Skocz do zawartości

Forum dyskusyjne jako dodatek do bloga?

Sylar92
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To, jaka jest różnica między subdomeną, a katalogiem, to było to wielokrotnie wałkowane. Subdomena nie dziedziczy wartości po domenie matce, w której jest osadzona. I odwrotnie - w katalogu dziedziczy wszystkie wartości. A w związku z tym - implikuje to mnóstwo okoliczności.

Jako, że forum jest podatne na włamy i na indeksowanie jakichś dziwnych kombinacji URL, query stringów, a nawet na niekontrolowane linki wychodzące (generowane przez użytkowników), to jeśli forum ma być tylko dodatkiem, a nie corowym elementem składowym, to tylko w subdomenie. Słabsze pozycje wyjściowe, ale większe bezpieczeństwo długoterminowo.

PS. IMO nie ma szans na zbudowanie mocnej społeczności wokół forum dyskusyjnego w 2019 r.

Edytowane przez Paq
  • Like 1

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

@up Lexy chyba wspominała, w którymś z wątków, że odpowiednim linkowaniem można utożsamić domenę z sub - jednak rozumiem, że są to wyjątkowe przypadki.

17 minut temu, Paq napisał:

PS. IMO nie ma szans na zbudowanie mocnej społeczności wokół forum dyskusyjnego w 2019 r.

Wystarczy chwilę poczekać na 2020 r. ;)

• Haha 1

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Ja mam :) 

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

9 godzin temu, Sylar92 napisał:

Dzięki za pomoc! Wybrałem opcje z subdomeną, dla bezpieczeństwa :D

"I po ostatniej samicy" ... cytując klasyka z Epoki Lodowcowej :(

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

W dniu 12.12.2019 o 08:29, Paq napisał:

IMO nie ma szans na zbudowanie mocnej społeczności wokół forum dyskusyjnego w 2019 r

I tym optymistycznym akcentem można podsumować temat :P

PS.

Blog już ma coś na kształt "forum dyskusyjnego" - nazywa się to komentarze. Natomiast sztuką jest napisać treści które skłaniają do dyskusji ;)

• Like 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me ....