Skocz do zawartości

Trochę historii

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Standardowy zestaw rozrywkowy za PRLu, nazywało się to "meduza z lornetą" , każdy kelner znał to określenie :D

10696318_594187417352022_389556398213197

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj dobrze pamiętam. Dwa razy taka meduza (jako przymusowy dodatek) dała mi się we znaki. Raz z kolegą spóźniłem się do kina i trzeba było poczekać na następny seans. Więc jakże inaczej, na piwko na przeciwko. Z dziesięć sztuk szkła pękło, a do tego obowiązkowa meduza, bo bez niej nie było szans. No i później już w kinie na dwie rurki jechałem. Z jednej uchodziło to piwko, z drugiej ta meduza.

Tytuł filmu pamiętam do dziś - "Płonący wieżowiec". W Sopocie się to działo.

Druga meduza kojarzy mi się z teatrem muzycznym w Gdyni. Wieczorkiem z kolegą, przez cały rok odwiedzaliśmy 3-4 razy teatr w tygodniu. Nie że niby my takie kulturalne goście. Ot kolega po prostu miał tam dziewczynę, taką początkującą aktorkę, jeśli można to tak nazwać. Więc co wieczór siadaliśmy w teatralnej kawiarence i czekaliśmy na zakończenie przedstawienia. A tam tylko czysta i meduzy, dokładnie jak na załączonym oobrazku. Się zamawiało: "Setę i Galaretę". Więc bywało, że narozrabialiśmy nieraz bardzo i kilka razy nas wyrzucili.

Generalnie to były kuriozalne czasy. Kto się urodził później nigdy tego nie zrozumie i nie poczuje. Bywało wesoło, ale konsumpcyjnie to była masakra. Jak mi się dziecko pierwsze urodziło, to handlowałem "lewymi" papierosami i kawą, żeby kupić też "lewe" mleko dla dziecka.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Liczyłem, że odezwą się "stare wiarusy" :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Generalnie to były kuriozalne czasy. Kto się urodził później nigdy tego nie zrozumie i nie poczuje. Bywało wesoło, ale konsumpcyjnie to była masakra. Jak mi się dziecko pierwsze urodziło, to handlowałem "lewymi" papierosami i kawą, żeby kupić też "lewe" mleko dla dziecka.

A zdobywana na lewo humana bananowa ? Albo biszkopty w kształcie tych no ... kosteczek ??? I proszek do prania Cypisek :)

Pamiętam jak z bratem podpbieraliśmy humanę bo była pyszna a stała na najzwyższej półce w kuchni ale i tak daliśmy radę sięgnąć :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

W niektórych lokalach to nawet nie konsumowało się obowiązkowej "zagrychy" bo po prostu człowiek się bał ;)

Miejsce z którego dawali "zakąski" nazywało się (czasami) akwarium :D Niezłe też były pijalnie piwa gdzie konsumpcja odbywała się na stojąco. Męski klimat: dużo dymu i szybkie tempo ;)

e: Beer, idziesz do przodu ze zdjęciami, aż zazdroszczę bo sam nie mam kiedy się zabrać do pracy...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Korzystało z niej wielu klientów

Najbardziej bufetowa , sprzedając kilkanaście razy jedna rzecz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności