Bitcoin Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 @Beerbant, fraza 1 930 000 wyników, zapytań w Google 1000 / m-c, silnik: Joomla na głównej, Sytuacja wygląda tak. Stary serwis ma podstronę tematyczną wraz z zawartością. Na nowej domenie została skopiowana podstrona tematyczna (wygląd - zmieniony kolor tła, kolejność zdjęć zachowana). Copyscape daje następujące rezultaty: Nowa domena: 341 words, 60% matched Główna: 358 words, 57% matched Keywords minimalnie zmienione. Description inne. OK, trochę może przesadziłem, są różnice, które widocznie wystarczają Google. Natomiast wizualnie jest to ten sam layout i identyczne 44 linki umieszczone pod zdjęciami oraz identyczna stopka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Na nowej domenie została skopiowana podstrona tematyczna (wygląd - zmieniony kolor tła, kolejność zdjęć zachowana). A treści? Moim zdaniem duplikat. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrajber Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Różnie to bywa. Z mojej autopsji jeśli chodzi o skuteczność treści to rankują długie (<4500 znaków) opatrzonę w grafikę, wideo i linki (wenetrzne i zewnetrzne) artykuł. Wydaję mi się również, że zależy bardzo dużo od tego czy SERPy były czyszczone. Zwróciłbym również uwagę na tematyki strony. Strony tematyczne zazwyczaj rankują lepiej niż wielotematyczne. Jest np. taka strona: https://www.socialhero.pl/ Linkowanie prawie żadne a rankuję lepiej niż artyuł z nowegomarketingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik^Morski Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Z mojej autopsji jeśli chodzi o skuteczność treści to rankują długie (<4500 znaków) opatrzonę w grafikę, wideo Strony tematyczne zazwyczaj rankują lepiej niż wielotematyczne. Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrajber Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Śmieszkuj, śmieszkuj a jesteś w stanie to wyjaśnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekk Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Z tego co napisałeś wynika, że w topie trudno znaleźć strony/podstrony, która ma poniżej 4500 znaków. Co tu wyjaśniać? Wystarczy przeglądnąć topy na kilka fraz i Twoją teorię szlag trafi. dopilar.pl https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/ Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Śmieszkuj, śmieszkuj Jedyną śmiesznotką tutaj z tego co widzę to jesteś Ty "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrajber Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Nic takiego nie wynika. Mówie tylko jaka treść najlepiej mi wskakuję. Wiadomo, że linki są najważniejsze ale w topach czasem siedzą takie niepodlinkowane strony, że mięknie pała. Jak to wyjaśnić? @blake Nie no waszych śmieszków z Xanem to nic nie przebiję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 @blake Nie no waszych śmieszków z Xanem Wypraszam sobie! Ten błazen nawet nie potrafi nikogo podśmieszyć! Mówie tylko jaka treść najlepiej mi wskakuję Bo... to wyskakuje Tobie... Jak zjesz jeszcze parę ton chleba to może w końcu zauważysz, że Treść, która wyskakuje Tobie nie zawsze wyskakuje innym "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrajber Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Kurdę...a się zastanawiałem czemu u kumpla jest inaczej. #umniedziała https://realizatorzy.prv.pl/chwyty.html Jutro do porannej kawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tak na szybko... 1. Widzę tam duuużo treści. Nawet bardzo dużo, więc... wszystko jest ok. 2. Patrząc jak statystyczny człowiek na 2/3 ekranu od lewej i 1/2 od góry oczom mym ukazał się taki tekst: Człowiek, który poniża innych, aby siebie wywyższyć jest nie tylko bardziej prymitywny niż prostak z prowincji, ale również, wykształcenie które zdobył dzięki pracy tych prostych ludzi jak państwo sami widzicie nie właściwie wykorzystuje dla autora mieszarki, która ten tekst stworzyła! PS. Jeżeli to był człowiek to 2 browary! "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik^Morski Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 a jesteś w stanie to wyjaśnić? ei incumbit probatio, qui dicit, non ei, qui negat -> ciężar dowodowy spoczywa na tym, kto twierdzi, a nie na tym kto zaprzecza ale w topach czasem siedzą takie niepodlinkowane strony, że mięknie pała. Jak to wyjaśnić? Bajecznie prosto, nie potrafisz znaleźć linków. że mięknie pała Współczuję. Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravau Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 ludzie ciągle zapominają o zalezności linki/treść jesli masz go*****y profil linkow, a raczej ich brak to musisz się naorać z pisaniem długiego aertykułu ale jak masz w ciul linków jak portale miast czy jakieś wp onety to wystarczy artykuł w postaci headera + jedno, dwa zdania na 50 znaków i jestes wyzej Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Unikalna treść nie jest czynnikiem rankingujacym, ale kopie identycznych treści mogą się nie ukazywać w wynikach Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 ale kopie identycznych treści mogą się nie ukazywać w wynikach Jednak ukazują się i to często. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.