Skocz do zawartości

Pomoc w sprawie oszustwa

Xemix
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy!

Pierwszy raz, i mam nadzieję ostatni zdarzyła mi się taka sytuacja, gdzie proszę Was o pomoc. Mam Klienta, któremu wykonuję szereg prac SEO i który został bezczelnie i z premedytacją oszukany przez swoja byłą wspólniczkę: zaprojektował, wspólnie ze swoim kolegą informatykiem stworzył sklep internetowy Outdoorowo.pl, po czym jak sklep zaczął funkcjonować i generować ruch i zyski, to jego właścicielka postawiła informatykowi mojego Klienta ultimatum, że zatrudni go na etat pod warunkiem, że nie dotknie nawet 1 klawisza przy jego sklepach! Informatyk dostał takie warunki finansowe, że przyjął ofertę, a mój Klient został na lodzie! Jeżeli uważacie, że takie zachowanie jest nieetyczne, to wstawcie odpowiedni komentarz na FB sklepu Outdoorowo.pl (nota bene ten 1000 fanów też załatwił mój Klient 2 konkursami, a mimo to został tak wrednie potraktowany).

Akcja dobrowolna, do niczego nie zmuszam. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Nie etyczne ale wolny rynek w końcu, ostatnio wiele o tym słyszałem

Był wspólnikiem czy ona jest jedyną właścicielką?

Z tego co rozumiem to ty jesteś pozycjonerem a ten informatyk (który też oszukał twojego klienta) nie,zastosuj pare zabiegów aby ich praca poszła na marne :P

Zastosuj stary od wieków znany sposób wszystkim władcom i królom :)

Co tu tłumaczyć - mój Klient jest specjalistą od marketingu. Poznał laskę ze swoim kolegą informatykiem, a ta go podkupiła, żeby ten nie pracował dla mojego Klienta. Chamstwo jakich mało!

Jeszcze raz dzięki za pomoc, każdej osobie która się dołączy i wspomoże. Jednak zaznaczam jeszcze raz - ja do niczego nie zmuszam.

Chamstwo, ojojoj :)

Co ty sobie myślisz, że jak rzucisz pracownikowi jakieś ochłapy to ma być do końca życia twoim niewolnikiem? Znam takie sytuacje ludzie pracują po 5 lat na umowach o dzieło za tysiąc pińcet a szef gada ja to są do xxxx i jak nic nie umieją... jak się pojawia ktoś kto zauważy, że gość coś potrafi i oferuje umowę + normalną pensję (4k wzwyż) to wielki płacz, no bo jak to tak... tyle lat to dzielny szef utrzymywał niedojdę i płacił praktycznie za nic a teraz odchodzi :P

Z resztą w ogóle się dziwię programistom pracującym w PL. Za granicą nawet Senior PHP 60-120k USD/y. Podobnie w Uk. Znajomemu to tylko pogratulować zdobycia lepszej posady!

Outdoorowo.pl - mamy teraz ich nie lubić za to, że są dobrym pracodawcą czy jak? :)

Edytowane przez slawek22

tak szczerze powiedziawszy, to ja już się pogubiłem. Xemix, napisz po ludzku, kto jest kim w tej wenezuelskiej telenoweli.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Przez gadanie "olej to" nic się nie zmieni, a jedynie będzie eskalacja problemu :P

Czy nadal podawanie nazwy w takich wątkach to zniesławienie - idiotyzm!

Ja tam dowaliłbym linkami z SWL'i, XR i innych automatów w potężnej ilości zanim się zorientują i usuną to stracą część klientów... na pewnej stronie można za 15$ (chyba) kupić atak DDoS, ale ja też do niczego nie namawiam :)

BTW:

artelis.pl/artykuly/11027/wykorzystywanie-agencji-reklamowych

Edytowane przez Były... viper134

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

slawek22 dobrze mowi. Patrzac z perspektywy pracownika to jest bardzo dobra sytuacja. Natomiast pracodawca powinien dbac o pracownikow i myslec o tym, ze moga odejsc gdzies indziej. I to nie chodzi tylko o wynagrodzenie ale ogolnie o atmosfere w pracy - docenianie pracownika i zachowywanie sie normalnie. Natomiast sporo szefow ma takie maniery, ze mysli ze jest wladca niewolnikow, a pracownicy tylko siedza i czekaja na okazje zeby mu powiedziec, ze od jutra ich moze pocalowac w d....

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

To prawie jak umowa o zakazie konkurencji co bardzo wiele firm stosuje i nie ma w tym nic nadzwyczajnego.

Dokładnie. Mamy wolny rynek, jak się dba o pracownika to się go ma. Jak nie, może odejść - nic niezwykłego. A umowy o zakazie konkurencji w branży IT spotykane na każdym kroku są.