Skocz do zawartości

Neutralny artykuł o własnej stronie i konkurencji

phillix

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, w internecie sporo różnych testów, porównań, rankingów sponsorowanych oficjalnie bądź nie, np. ranking hostingów gdzie w podsumowaniu jest rekomendowany hosting X.

Zastanawiam się czy chcąc wypromować swój (na przykład) hosting, to pisząc taki ranking gdzie umieszczam plusy i minusy własne oraz konkurencji, a także własną opinię nie naruszam żadnego prawa i konkurencja nie może mnie podać do sądu o zniesławienie? Lub czy muszę mieć zgodę na wzmiankę o hostingu danej firmy w swoim rankingu? Oczywiście potencjalny czytelnik może się sam zastanowić z jakiego hostingu skorzysta, a wszystkie wspomniane przeze mnie plusy znajdzie na stronie domowej danego usługodawcy. Z minusami wiadomo - zazwyczaj brak informacji o czymś świadczy o braku, np. hosting informuje, że na serwerach korzysta z PHP 7.4, więc w rankingu za minus można wpisać brak wsparcia dla PHP 8.0.

Co sądzicie? Może ktoś z Was miał do czynienia z tworzeniem takiego rankingu?

16 minut temu, phillix napisał:

Co sądzicie? Może ktoś z Was miał do czynienia z tworzeniem takiego rankingu?

Ranking jak najbardziej jest:

https://top100.rootnode.pl/

W tym kraju za mniejsze rzeczy ludzie sobie wygrazaja sadami. Wiec na twoim miejscu bym uwazal. Zreszta nie wiem czy czasem nawet taka forma "reklamy" nie jest u nas zakazana. Widziales kiedys w Polsce reklame polegajaca na porownaniu produktow swoich i konkurencji? Ja sobie nie przypominam. W USA to jest normalna praktyka, ale nie u nas.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

2 godziny temu, blazejs napisał:

W tym kraju za mniejsze rzeczy ludzie sobie wygrazaja sadami.

ooo tak wiem coś o tym.

reklama porównawcza może być czynem zabronionym i lezysz. Wystarczy napisac czemu cola jest lepsza od pepsi i masz pozamiatane w Polsce.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

22 godziny temu, phillix napisał:

Co sądzicie?

Zrób to zobaczymy, co sądzimy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności