofertę cenową + krótki opis na jednej stronie w word. Podobnie na stronie w sieci raczej same konkrety -fakty, I bardzo dobrze. Szanujesz swoich potencjalnych klientów. Nie ma jak kolorowa kilkudziesięciostronicowa oferta, która nie zawiera oferty (branża SEO w tym chyba przoduje). Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverT Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Dzięki wszystkim za odp Wszystkie narzędzia, które wymieniliście są mi jak najbardziej znane i również uważam, ze są ok ale czy wykonanie oferty idzie jakoś przyspieszyć? Przygotowuję obecnie sporo pod konkretnego Klienta i jest sporo zmian. Ciekawią mnie oferty typu: https://www.cleveragency.pl/oferta.pdf Sami składali w photoshop/word czy jakieś gotowce przerobione? Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazejs Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Takich rzeczy nie sklada sie w Photoshopie. Juz predzej w InDesign (od biedy Illustrator moze byc) albo w jakims odpowiedniku. Duzo przykladowych ofert znajdziesz na Issuu.com (ja znajdowalem wpisujac web design do wyszukiwarki). Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyciak Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Prezi/Canva i już nie musisz się martwić o nic Cytat Dnia 27.01.2018 o 12:32, SzlafRock napisał: Powyżej pewnego poziomu nie można sobie pozwolić na tekstowe oferty w mailu. Pincet stron oferty też jest źle widziane. Należy zachować zdrowy rozsądek ale też dbać o wizerunek firmy. Właśnie kończę przyklepywać portal za 0,5-0,8 bańki, oferta wyłącznie mailowa, nawet bez prezki na spotkaniu, więc różnie to bywa, zależy z kim się negocjuje. Są tradycjonaliści (najczęściej lokalni biznesmeni), którzy w duuużym poważaniu mają tabelki, wykresiki, świecące ficzery, a po prostu potrzebują konkretnych informacji i muszą czuć "chemię", często też klienci są zdania, że ładnie wyglądające grafiki przykrywają clue oferty, a to jest najistotniejsze. Co nie zmienia faktu, że fajnie zrobiona prezka, szczególnie w obszarze social czy branding to ważna rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.