JanekSeo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Witam, jako, że w temacie samego poszukiwania wygasłych domen jestem początkujący to proszę o wyrozumiałość. Zastanawiam się, czy obecnie jest sens szukać wartościowych wygasłych domen ( polskie ) i czy w ogóle takie istnieją ? Ludzi profesjonalnie polujących na takie domeny jak i serwisów oferujących domeny z historią jest sporo, więc pytanie czy gdzieś jeszcze można znaleźć coś wartego zainteresowania. Znalazłem/przetworzyłem już prawie 50k polskich domen i nie znalazłem nic sensownego, tj. z dobrą bazą backliknków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 8 minut temu, JanekSeo napisał: Ludzi profesjonalnie polujących na takie domeny jak i serwisów oferujących domeny z historią jest sporo, więc pytanie czy gdzieś jeszcze można znaleźć coś wartego zainteresowania. Hmmm chyba sam sobie odpowiadasz na pytania :] Chyba, że szykuje jakieś "szepty" HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekSeo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 @Mion Pytam kogoś kto się na tym zna, ja mogę logicznie podejść do tematu ale szukam też poparcia u kogoś doświadczonego. O co chodzi z "szepty" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rockstar Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Czy jest sens? Jeśli domena z obiecującym profilem linków leży odłogiem to zawsze warto się nią zaopiekować Wszystko zależy od skali potrzeb. Przejmowane są głównie domeny, które mają dobre staty w Majestic/Ahrefs. Cały czas jest dużo porzuconych domen bez wysokiego TF/DR w tych narzędziach, a świetnie sprawdzają się np. w SEO lokalnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 34 minuty temu, JanekSeo napisał: Pytam kogoś kto się na tym zna, ja mogę logicznie podejść do tematu ale szukam też poparcia u kogoś doświadczonego. I liczysz na to, że ktoś kto się na tym zna podzieli się z Tobą za free tą wiedzą by mieć konkurencje - TAK ? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekSeo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Rzeczywiście, nie pomyślałem o tym... Taki mam charakter, że bezinteresownie lubię pomagać i chyba dlatego liczyłem na podobne zachowanie kogoś z forum, choć przeglądając różne wątki rzeczywiście trudno tutaj o takie :-) Dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 wygasłe.net masz tam wygasłe domeny które można sortować w/d parametrów również zobaczyć na jakie słowa kluczowe domena jest wyświetlana w Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekSeo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Dziękuję za link, baza rzeczywiście obszerna. Rozumiem, że szukanie czegoś, czego nie ma tam jest raczej bezcelowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 @JanekSeo nie jest, każdy takie serwis jednak trochę inne wrzuca domeny, a i część tych najlepszych zostawia dla siebie. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekSeo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Bardzo dziękuję za informację. Mam nadzieję jak już przerobię około 200k domen to coś sensownego znajdę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zawsze można coś sensownego i tematycznego wyczesać z expirek. Kto szuka znajduje Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bennie_amin Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Wchodzisz na 80legs.com, bierzesz darmowy pakiet na testy, puszczasz crawlera pod kątem sprawdzania linków wychodzących, na dowolnym tematycznym serwisie powiązanym ze stroną pozycjonowaną i masz gotową listę domen do sprawdzenia pod kątem dostępności i to z tematycznymi linkami na dzień dobry green belt six sigma - szkolenia lean | szyby samochodowe warszawa - autoszyby | BioBizz - Bio-Grow, Leaf Coat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekSeo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 1 minutę temu, bennie_amin napisał: Wchodzisz na 80legs.com, bierzesz darmowy pakiet na testy, puszczasz crawlera pod kątem sprawdzania linków wychodzących, na dowolnym tematycznym serwisie powiązanym ze stroną pozycjonowaną i masz gotową listę domen do sprawdzenia pod kątem dostępności i to z tematycznymi linkami na dzień dobry To już robię i rozwiązania mam napisane samodzielnie, przetworzyłem już kilka tysięcy domen i tak jak napisałem na początku wyciągnąłem ponad 40k wygasłych domen, niestety nic konkretnego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ale nie rozumiesz czego oczekujesz, że ktoś napisze Tobie weź te i te parametry i w/d nich kup sobie domeny, o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 2 godziny temu, JanekSeo napisał: 40k wygasłych domen, niestety nic konkretnego Obawiam się, że po prostu nie za bardzo wiesz jak wykorzystać tą listę Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.