Skocz do zawartości

[system] Redirector - do obsług przekierowań i mikro serwisów

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

!!!  Jeśli ktoś jest zainteresowany systemem w wersji przejściowej RED v1.5 w atrakcyjnej cenie i dodatkowo pomocą, to zapraszam tutaj.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  Taxx napisał(a):

Wordpress to, to na 100% nie bedzie, z tym się chyba wszyscy zgadzają.

Oczywiście. Tak samo jak Joomla nie jest Magento. Nie jest też dodawarką do Seokatalogów.

Program ma zupełnie inne przeznaczenie.

Taxx napisał(a):

Ile czasu zajmie postawienie 100 stron po 10 podstron? Powiem Wam ile - za dużo;)

Testowałeś?

:)

Edycja: Odradzam zakup, nie wykorzystasz możliwości.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

1k podstron x 15-30s. = 4-8h, nawet zenkiem nie zajmie to dużo mniej czasu, bo pewnie trzeba wszystko klepać na 1 wątku.

Re Edycja: Doradzam import, wykorzystałbyś możliwości związane ze skalowalnością;)

Ale jeżeli tak podstawowa funkcjonalność w sofcie pod SEO jak import to dla autora niepotrzebna sprawa, to w takim razie dla mnie EOT.

Taxx napisał(a):
to w takim razie dla mnie EOT.

Jak miło :hi:

----------

Przy okazji, bo właśnie trwają instalacje V2 - Po odebraniu instalacji proszę zmienić dane do tego udostępnionego konta FTP lub je skasować. Najlepiej to samo zrobić z hasłem do bazy danych z tym, ze nie skasować, ale zmienić w panelu hostingu i podmienić w pliki instalacji RED'a

/application/config/database.php

Edytowane pliki należny zapisywać jako UTF-8

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 29.09.2016 o 17:36, Mion napisał(a):

Mariusz napisał(a):
System do robienia precli to nie jest. I chyba dobrze.

I nie będzie. Do precli są WP i dodawarki do nich. Więc jak ktoś oczekuje jakiegoś masowo dodania stron z synonimów lub innej sieczki pod site (100 K) , to już w tej chwili mówię, że RED w tym kierunku nie będzie rozwijany.

Chyba nie do końca się rozumiemy, więc naprostuję, bo poruszyłem ten temat.

Nie chodzi (przynajmniej w moim przypadku) o to, żeby tłuc milionowe sajty, ale żeby wygodnie zaimportować sobie całą strukturę witryny zawierającej np. 20-50-100 podstron.

W chwili obecnej tych 50 podstron trzeba dodawać pojedynczo albo za pomocą jakiegoś programu (Zenek, Ubot) rzeźbić przez przeglądarkę a tak można by było po prostu wrzucić prosty pliczek csv z kilkoma kolumnami i zaimportować to za jednym razem zamiast pojedynczo wypełniać pola formularza przez przeglądarkę.

Nie upieram się przy tym, bo nie ja jestem autorem tego programu i jak będzie trzeba, to "wstrzyknę" sobie te informację bezpośrednio do bazy danych - zwracam tylko uwagę, że w mojej ocenie to jest ważna funkcja w przypadku softu, który już z zasady ma ułatwiać masowe operacje.

Jak mawia Max - Koledzy, to nie jest system nastawiony do jakiś masowych operacji stawiania precla i nie z takimi założeniami był tworzony.

Stronę trzeba zbudować dobierają jej indywidualny układ za pomocna modułów ewentualnie późniejsze klonowanie.

Wgranie zawartości z pliku CSV nie utworzy modułów, a jedynie "możne dodać" treść stron do podstawowych szablonów jak w RED 1.5. Ale w tym wypadku główny problem będzie spoczywał po stronie użytkownika i polegał na przygotowaniu plików CSV lub lepiej XML o odpowiedniej strukturze.

Ja proponuję, żeby rozbudowywanie serwisów obywało się ewentualnie na dodatkowym projekcie za dodatkową opłatą - kto będzie chciał niech kupi. Oczywiście jeżeli zrobienie tego będzie się Mionowi w ogóle kalkulować. Zobaczcie sobie założenia tego softu z pierwszego postu. Moim zdaniem zbytnie jego komplikowanie niekoniecznie wpłynie na jego korzyść.

[OFICJALNIE] - dla zainteresowanych:

Redirector 1.0 miał pewne założenie:
- wygodna obsługa przekierowań
- szybkie tworzenie stron tymczasowych pod późniejsze ich przekierowanie na docelową
- szybkie tworzenie mikroserwisów maksymalnie uproszczonych. Treść + opcjonalnie grafika.

I te funkcje działają bardzo dobrze. W v1.5 doszedł menadżer grafik do wzbogacenia responsywnej strony w responsywna grafikę.

Red 2.0 ma te same funkcje, co wersja 1.5 + relatywnie rozbudowany CMS do tworzenia bardziej złożonych serwisów zapleczowych, których jednak proszę nie mylić z preclami.

Więc kierunek rozwoju systemu widzę w dodawaniu nowych szablonów stron oraz kolejnych elementów BOXów bootstrap i tego można się spodziewać.

Natomiast hurtowe importery na zasadzie dodawarek robić precla itd, nie są  planowanym kierunkiem rozwoju tej aplikacji.

Jeśli będzie zapotrzebowanie na "robić precla" = masowe dodawanie artykułów, to nie wykluczam przygotowania takiego seosoftu jako integralnego narzędzia pod to dedykowanego.

Takie Szanowni Koledzy jest moje oficjalne stanowisko jako producenta w sprawie przedmiotowej aplikacji.

W dniu 30.09.2016 o 09:02, Mariusz napisał(a):

Darq napisał(a):

żeby wygodnie zaimportować sobie całą strukturę witryny

Czym to przygotowujesz?

Czym? W najprostszej wersji w Excelu - w pierwszej kolumnie title, w drugiej treść itp.

------------------------

EDYTA:

Mion napisał(a):

Wgranie zawartości z pliku CSV nie utworzy modułów, a jedynie "możne dodać" treść stron do podstawowych szablonów jak w RED 1.5. Ale w tym wypadku główny problem będzie spoczywał po stronie użytkownika i polegał na przygotowaniu plików CSV lub lepiej XML o odpowiedniej strukturze.

Jeśli chodzi o mnie, to właśnie o taką funkcjonalność mi chodziło - skonfigurowanie strony i układu z panelu, ale dodanie samej treści już z pliku csv/xml.

Darq napisał(a):

Jeśli chodzi o mnie, to właśnie o taką funkcjonalność mi chodziło - skonfigurowanie strony i układu z panelu, ale dodanie samej treści już z pliku csv/xml.

Wygeneruj przykładowy plik importowy i Prześlij mi e-milem... Jak się uporam z zaległymi instalacjami  zobaczę, co da się w tej kwestii przyszłościowo zrobić.

----------------

Zapomniałem o jednym usatwieniu w instalatorze od wysyłani emaili, wiec jak ktoś che korzystać z formularza kontaktowego, to proszę dodać w pliku : /application/bootstrap.php

Kohana::modules(array(
	'cache'      => MODPATH.'cache',
	'database'   => MODPATH.'database', 
	'pagination' => MODPATH.'pagination', 
	'emailer'    => MODPATH.'emailer', // to nalezy dodac
	'image'      => MODPATH.'image', 
));

----------------

Przy okazji dzisiejszych instalacji widzę, że jest jeszcze parę kwestii do ulepszenia czym się niebawem zajmę :)

Ogólnie bardzo fajna i pożyteczna zabawka (skrypt).

Przy opanowaniu funkcji max 5-10 min i mini stronka gotowa + opcja klonowania "bajka":) . Wersja 1.5 była ok ale 2.0 super -  bardzo dobry kierunek rozwoju.

Profesjonalna agencja eventowa Everal

Skuteczne pozycjonowanie https://xseox.pl/pozycjonowanie-stron/

Fotobudka 360 Go4Photo

[info] - dla zainteresowanych.

flower224 napisał(a):

Wersja 1.5 była ok ale 2.0 super - bardzo dobry kierunek rozwoju.

Dziękuje - jako autorowi systemu miło mi to czytać  :hi:

W związku z pytaniami "co dalej" napiszę, co jest w najbliższych planach w (*1) ramach systemu RED:

Jak chodzi o moduły dodatkowe (*2) rozszerzające funkcjonalność panelu:

• Moduł strażnika URL służący do monitorungu stron www przykładowo jeśli serwisy postawimy na darmowych domenach lub do monitorowania ważnych miejscówek linkujacych np: płatne linki.
  • Moduł monitoringu pozycji, ale nie taki jak większość dostępnych, tylko oparty o silnik przeglądarki. Szczegółów działania na tym etapie nie przedstawie.

(*1) - jako darmowe zmiany i dodatki zgodnie z posiadanym planem licencyjnym
(*2) - jako płatne moduły, które nie są funkcjonalnie powiązane zakupioną wersja systemu.

----------

Zmianie uległ też plan [Wersja Advanced - RED v2.0] -> https://redv2.pl/zakup-systemu.html#wersja2

Dochodzi instalacja vesta panelu "w cenie".

Rozważam też trzeci plan [Wersja Extended]  - jako plan abonamentowy dla użytkowników zainteresowanych korzystaniem z funkcji rozszerzających (*2) .

:chatownik:

Mion napisał(a):

Moduł strażnika URL służący do monitorungu stron www przykładowo jeśli serwisy postawimy na darmowych domenach lub do monitorowania ważnych miejscówek linkujacych np: płatne linki.

Kiedy można się mniej więcej spodziewać tego modułu?

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@UP - więcej niż mniej w przyszłym tygodniu. Na razie szablony  :chatownik:

---

"Strażnik linków" będzie modułem rozszerzającym, więc płatnym, ale wszyscy użytkownicy, którzy już zakupili system lub zakupią go do jego wydania dostaną przedmiotowy moduł gratis. To taki mały bonus :prezent:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności