wd75 Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Mamy taki czarny scenariusz : Ktoś komuś chce zaszkodzić żeby jego strona dostała filtr lub nawet bana. (Dodam, że jestem totalnym amatorem i dopiero stawiam swoje pierwsze kroki więc proszę o wyrozumiałość" Tworzy złe zaplecze. Co oznacza wg mnie złe zaplecze - tu się mogę mylić. - Tworzy fikcyjne osoby na gmailu i każdej zakłada bloga pisze jakiś tam artykuł i okleja go linkami i anchorami - Robi to ze swojego laptopa więc jest ten sam adres MAC - Ze stałego adresu IP - więc wszystkie osoby i wszystkie wpisy są z tego samego źródła - kopiuje treść np. 200 razy jako kolejne artykuły i wkleja każdego dnia. Więc ma mnóstwo skopiowanego contentu. - We wszystkich linkuje do strony głównej Pytanie brzmi - Komu zaszkodzi ? Sobie i "czarnemu zapleczu" czy stronie do której linkuje. Bo myślę że to tylko kwestia czasu kiedy rozpoczęto by takie działania. Ktoś się napracuje nad dobrym zapleczem i contentem a konkurencja zniweczy to takim działaniem. Takie naszły mnie myśli kiedy zajrzałem do działu wykonam / zlecę. Pomyślałem, że ogłaszający się mogą nie mieć wartości etycznych i moralnych. - Mogą więc wciskać komuś usługę która da złe zaplecze i zamiast pomóc zaszkodzą. - Za kilkaset złotych można znaleźć osobę która podejmie się wszystkiego i z premedytacją będzie Tworzyć złe zaplecze. Czyli znajdzie się ktoś za takie haniebne działania zapłaci. (Przy okazji podpytania : jakie znaczenie ma IP i numer MAC w takim przypdaku ? Czy Gmail "widzi" zakładanie kont z jednego IP ?) Pytania mogą być dla wielu osób banalne ale dla mnie, niedoświadczonego, mają dużą wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 16 minut temu, wd75 napisał: Pytanie brzmi - Komu zaszkodzi ? Sobie i "czarnemu zapleczu" czy stronie do której linkuje. Sprawdź empirycznie HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Dobrej domenie, dobre podlinkowanej z dobrym kontentem bardzo i to bardzo ciężko zaszkodzić. Te osoby z działu Ogłoszenia i zlecenia z całym szacunkiem ale chyba tego nie potrafią tym co oferują. Zaplecze bez mocnego podlinkowania nie jest nic warte absolutnie po za ceną domeny i tekstów. Cytuj numer MAC Poczytaj w internecie komu jest widoczny MAC. To jest podstawowa wiedza dostępna w internecie. Cytuj Czy Gmail "widzi" zakładanie kont z jednego IP ?) Widzi nu i co z tego? Gmail ma swój regulamin ( politykę prywatności) poczytaj. Cytuj Bo myślę że to tylko kwestia czasu kiedy rozpoczęto by takie działania. Ktoś się napracuje nad dobrym zapleczem i contentem a konkurencja zniweczy to takim działaniem. Bardzo chaotyczna myśl, ciężko nawet do niej odnieść się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd75 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 17 minut temu, MaxPan napisał: Dobrej domenie, dobre podlinkowanej z dobrym kontentem bardzo i to bardzo ciężko zaszkodzić. Te osoby z działu Ogłoszenia i zlecenia z całym szacunkiem ale chyba tego nie potrafią tym co oferują. Zaplecze bez mocnego podlinkowania nie jest nic warte absolutnie po za ceną domeny i tekstów. Poczytaj w internecie komu jest widoczny MAC. To jest podstawowa wiedza dostępna w internecie. Widzi nu i co z tego? Gmail ma swój regulamin ( politykę prywatności) poczytaj. Bardzo chaotyczna myśl, ciężko nawet do niej odnieść się. 25 minut temu, Mion napisał: Sprawdź empirycznie No chyba nie do końca bym chciał się dowiedzieć,że zleciłem komuś jakieś działanie a okazało się on Black Hat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Powiem tak chyba nie rozumiesz co to Black Hat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 "No chyba nie do końca bym chciał się dowiedzieć,że zleciłem komuś jakieś działanie a okazało się on Black Hat" A w jaki inni niż nie empiryczny sposób chciałbyś sprawdzić co działa a co nie? Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 @UP chyba u jasnowidza... Niczym sztuka walki bez walki <czytaj> pozycjonowanie bez pozycjonowanie HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd75 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Hmmm jeszcze raz przejrzałem wszystkie odpowiedzi i ... przykre nikt nie wypowiedział się tak jakby miał coś pomóc początkującemu. "@UP chyba u jasnowidza... Niczym sztuka walki bez walki <czytaj> pozycjonowanie bez pozycjonowanie" - wyczuwam ton szyderczy "Powiem tak chyba nie rozumiesz co to Black Hat " - tak, nie rozumiem dlatego piszę w dziale początkujący " Poczytaj w internecie komu jest widoczny MAC. To jest podstawowa wiedza dostępna w internecie. " - równie dobrze można było napisać MAC jest widoczny ........... - tyle samo słów - a tak dostałem chwyt erystyczny - noblesse oblige. Trochę jest mi przykro bo chciałem się dowiedzieć czegoś czego nie wiem. szkoda ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 15 minut temu, wd75 napisał: przykre nikt nie wypowiedział się tak jakby miał coś pomóc początkującemu. Oczekujesz w odpowiedzi na posta recepty na kamień filozoficzny SEO ? 18 minut temu, wd75 napisał: MAC jest widoczny .. Gdzie jest ten MAC widoczny w żądaniu HTTP przeglądarka przekazuje MAC adres karty sieciowej ? 19 minut temu, wd75 napisał: Trochę jest mi przykro bo chciałem się dowiedzieć czegoś czego nie wiem. szkoda .. No widzisz takie jest SEO, że na niektóre pytanie nie da się odpowiedzieć początkującemu w zadowalający go sposób. Do niektórych aspektów seo by je zrozumieć musisz dojść samemu. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Mi zaszkodziły schody i sram z bólu skręconego na maxa stawu skokowego. Jednak wolę się skupiać na pozytywnych aspektach (jedna znajoma zaoferowała mi aktywną pomoc w uśmierzeniu bólu ) także i Tobie radzę kolego wd75 na skupianiu się na pozytywach a nie na tym "kto komu zaszkodzi" . Algorytm Google jest na tyle zaawansowany, że gówniane zaplecza nie są w stanie ani zbytnio zaszkodzić ani pomóc. Po prostu zaczął je olewać . Myślenie pozytywne ma większą przyszłość niż skupianie się jak i komu szkodzić . A teraz spadam do mojej nowej "pielęgniarki" Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 W sprawie bezpieczeństwa google to uważajcie, znów jeżdżą ich auta z kamerami. Nie dość że robią zdjęcia to jeszcze skanują sieci WiFi. Wczoraj widziałem takiego delikwenta w stolicy. Żarty, żartami a później płacz, lament i bany. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.