Ksocial Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dobiega końca moja umowa z Netią, która jest nie do końca korzystna i wcale dobrej oferty nie dostaje dlatego myślę o zmianie internetu. Myślałem o wyborze internetu mobilnego jednak wiem jak może wyglądać sytuacja przy złej pogodzie dlatego kieruje do was pytanie, jaki internet moglibyście polecić, który wart jest swojej ceny ? Moje obecne rozwiązania na tą chwilę są trzy: 1. Zostanie w netii, internet w cenie 50zł + 30 za podtrzymanie linii. 2. Wybór mobilnego z Plus LTE 3. Dropss o którym ostatnio głośno, jednak mam co do niego podejrzenia ze względu na ich podejście na fb i szeptankę, która rzuca się w oczy. Jeżeli temat jest w złym dziale to proszę o jego przeniesienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Przecież Dropss to produkt Netii... CrediZilla.com | SiLoans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 upc/vectra nie wchodza w gre? Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hagen Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ja mam cyfrowy polsat chyba za 40pln do tego za polowe ceny najlepszy z ich oferty internet PLUS LTE za połowę ceny. Na początku byłem sceptycznie nastawiony do mobilnego internetu, ale powiem szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczony, mam trzy kreski a internet zapierdziela jak wściekły. PlusOne - Projektowanie Stron Internetowych Białystok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksocial Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dropss niby produkt Netii, jednak przy rozmowie z konsultantami Netii o tym, oni nawet nie wiedzą o istnieniu tego a oferty różnią się Niestety upc nie ma u mnie zasięgu a także myślałem o nich Ja mam cyfrowy polsat chyba za 40pln do tego za polowe ceny najlepszy z ich oferty internet PLUS LTE za połowę ceny. Na początku byłem sceptycznie nastawiony do mobilnego internetu, ale powiem szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczony, mam trzy kreski a internet zapierdziela jak wściekły. A jak jest przy złej pogodzie ? Bo tutaj to różne opinie można znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hagen Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Nic się nie zmienia jak pada deszcz. W ostrą burze nie testowałem, gdyż zawsze wyłączam kompa w burzę z piorunami. Wychodzi mi jakieś 8 dyszek telewizja + internet bez zadnych ograniczeń.. PlusOne - Projektowanie Stron Internetowych Białystok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 A ja powiem że najlepiej jest mieć umowę z jakąś niedużą lokalną firmą z którą zawsze można się dogadać. W moim przypadku Internet radiowy od lokalnego dostawcy. Plusy: > łatwość nawiązania kontaktu czy to osobiście u nich w firmie lub telefonicznie. Jeden telefon i jestem połączony bez czekania i jakiegoś klikania klawiszy na klawiaturze (nie gadam z botem ). > nielimitowany transfer > brak wpływu warunków atmosferycznych na działanie Internetu (prawdopodobnie ma to związek iż jestem oddalony od ich nadajnika o jakieś 2-3km). > możliwość szybkiego poszerzenia oferty o wyższy/NIŻSZY pakiet > szybkość działania w przypadku awarii (po zgłoszeniu telefonicznym odrazu przyjeżdzają i sprawdzają wszystko - BEZPŁATNIE) Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chcewypoczac Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Dropss niby produkt Netii, jednak przy rozmowie z konsultantami Netii o tym, oni nawet nie wiedzą o istnieniu tego a oferty różnią się Niestety upc nie ma u mnie zasięgu a także myślałem o nich Ja mam cyfrowy polsat chyba za 40pln do tego za polowe ceny najlepszy z ich oferty internet PLUS LTE za połowę ceny. Na początku byłem sceptycznie nastawiony do mobilnego internetu, ale powiem szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczony, mam trzy kreski a internet zapierdziela jak wściekły. A jak jest przy złej pogodzie ? Bo tutaj to różne opinie można znaleźć Wszystko będzie zależeć jak daleko jesteś od nadajnika. Dodatkowo polecam antenę zewnętrzną. A co do pogody nie ma znaczenia- do nadajnika mam 3km. Aaaa jedna ciekawostka o której konsultanci Ci nie powiedzą- w routerze ustaw połączenie tylko z LTE- inaczej [ te Edge hdspa i inne] jak będą miały ciut lepszy zasięg to przez nie będzie się łączyć- a jak zapewne czytałem umowę ten pakiet obejmuje nielimitowaną transmisję danych w LTE- jak przez inne to po przekroczeniu limitu prędkość spadnie do 50kb/s.... Pobierz 5 bezpłatnych ebooków dotyczących inwestowania Kup czekoladę Wedla, pomóż wybranej fundacji i odbierz nagrodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumbo Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Brak limitów w Power LTE z Plusa to bujda. Limity i cięcie łącza są także w opcji najwyższej. Polecam lekturę na ich forum. Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoker Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 dropss u mnie jest ok, wg mnie różni się od oferty neti, mimo że jest od niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Brak limitów w Power LTE z Plusa to bujda. Limity i cięcie łącza są także w opcji najwyższej. Polecam lekturę na ich forum. Jeśli jesteś w zasięgu nadajników P4, przemyśl nową ofertę Playa. jest rzeczywiście no-limit i to nie tylko w zasięgu LTE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.