Skocz do zawartości

reCAPTCHA na prestashop

Korpo

Rekomendowane odpowiedzi

To jest to samo... https://www.google.com/recaptcha/about/ i wchodzisz "v3 Admin Console" następnie z prawej strony masz u góry "plusik" do dodania nowego projektu/witryny.

s1.thumb.jpg.05a6bce27ce77ed7ccfac11e84bac3a2.jpg

a później sobie wypełniasz odpowiednie pola:

s2.thumb.jpg.c608f8fe9f136b9df9b3eab3922f9dad.jpg

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Ja jakiś czas temu zlikwidowałem u siebie recaptcha, bo boty spamowały i tak. Wróciłem do starych rozwiązań czyli napisz od tyłu "kot" i problem się skończył :P 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Nie chce pisać dokładnie przepis bo za chwile publicznych miejscówek nie będzie, ale najlepsze nowe sposoby zabezpieczeń to dobrze zapomniane "stare". U mnie doskonale sprawdza się API znanego antyspamowego serwisu online. U mnie na pare serwisach Pakistańczycy i Hindusi siedzieli i ręcznie klikali konta, nawa tekstowa captcha pomagała czasowo nawet ta z polskimi znakami. A przy pracy z API  za dużo tracą (email, proxy, docelowy link tez zlicza się) i odpuścili :D Przed każdym automatem da się dość łatwo zabezpieczyć się, najgorsze to są klikacze za 0,20USD na godzinę. Jeśli chodzi o recpatcha to uważam, że to nie zabezpieczenie a zaproszenie. Sam uważam, że Recaptcha na miejscówce to  z oznak "lepszej" miejscówki.

W dniu 1.07.2021 o 14:16, MaxPan napisał:

Nie chce pisać dokładnie przepis bo za chwile publicznych miejscówek nie będzie, ale najlepsze nowe sposoby zabezpieczeń to dobrze zapomniane "stare". U mnie doskonale sprawdza się API znanego antyspamowego serwisu online. U mnie na pare serwisach Pakistańczycy i Hindusi siedzieli i ręcznie klikali konta, nawa tekstowa captcha pomagała czasowo nawet ta z polskimi znakami. A przy pracy z API  za dużo tracą (email, proxy, docelowy link tez zlicza się) i odpuścili :D Przed każdym automatem da się dość łatwo zabezpieczyć się, najgorsze to są klikacze za 0,20USD na godzinę. Jeśli chodzi o recpatcha to uważam, że to nie zabezpieczenie a zaproszenie. Sam uważam, że Recaptcha na miejscówce to  z oznak "lepszej" miejscówki.

I właśnie z tego powodu stosuję honeypoint :)

3 godziny temu, MaxPan napisał:

Nie wiem czy na darmo ale automaty już dawno lamią recaptcha. 

Pytanie tylko czy komuś jest sens spamować twoja Preste. 

niektórzy pisali że mieli spam i po wdrożeniu recaptchy dużo zmalało, więc spam raczej nie wybiera sobie stron tylko leci z automatu...

Może połączyć kilka rozwiązań, np. Captcha i dodatkowo sprawdzanie adresu email z bazą np. Stop Forum Spam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności