Skocz do zawartości

Jakie Są Szanse Na Odbycie Stażu W Branży Seo ?

Pyciak

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do osób, które mają swoje firmy - chętnie czy niechętnie przyjmujecie stażystów lub praktykantów ? Wiem, że w innych sektorach jest to dosyć częsta metoda na zyskanie taniej (czasem darmowej) siły roboczej. Dla was, jako pracodawców to użyteczny pracownik ? Może ktoś jest praktykantem i chciałby się wypowiedzieć?

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie, bo i tak trzeba prawie wszystkiego nauczyć, pokazać w wielu przypadkach dane poufne ( strony, zaplecza klientów, frazy i inne), a pożnij taki "praktykant" dostaje 19k z UP i zakłada własna firmę lub oferuje usługi SEO bez firmy również na takim forum

Chyba, że podpisze "mocne NDA" ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Ja mam stażystę. W pierwszy dzień dostał umowę o tajemnicy handlowej. Tak jak napisał MaxPan - zamiast go uczyć, jest od czarnej roboty, więc nie licz, że ktoś Ci za darmo zdradzi tajniki. U mnie to pisanie tekstów i podobne.

Ja tam do Maxa na stać bym pojechał :D A do Beerbanta to 'w ciemno" :D :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

Ja powiem tak. Dzięki temu, że zacząłem dorabiać dla kogoś przy pracach nazwijmy to związanych z pozycjonowaniem zainteresowałem się w ogóle tą tematyką. Dowiedziałem się, że pozycjonowanie polega na dodawniu do katalogów :) Nie było to jednak poskąpienie mi wiedzy tylko fakt, że niektórzy oferują coś na czym się tak na prawdę nie znają. I jakoś im to idzie. Mam trochę pokory i dlatego tu siedzę bo wiem, że katalogi i precle to tylko jedne z gorszych narzędzi.

Sam chętnie nauczył bym się od kogoś kto ma spory bagaż doświadczenia w tym temacie jednak się nie łódzę nawet, choć aktualnie nie było by mnie stać żeby pracować za darmo. Ogólnie można liczyć najwyżej, że na takim stażu będziemy moderować katalogi wyrzucając z nich stare spamy dodane niegdyś przez zgreda - zanim jeszcze przeszedł na białą stronę :) Sory musiałem to napisać. Dodatkowo copywriting na potrzeby katalogów i precli plus obsługa programów do katalogowania/preclowania.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

Tobie już to chyba nie grozi Zgredzie :D

Chętnie bym poszperał w usability :) wiec takie warsztaty byłyby super :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

Tydzień warsztatów, dwa tygodnie leczenia kaca ;)

Teraz dzieciaki chcą się szybko czegoś dowiedzieć jak najmniejszym kosztem a najlepiej nie własnym i otwierają firmę. Wczoraj miałem taką sytuację: gość odpowiedział na ogłoszenie, że szukam pracownika. Sprawdzam go a to konkurencja :D

Są różne sposoby zarabiania na życie. Ja jednak nie mam szacunku do tych, co za bardzo idą na skróty.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Chętnie bym poszperał w usability wiec takie warsztaty byłyby super

Że niby w dekolcie 18nastolatki ?? :D

Co do praktyk to nie ma co liczyć, że ktoś na praktykach da poważniejsze rzeczy do zrobienia .

W sumie SEO niby jest proste bo najpierw określasz koncepcje pod klienta i pod nią robisz optymalizację, dobierasz narzędzia , budujesz treści, linkujesz .

Do powyższego przydaje się znajomość softów, SWLi, hostingów oraz możliwości tych "drobiazgów". Potem spięcie tego wszystkiego do kupy mając na uwadze aktualny stan PMS u niejakiego M.C. i jego "spam teamu" . No i to wszystko w dużym skrócie, ale praktykant może co najwyżej liczyć albo na katalogowanie albo na pisanie treści a co najwyżej na stawianie i konfigurację zaplecza.

Co z tego wyciągnie jego sprawa, ale na "cream della creame" nie ma co liczyć.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Zazwyczaj praktykant jest od czarnej roboty i spraw zbędnych. Oczywiście, wymagana jest wiedza podstawowa w branży lub potwierdzona chęć wspólpracy.

Zasady współpracy można jasno określić w umowie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

[...]

Są różne sposoby zarabiania na życie. Ja jednak nie mam szacunku do tych, co za bardzo idą na skróty.

Ja też, z zastrzeżeniem, że tylko jeżeli ktoś idzie na skróty kosztem innych. Wymyślenie koła i pierwszych narzędzi, to zapewne pierwsze pójścia na skróty w cywilizacji ;)

Co do samego tematu - przyjęcie kogoś inteligentnego np. do sprawnego "harvestowania" może mieć sens.

Sam również mam doświadczenie z tym związane, może to nie były staże/praktyki ale zlecenia, za które jak na ten czas były dla mnie majątkiem, dziś nawet nie starczyłoby na "waciki :D.

Zlecenia dotyczyły: tworzenie blogów na platformach onetu, googla.., tworzenie kont FB, NK, linkowanie zaplecza ;p

Można zauważyć, że wymagania co do kandydata rekrutując na stanowiska związane z branżą SEO w formie praktyk czy staży są bardzo wygórowane, czasami wręcz niemożliwe do spełnienia.

Mogę powiedzieć że na rynku Poznańskim jest bardzo dużo ogłoszeń o staże a jeszcze więcej o praktyki.

Z tego co obserwuje znana firma z Poznania (SS) oferuje już taką pracę od 2 lat i jakoś nie mogą nikogo znaleźć :)

skuteczny pas masujący poprawiający twoją sylwetkę, a na bóle pleców nowoczesny fotel masujący

Rekrutowałem wielu praktykantów i potwierdzam że nie zdradza im się tajników a raczej wykorzystuje do czarnej roboty... (teksty, optymalizacja, ręczne robótki takie jak katalogowanie itp )

Wymagania co do praktykantów są spore bo nikt nie ma czasu praktykanta / stażystę uczyć od podstaw....

Moja opinia na ten temat...: https://webmasternet.pl/praktyki/

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Opowiem Wam jak chyba 2 miesiecy temu miałem grafika na praktykach :D

- Otwieramy biuro o 10.00 - nigdy nie przyszedł na czas najwięcej spóźnił się prawie 2,5 h ( wytłumaczenie zaspał)

- Na papierosa wychodził tak co 30 m, w miedzy czasie miział się z dziewczyna przez telefon.

- Żona poszła z nim pokazać jemu plotery ( tak aby wiedział jak wygląda druk - to jego specjalność na uczelni nota bene) to powiedział, że jemu za głośno jest :D

- Otrzymał zadanie zrobić projekt naklejki na tylną szybę ( białe tło, obrazek samochodu, tekst standardową czcionką ok 100 znaków + jakiś efekt wrzucony na tekst) - robił to przez 3 h i tak jego projekt poszedł do kosza na pulpicie.

Po 5 dniach wywaliłem, powiedziałem żeby siedział lepiej w domu i mnie nie wk******ł. Dzienniczek praktyk podpisałem tylko dla tego, że uczelnia za tego jełopa przelała mi 600 zł zgodnie umową i znamy jego matkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności