EliteCC Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Jakie VPS pod Zenka polecacie? Mam wersje standard, także będzie leciał na razie na max 5 wątkach. Z tego co znalazłem to: bermanhosting (~30$) - 6.80Ghz, 2GB DDR 3, 100 GB OVH (95PLN) - 2 vCores, 3,1 GHz, 4 GB RAM, 50 GB który według Was byłby lepszy w praktyce? a może jakiś inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młynek Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 https://astrovm.net/intel-e5-windows.html Ja mam pod Zenka V-WIN E5 - 2 i nienarzekam Z tego co wiem to naprawdę sporo osób kupuje serwery a Astro pod SEO Softy. Należy zwrócić uwagę, że podane ceny są już z VATem Sprzedam punkty w nowym SWL'u LinkTak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funio Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Do 5 wątków to Ci w zupełności wystarczy -> https://mintshost.pl/vps-windows/ 150 zł brutto za kwartał. Mój tam chodzi od dawna i żadnych awarii. seofuture.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~larry Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Najważniejszą kwestią przy wyborze vps jest ilość RAM. Czasem są takie szablony, co przy jednym wątku zużywają 2GB i więcej. Szablony do Zennopostera - Zennoposter Tutorial - zzsklep.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlwik Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Przy 20 wątkach nie raz mi zjada 12GB ramu Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie - Webhosting1st Sklep z częściami do laptopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Przy 40 wątkach zjedzone 12 GB to standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EliteCC Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Do 5 wątków to Ci w zupełności wystarczy -> https://mintshost.pl/vps-windows/ 150 zł brutto za kwartał. Mój tam chodzi od dawna i żadnych awarii. Wybrałem VPSa (CPU 2 x 2.8 GHz, 2 GB RAM) ale się okazało, że dostałem troszkę inne parametr CPU 2 x 2.3GHz, 3GB RAM - co mi w sumie odpowiada, ale mniejsza z tym. Problem w tym, że obciążenie 2 wątkami trwa około 5-6x dłużej niż u mnie na stacjonarce. Parametry u siebie mam CPU 2x 2.4GHz, 4GB RAM. Na VPS zużywa to ~50% RAM i ~20% CPU a mimo to jest taka różnica w działaniu. Pierwszy raz mam styczność z pracą na VPS, może coś trzeba skonfigurować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Problem w tym, że obciążenie 2 wątkami trwa około 5-6x dłużej niż u mnie na stacjonarce.Pamiętaj, że VPS dzieli czas fizycznego procesora wśród użytkowników - na zasadzie przełącznika, więc jeśli serwer fizyczny jest nadmiernie podzielony na VPS'ay może być słabiej. Przydział zasobów zależy od administratora serwera. Przydziela się zasoby gwarantowane, dedykowane dla VPS zasoby sprzętowe do których musi mieć dostęp zawsze oraz te, które mogą być osiągnięte chwilowo, gdy serwer nie jest obciążony HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlwik Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 VPS to wirtualna maszyna, która prawie zawsze działa duuuuużo wolniej od domowego PC, z tym że łącze zazwyczaj jest szybsze, bo w domu nie masz 100Mb uploadu. Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie - Webhosting1st Sklep z częściami do laptopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EliteCC Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 VPS to wirtualna maszyna, która prawie zawsze działa duuuuużo wolniej od domowego PC, z tym że łącze zazwyczaj jest szybsze, bo w domu nie masz 100Mb uploadu. No właśnie nie byłem tego do końca świadom, wiedza kosztuje. Trzeba będzie wykorzystać go w takim razie do innych celów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dralik Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Miał może ktoś taki problem, ze lecą sobie projekty i w pewnym momencie w Connection robi się Disconnected i program przestaje pracować ? Muszę uruchomić program na nowo i znowu program działa z 10-15 min i tak w kółkoWersja Zenka: v5.9.9.0W chwili obecnej projekty z zenbloga lecąWcześniej było ok, była awaria dysku na serwerze, wszystko musiałem od nowa instalować i od zainstalowania nowej wersji tak się dzieje.Nie pamiętam na jakiej wersji ostatnio pracowałem ale raczej jakaś stara. SYSTEM WYMIANY LINKÓW LINKTAK.PL Punkty statlink wolnej chwili sprzedaje przyczepy samochodowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 może za dużo wątków masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dralik Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 jechałem na 8 najmniej normalnie na 10 bez problemu działało, ale w sumie mogę zrobić sobie 1 wątek i zobaczymy SYSTEM WYMIANY LINKÓW LINKTAK.PL Punkty statlink wolnej chwili sprzedaje przyczepy samochodowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 nie 8-10 wątków to nie ilości co by zatkali rurkę, ale z serwerami na mint nigdy nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 @Dralik - jaki masz system na tym VPSie? Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi