Skocz do zawartości

Sony i Search Lab - FAIL - jak nie żebrać o linki :)

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj chodzi o sposób w jaki to zostało zrobione. Jestem z firmy X i piszę w imieniu Y. Potem już tylko gorzej w mailu. Co innego gdy w mailu jest napisane, że to notka prasowa - w takim wypadku umieszczasz to lub nie. A tutaj takie kombinowanie na maxa, by umieścić tekst (z linkiem) na siłę.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też nie widzę w tym nic złego. Zapytali czy ktoś zgodzi się na ich publikację - przecież można się nie zgodzić. Obadać czy tekst jest dobrej jakości, czy jakiś spamiór - bo czasem przecież mogą się zdarzyć wartościowe artykuły, które mają walory nie tylko kasowe. Niektórym się chyba w głowach poprzewracało - że teraz to wysłanie maila z zapytaniem traktują już jak wielką obrazę bo oni nie są zwykłymi internatuami... są blogerami ! ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Co się dziwić, że google tutaj manipuluje ludźmi, jak zwykły gość (Kominek) szukając drogi do zarobienia WIĘKSZEJ kasy wpędził też wielu w maliny (zbulwersował)....

Co takiego złego zrobił ten przedstawiciel proszący o zamieszczenie artykułu ? Napisał gdzieś, że chce to za darmo ? Sprawa jest czysta i prosta - komin mógł napisać - spoko, ale to kosztuje 200 dolców, albo i 500 i dobili by targu.

Ale komin szuka jak zrobić aferę i wyciągnąć 10 razy tyle z sytuacji i zdobywa także tutaj stronnictwo zmanipulowanych ludzi......ech, że jak tak nie umiem sterować ludźmi.....

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

O ile pamiętam to google za coś takiego (a nawet lżejszego) dało sobie samo filtra (dokładnie witrynie google chroma). Czy także w tym wypadku możemy liczyc na cos takiego?

W jakim swietle stawia to waszym zdaniem taką dużą i znaną agencję jak searchlab? Moim zdaniem pokazuje że są to spamerzy i praca dla dużych marek nie oznacza że znasz się na tym co robisz.

W dniu 25.09.2012 o 07:45, Beerbant napisał(a):
  Cytat
Pech chciał, ze Jacek trafił na blogerów, którzy nie są "sprzedajnymi dziwkami"

większej bzdury nie czytałem .... Szczególnie jeśli chodzi o tego kominka czy jak mu tam ...

Więc nawet nie wiesz o kogo chodzi a już go nazywasz sprzedajną dziwką???? Puknij się w łepetynę.

@Lojtas

Idź chłopie zjedz burgera .... Albo załóż pończoszki :) (bez urazy ale to tylko dwa przykłady i mam nadzieję, że zrozumiesz o co chodziło ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

W dniu 25.09.2012 o 04:27, shpyo napisał(a):

Dlaczego nie warto dyskutować o tym SzlafRock? Czyli chcesz powiedzieć, ze wiesz lepiej jak naklaniać blogerów i webmasterów do posłuszeństwa? Przecież przez taką akcje ludzie znowu wyrobią sobie nienajlepsze zdanie o działaniach SEO w Polsce.

Nie warto dyskutować gdyż było to tylko grzeczne zapytanie o możliwość publikacji. Nie widzę w tym nic niezwykłego. Oczywiście, nasi rodzimi blogerzy chcieliby aby przed zapytaniem przyszedł przelew na konto i to w $$.

Nie znam lepszego sposobu na publikację wpisu od pytania do właściciela o możliwość zamieszczenia.

Właśnie. Wstyd, że przez takie akcje polskich blogerów można wyrobić sobie nienajlepsze zdanie o działaniach SEO w Polsce.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Pokusiłbym się o lekkie podsumowanie - niektórym już się w dooopach poprzewracało jak zobaczyli, że ich wypociny czyta kilka tysięcy pokemonów ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

"kominkowe pończochy" ? :P

W dniu 25.09.2012 o 09:28, SzlafRock napisał(a):

Nie znam lepszego sposobu na publikację wpisu od pytania do właściciela o możliwość zamieszczenia.

No jasne, zapytać zawsze można, ale w jasny i klarowny sposób, a nie kombinować.

W dniu 25.09.2012 o 09:28, SzlafRock napisał(a):

Właśnie. Wstyd, że przez takie akcje polskich blogerów można wyrobić sobie nienajlepsze zdanie o działaniach SEO w Polsce.

Jakie działania SEO taka opinia.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Własnie na ich stronie przeczytałem "Jesteśmy pierwszym w Polsce autoryzowanym Partnerem MŚP Google AdWords."

No i teraz wszystko jasne wydajesz kupe kasy klientów na linki sponsorowane to możesz w seo robic sobnie co chcesz. Olewaj nasze zasady -dajesz nam kasę to możesz. Upupimy małego aby tobie nie prszeszkadxzał.

W dniu 25.09.2012 o 10:09, shpyo napisał(a):

No jasne, zapytać zawsze można, ale w jasny i klarowny sposób, a nie kombinować.

Czy autor tego jakże nie etycznego pytania dostał odpowiedź? Czy jakikolwiek adresat próbował się porozumieć z autorem w celu np. wymiany artykułów, współpracy etc.?

W Twoim artykule nie widzę o tym wzmianki. Wiem, że łatwiej jest obsmarować działania niż dojść do porozumienia.

Dla mnie jest to zdecydowanie jeden z elementów zdobywania linków, typowe White Hat SEO zalecane przez G. :)

Okazuje się, że część ludzi z branży nie odrobiła lekcji.

Edit:

PS. Po 10 latach pozycjonowania i ja chyba muszę zacząć pisać bloga, kilka $ drogą nie chodzi. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności