Skocz do zawartości

Pozycjonowanie - oferta jednej z łódzkich agencji

MarRaf

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

borykam się z pewnym problemem, tak więc jestem współwłaścicielem warsztatu samochodowego, działającego na obrzeżach Łodzi, i poszukuję agencji która zajmie się pozycjonowaniem mojej strony. Zgłosiła się do mnie firma, która znajduje się na wysokich pozycjach w Google we frazach typu "pozycjonowanie łódź", i przedstawili swoją ofertę. Zapoznałem się z nią, i wszedłem na ich stronę, i przez chwilę mignęły mi dość dziwne znaki, gdy odświeżyłem stronkę udało mi się zrobić print screena (widocznego poniżej). I teraz moje pytanie, czy takie praktyki są w ogóle legalne? Czy warto im zaufać? Czytałem kilka artykułów że ukrywanie tekstów jest złe, a tutaj jest tego wręcz kulminacja....

Ieu5KL5.jpg

5 godzin temu, MarRaf napisał:

I teraz moje pytanie, czy takie praktyki są w ogóle legalne?

Legalne są, bo przecież dlaczego miały by nie być legalne;)

Nie jest to zgodne z wytycznymi dla webmasterów (jak praktycznie wszystko co ma manipulować pozycjami strony) ale z tego wynika że skuteczne skoro są w top na frazy które wpisałeś:)

6 godzin temu, MarRaf napisał:

poszukuję agencji która zajmie się pozycjonowaniem mojej strony

Sprawdź na interesujące Cię frazy, które strony są wysoko i zobacz kto za tym stoi. Sprawę masz rozwiązaną. Możesz też poszukać wg. fraz z innej kategorii żeby uniknąć zlecania pozycjonowania podobnych fraz. W SEO liczy się skuteczność nie marketingowe pitolenie. Unikaj firm, które się do Ciebie zgłaszają sam kogoś poszukaj.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

1 godzinę temu, Nikonem napisał:

Sprawdź na interesujące Cię frazy, które strony są wysoko i zobacz kto za tym stoi.

@Nikonem a że niby jak to ma zrobić ? szklana kula ??

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

G nie pochwala takich praktyk, ale jego algorytm nagradza, widziałem sporo stronek błąkających się po topach na tkz długi ogon, które stosowały podobne patenty. Jak masz stronkę hydraulika np z Radomia, a chcesz  aby wychodziła na hasła związane z dzielnicami tego szacownego miasta i wszystkie miejscowości będące wokół tego pięknego zapewne grodu, dodatkowo jeszcze w różnych konfiguracja zaczynając od naprawy krany, kończąc na zapchanym sraczu. To w tych 100 słowach o tym jaki jesteś wspaniały tego nie uda ci się zawrzeć. Aby algorytm się nie błąkał i nie wyświetlał jakieś dziwne strony konkurencji, ładują ludki kupę tekstu jakąś czcionką 3 czy 4 na dole stronki jako szlaczek. A algorytm wyłapuje, uznaje za bardzo wartościowe podpowiedzi i ruch się kręci.

Dziękuję za odpowiedzi Panowie.

@jimmi Na ich stronie można znaleźć przeróżne certyfikaty, i jakieś zaświadczenia organizowania niebranżowych imprez :D Z takich ciekawostek co jeszcze znalazłem, to mały plusik pod znakiem Google w stopce, po kliknięciu kolejna masa fraz.

@Nikonem Nie za bardzo wiem w jaki sposób mogę znaleźć firmy które zajmują się moją konkurencją, większość z nich nie ma w stopkach informacji, a jeżeli już mają to głównie autorów ich stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności