Sign in to follow this
Followers
0
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By conradd
Takie pytanie..mam nadzieję, że ktoś bardziej ogarnięty w kwestiach technicznych pomoże.
Mam listę footprintów przykładowo:
intext:"Powered by Wordpress" intitle:"keyword"
inurl:"list.php" intitle:"keyword"
+ listę słów kluczowych np
dieta
odchudzanie
Podsuńcie pomysł w jaki sposób lub z jakiego narzędzia skorzystać, żeby po podaniu powyższych danych jako wynik otrzymałbym
intext:"Powered by Wordpress" intitle:"dieta"
inurl:"list.php" intitle:"odchudzanie"
intext:"Powered by Wordpress" intitle:"dieta"
inurl:"list.php" intitle:"odchudzanie"
(oczywiście zarówno słów kluczowych jak i footprintów będzie dużo więcej - std chcę to jakoś zautomatyzować, żeby nie przepisać wszystkiego manualnie za każdym razem)
-
By haiku
Kupię listy polskich for opartych o skrypty: phpbb, mybb i smf
Osoby zainteresowane zleceniem proszę o wysłanie oferty na adres zleceniepio@haiku.com.pl
Kontakt:
Michał
zleceniepio@haiku.com.pl
Dane firmy:
Haiku Studio
ul. Jerzego z Dąbrowy 5a
77-300 Człuchów
NIP 7642076391
-
By droopy
Mam taki oto problem, chcę sprawdzić które proxy jest żywe w Scrapebox - Proxymanager, wrzucam listę i testuję.
Przy ustawieniu Time out na 120 sekund i np 5 wątkach testowa próbka zgłasza: Filed Connection time out przed upływem 20 sekund :/ - ale znajduje kilka żywych proxy.
Przy ustawieniu Time out na 120 sekund i np 30 wątkach testowa próbka zgłasza: Filed Connection time out przed upływem 20 sekund :/ - nie znajduje żadnego żywego proxy
Obciążenie procesora 0% cały czas
Obciążenie sieci też blisko 0% cały czas
Coś tu chyba nie tak? Ma ktoś jakieś sugestie?
-
By potas119
Witam,
Przy 1 scrapowaniu wyników google (scrapebox) chciałbym pozyskać po 30 wyników z takich keywordów:
site:strona.pl jak nauczyć się angielskiego site:strona.pl angielski nauka site:strona.pl szybkie metody nauczania angielskiego site:strona.pl porady w nauce angielskiego Takich scrapowań dziennie robiłbym po 20-30. Wszystkie wyglądałby by w taki sam sposób:
site:strona.pl jak nauczyć się niemieckiego site:strona.pl niemiecki nauka site:strona.pl szybkie metody nauczania niemieckiego site:strona.pl porady w nauce niemieckiego strona.pl zawsze zostaje ta sama, a te 4 keywordy różnią się tylko nazwą języka. Dziennie chciałbym scrapować po 4 keywordy dla 20-30 języków. Ile proxy bym potrzebował do tego?
-
By artur_waw
Często tu na forum zostawał wymieniany taki soft jak: scrapebox
Rozumiem że chodzi o ten produkt: http://www.scrapebox.com/
Czy ktoś z was może się podzielić informacjami na temat względnej skuteczności, problemów z obsługą itd.
Przeglądałem pobieżnie stronę i z tego co widzę to soft do odpalenia na własnym komputerze - stąd jeszcze jedno pytanie, działa on non-stop jak Publiker?
-