Farlicki Opublikowano 27 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2025 Dostałem reklamę nowej usługi Whitepress - wzmianki o marce? Co sądzicie, czy to ma jakiś potencjał i rzeczywiście wpływ na polecenia z AI. Czy raczej pic na wodę. Trochę jestem sceptyczny, daltego chętnie poznam wasze opinie. Pozdrawiam Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy Portal dla kobiet Portal Biznesowy Inne niezaindeksowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 27 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2025 Markę buduje się od zawsze ale robię to samodzielnie Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farlicki Opublikowano 7 Listopada 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2025 No tak rozumiem, tylko zastanawia mnie czy taka usługa coś jest w stanie pomóc, czy to raczej pic na wodę. W jakichś webinarach widziałem, że te wzmianki są ważne pod AI. Pozdrawiam Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy Portal dla kobiet Portal Biznesowy Inne niezaindeksowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logremonte Opublikowano 7 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2025 Brand mention? o fajno, że mi przypomniałeś, bo chyba nie mam jeszcze w słowniku Google dziś ponoć rozpoznaje te sygnały całkiem nieźle - ale ja się nie znam, tak słyszałem tylko. Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herkules Opublikowano 7 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2025 (edytowane) Ale to chyba nic nowego, już kilka lat czytałem o możliwości budowania linków poprzez wzmianki o marce Edytowane 7 Listopada 2025 przez Herkules Interesuje cię opróżnianie mieszkań Warszawa Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farlicki Opublikowano 7 Listopada 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2025 Linki to link, a wzmianki to chyba chodzi o wpisanie po prostu nazwy marki przy odpowiedniej treść, ale jako zwykły tekst. Tak myślę... Pozdrawiam Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy Portal dla kobiet Portal Biznesowy Inne niezaindeksowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herkules Opublikowano 7 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Farlicki napisał(a): Linki to link, a wzmianki to chyba chodzi o wpisanie po prostu nazwy marki przy odpowiedniej treść, ale jako zwykły tekst. Tak myślę... Kolego o temacie linkowania w trakcie (procesie) budowania marki w odniesieniu do Brand mention słyszałem wiele lat temu (opinie, komentarze, recenze takie nasze NAPY ale inne miejsca Rok 2021 albo 2022.. Stary temat Pamiętaj ja jestem głupek ale zagraniczne fora SEO zerkam od wielu lat Edytowane 7 Listopada 2025 przez Herkules Interesuje cię opróżnianie mieszkań Warszawa Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farlicki Opublikowano 10 Listopada 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2025 No, ale to co słyszałeś? Rozwiń, bo nie do końca wiem co masz na myśli. Pozdrawiam Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy Portal dla kobiet Portal Biznesowy Inne niezaindeksowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 17 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2025 Ja planuję przetestować tę opcję na WhitePress. Co prawda z działań PR korzystam od wielu lat, a od roku mamy w zespole koleżankę, której wyjątkowo dobrze to wychodzi. Problem w tym, że są to wzmianki niepodlinkowane (wiem, że one również mają znaczenie, zwłaszcza pod kątem widoczności w LLM-ach), bo nawet jeśli wrzuci na końcu bibliografię z aktywnymi linkami, to dziennikarze usuwają tę sekcję w całości. Tak więc z pozyskaniem niepodlinkowanych wzmianek nie ma problemu, ale czasem przydałby się aktywny odnośnik Z tego, co pamiętam, na WhitePress powinny być do wyboru obie opcje. PS Jakiś czas temu rozmawiałam z ChatGPT na temat tego, czemu podesłał mi taki, a nie inny link jako główne źródło informacji na dany temat. Okazało się, że mają dla niego znaczenie informacje prasowe oraz wpisy o wydarzeniach na platformach typu Crossweb czy Evenea. ChatGPT podkreślił, że ważne są regularne wzmianki o organizacji, w tym działania PR takie jak publikowanie zbiorczych wypowiedzi ekspertów z danej branży. Rozpisał mi nawet wagi poszczególnych elementów, które są dla niego istotne, także fajnie jest pogadać na ten temat z konkretnymi czatbotami. Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farlicki Opublikowano 17 Listopada 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2025 No ja też z nim rozmawiałem na ten temat. Też te wypowiedzi ekspertów podkreślał z danej branży. Pozdrawiam Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy Portal dla kobiet Portal Biznesowy Inne niezaindeksowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu W dniu 7.11.2025 o 14:46, Herkules napisał(a): już kilka lat czytałem o możliwości budowania linków poprzez wzmianki o marce Jeszcze do tej kwestii się odniosę - budowanie linków ze wzmianek to jedno i faktycznie nie jest to nic nowego. Natomiast w temacie SEO i AI znaczenie zyskują nawet niepodlinkowane wzmianki, więc domyślam się, że tego może dotyczyć główne pytanie. Sam WhitePress w swoim artykule https://www.whitepress.com/pl/aktualnosci/1148/wzmianki-o-marce-w-whitepress opisuje tę opcję w ten sposób: Cytat Wzmianki nie zawierają odnośnika (linku do strony) – są wspomnieniem marki, np. w treści artykułu. Choć nie generują natychmiastowego kliknięcia, udowadniają, że marka jest uznawana za autorytet w danej branży, ponieważ regularnie pojawia się w dyskusjach i istotnych publikacjach. Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farlicki Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 53 minuty temu, Lexy napisał(a): Jeszcze do tej kwestii się odniosę Tak dokładnie o to chodziło. Czy zauważyłaś w praktyce może realny wpływ takich wzmianek bez linku? Ja mam spory dystans do opinii, wniosków, komunikatów w tej branży, bo są bardzo trudne do zweryfikowania, przetestowania. Stąd też te pytanie. Edytowane 1 godzinę temu przez Farlicki Pozdrawiam Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy Portal dla kobiet Portal Biznesowy Inne niezaindeksowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi