Mion Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 22 minuty temu, pan od seo napisał: chciałbym umieścić formularz kontaktowy na stronie, ale jako jeden z elementów szablonu advanced strony głównej a nie jako strona typu kontakt, np w boxie text + grafika, w miejsce tekstu chciałbym formularz. Da się to jakoś ogarnąć? Możne wstawić do BOXU : boxhtml kod formularza lub inny dowolny kod html w ten sposob utworzyć własny BOX. Lub za pomocą wstawki include kod uprzednio przygotowanego formylarza <div>{include="mywstawka1.html"}</div> Jego akcje wysyłki POST można obsłużyć AJAXEM podobnie jak z formularza kontaktowego wstawiając dodatkowy kod JavaScript który odbierze dane POST. W razie potrzeby mogę zaoferować wykonanie takiego formularza z obsługą wysyłki danych na e-mail koszt od 150 do 200 zł netto. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan od seo Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 ok dzięki, spróbuję z tym powalczyć. ale najpierw dobrze by było żeby w ogóle działał podstawowy formularz kontaktowy a jak na razie nic z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Jeśli skonfigurowana jest poczta w pliku /application/config/email.php np 'options' => array( 'emaiffrom' => 'biuro@domenaemail.pl', 'hostname'=>'domenaemail.pl', 'username'=>'biuro@domenaemail.pl', 'password'=>'haslosmtp', 'port'=>'587', 'encryption' => 'tls', To działa. Przynajmniej działa na tych co instalowałem w tym blutu.pl HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haiku Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Pozwolę tu sobie pochwalić Darka czyli Mion'a. Red jest intuicyjny i prosty w obsłudze a Twórca chętny do pomocy i bardzo szybko wdraża moje sugestie. Niecierpliwie czekam na zlecone szablony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Taka małą garść propozycji: 1. Przydałaby się opcja "grupowania" stron. Tak by można było np. dla określonej z nich wstawić jakiś element typu box itp. Na kształt dodatku dynamic widgets z wordpressa. Poprawcie mnie ale obecnie chyba jesli chcemy mieć np. slidera dla wszystkich podstron to trzeba go na każdej z nich z osobna wstawiać. 2. Wstawienie automatycznie opisu description z treści przy tworzeniu podstrony (ew aut. wypełnienie pozostałych dla przyspieszenia pracy). 3. Czy możliwe byłoby generowanie przekierowanych(skróconych) linków w formie subdomen? 4. Opcja zwiększania grafik w edytorze. 5. To na pewno mój bład, ale nie udaje mi się umieścić wstawki html. Ani w polu treść basic ani advanced za pomocą boxhtml nie wyświetla mi pliku. Rozumiem że w polu kod czy treść wystarczy wstawić tylko <div>{include="https://domena.pl/plik.html"}</div> ? Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 W RED każda strona statyczna traktowana jest indywidualnie, więc należy skomponować ją osobno. W module od artykułów jaki za jakiś czas zostanie wydany będzie działało, to inaczej. Jeśli potrzeba przekierowań subdomenowych wystarczy dodać taką subdomenę opartą o Wildcard i ustawić dla niej przekierowanie obsługa przekierowań. 6 godzin temu, mindryl napisał: 4. Opcja zwiększania grafik w edytorze. Nie rozumim. 5 godzin temu, mindryl napisał: To na pewno mój bład, ale nie udaje mi się umieścić wstawki html. Wstawki include nie pobierają danych z zewnętrznego adresu URL, ale z pliku z katalogu: /application/views/zdalnewstawki/ < w tym katalogu pliki html wstawek np /application/views/zdalnewstawki/plik.htm --- <div>{include="plik.html"}</div> HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 On 9.01.2017 at 7:26 AM, Mion said: W module od artykułów jaki za jakiś czas zostanie wydany będzie działało, to inaczej. O to super informacja, wiadomo, soft stawia na jakość więc pewne rzeczy trzeba przepisać ręcznie każdorazowo, jedynie takie szczególy jak właśnie wstawienie boxa dla wielu stron czy np. pobranie z treści description dla lekkiego przyspieszenia przy zachowaniu jakości byłyby mile widziane. Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 W nawiązaniu do tematu wpisu o Google Crawl Budget w kontekście REDA: https://blog.tomaszstopka.pl/crawl-budget-wysokopoziomowe-zabawy-z-indeksacja/ Cytuj Im strona jest bardziej przyjazna Googlebotom, tym szybciej wszystkie elementy strony są analizowane i dodawane do indeksu. Crawl Budget to tak na prawdę dbanie o poprawne linkowanie wewnętrzne oraz SEO. RED ma przyjazną strukturę URL, ale dodatkowo można zastosować : "Breadcrumb", to nawigator strony przeważnie w nagłówku strony np "wirtualnej" ścieżki. https://redv2.pl/obsluga-mikroserwisow.html Cytuj Crawl Health (zdrowie indeksowanie witryny) – jeżeli strona odpowiada szybko (szybko się wczytuje) a strony nie zwracają żadnych błędów, limit ilości jednoczesnych połączeń GoogleBotów ze stroną może wzrosnąć (a co za tym idzie – prędkość indeksacji wzrasta) [...] Dla GoogleBotów, prędkość wczytywania strony jest oznaką „zdrowia” strony wskazującą jak wiele połączeń może wykonać GoogleBot ze stroną w jednym momencie. Z drugiej strony, nawet szybko wczytująca się strona która co rusz zwraca kod 5XX będzie skutecznie obniżała swój budżet indeksacji. W związku z tym dla gotowych serwisów polecam stosować system cache dzięki czemu czas generowania strony spada do np: https://redv2.pl/ > na dole strony Wczytano: 0.00506 sek Oraz nagrania na YouTube z obsługi Systemu RED Cytuj Google poprzez analizę dostępnych danych doszło do wniosku, że posiadanie wielu niskiej jakości, nic nie wnoszących podstron może negatywnie wpłynąć na crawl budget System mikroserwisów i stron zapleczowych RED wymaga indywidualnego podejścia do każdej z podstron, co w praktyce oznacza jej zbudowania. Ma to na celu właśnie jakość, a nie ilość podstron (robić precla). Dzięki temu przykładowe wizytówki firm jakie wykonałem w ramach demo REDA zajmują relatywnie wysokie SERP bez pozycjonowania: https://redv2.pl/myimg/red_novacashtop4.png https://redv2.pl/myimg/red_promartop4.png https://redv2.pl/myimg/red_promartop10_niedrogie_zlewozmywaki_granitowe.png < niedrogie zlewozmywaki granitowe top 10 :] HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 [INFO] - W związku ze zmianami w Google wymuszającymi SSL/ HTTPS do końca miesiąca obowiązuje promocja na darmową instalacje panelu VestaCP dla zakupionej licencji RED'a. Przedmiotowy panel obsługuje darmowe certyfikaty SSL/ HTTPS https://letsencrypt.org/ bez dodatkowych zabiegów. Również do końca miesiąca przed zakupem RED'a 2.3 możliwa jest przedzakupowa instancja systemu na Twoim hostingu celem empirycznego zapoznania się funkcjami systemu. Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu: https://redv2.pl/zakup-systemu.html Kontakt: Email: systemy.internetowe@gmail.com Telefon: 723 227 124 ----------- Przy okazji instalacji na VPS OVH można mieć własne prywatne proxy - Szczegóły: HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Pytanie do reda ale i do wszystkich softów z Twojej stajni - czy któryś daje opcję zaciągniecia treści z plików csv na wzór wtyczki WP All Import? Sporo sieci aff daje opcje pobrania w tym formacie danych. Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 7 godzin temu, mindryl napisał: czy któryś daje opcję zaciągniecia treści z plików csv Nie rozumiem pytania Jeśli Pytasz czy jest możliwy import danych do treści stron z pliku CSV, to odpowiedz brzmi teoretycznie jest taka możliwość. Możliwość dopisanie takiej funkcjonalności. [INFORMACJA] Do końca styczna czyli do jutra system Redirector RED 2.3 można kupić z zniżką w wysokości - 50 zł ... Oraz z gratisowa instalacją VestaCP na VPS'a = darmowe certyfikaty SSL / HTTPS wymuszane ostatnio przez Google. Oraz opcjonalnie na OVH gratisowa instalacja Squida pod serwer proxy. Więcej na ten temat w osobnym ogłoszeniu . Dodatkowo licencja RED'a dla posiadaczy starszych wersji w cenie 150 zł netto. Kontakt w sprawie zakupu: HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki Święty Marcin 29/8, 61-806 Poznań NIP: 7831514314 REGON: 301740913 E-mail: systemy.internetowe@gmail.com Telefon: 723 227 124 HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Tak, chodzi dokładnie o import, nawet jak teraz prześledziłem to nawet częstsze sa formaty xml i json. Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jeśli będzie większa liczba użytkowników zainteresowanych taką funkcjonalnością, to rozważę jej wprowadzenie. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taxx Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ja jestem od samego poczatku:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darq Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ja też jestem zainteresowany taką funkcjonalnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.