Skocz do zawartości

Katalog, a linki, a filtr

mikajlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem właścicielem katalogu stron. W mojej ocenie katalog jest dość dobrej jakości. Świadczy o tym fakt, że mam dość sporo nowych wpisów każdego dnia. Sam dbałem o jego linkowanie, moderację.

Od pewnego czasu dostałem informację od Google o nienaturalnych linkach. W zalecanych działaniach od G. jest to, aby w pierwszej kolejności zająć się tymi stronami, z których prowadzi dużo linków.

Teraz chciałbym zająć się tą sprawą, tylko zastanawiam się czy jest sens zdejmować ten filtr i usuwać linki? Katalog cały czas się dobrze indeksuje. Główne skutki filtra widzę w pozycjach na wszelkiego rodzaju frazy. Osobiście nie zależy mi na pozycjach z fraz. Mój katalog jest miejscem, gdzie ktoś może dodać sobie własnego linka, aby zdobyć troszkę 'mocy' dla swojej witryny. I teraz jak wykasuje te linki, to moc ogólna mojego katalogu nie spadnie ?

A może źle to rozumiem, bo mając teraz ten filtr to praktycznie każdy link z mojego katalogu jest bezwartościowy ?

Proszę o rady bardziej doświadczonych w temacie, jakie działania najlepiej teraz podjąć?

Pozdrawiam,

M.

Jak nie zależy ci na jakiś konkretnych anchorach, to co za znaczenie czy katalog ma filtr czy nie, linki nie przenoszą filtra, a klienci pewnie znajdują cię z jakiś katalogów katalogów.

Odpowiedź na Twoje pytanie na 100% zna google, ale link ze strony w filtrze raczej ma jakąś moc. Przecież możesz mieć filtr na frazę ,,zboże,, ale na frazę ,,tanie zboże,, już możesz być wysoko.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Paq masz oczywiście racje, to preludium do filtra, G daje wybór albo się ukorzysz, zgłosisz spamerskie miejscówki do DT, albo twoja strona trafi w piekielne odchłanie top 200 na twoje frazy. G liczy ze obsrany właściciel strony, albo próbuje usuwać linki, co w większości jest niemożliwe, lub w najlepszym wypadku b. pracochłonne, albo robi samokrytykę i zgłasza linki do DT uwalając kolejne miejscówki.  Bez sporej części linków "moc"  katalogu spadnie, spadną też zapewne pozycję, oczywiście można to po jakimś czasie odbudować, przy filtrze lecisz na frazy i nie wrócisz...  Wszystko zależy z jakich źródeł bierzesz ruch do katalogu. Dla samej "mocy" katalogu  fitlr ma raczej znaczenie symboliczne.

Jeżeli ktoś linkuje ci wpisy w katalogu usuwasz je lub zmieniasz adres URL.

Poza tym katalog moje katalogi, moim zdaniem, też są świetne ;-)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

.... Ręcznego z katalogu stron nie ściągniesz.

Z mojego doświadczenia wynika raczej, że się da. Łatwo nie jest, odwoływałem się przy niektórych wielokrotnie, ale się udało. A miałem takich ręcznych z 5, czy 6 sztuk.

Bardziej tu pewno chodzi "za co" ten filtr.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

@zielony_gremlinek: IMO, jeśli rzeczywiście wycofali Ci ręczny przy katalogu, to powiadomienie musiało dotyczyć linków przychodzących. Powiadomienia za linki wychodzące @ mikajlo nie ściągnie:

[...] Na twojej stronie wykryliśmy  techniki, które mogą służyć manipulowaniu PageRank [...] bla bla.

Katalogi powstały wyłącznie do manipulowania wynikami organicznymi, więc szansa na wycofanie ręcznego z katalogu jest taka sama jak przy preclu albo stronie wpiętej do Gotlinka. Czyli żadna.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

musiało dotyczyć linków przychodzących.

Odwrotnie, linków wychodzących. Sugerowali SWL, którego nie było.

Wykryliśmy w tej witrynie wzorzec sztucznych lub nienaturalnych linków. Sprzedawanie linków i uczestniczenie w systemach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank to naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.  Ze względu na nienaturalne linki z Twojej witryny podjęliśmy ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do ***.pl/. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.

Dowodzenie, że nie było - to już prawdziwa orka na ugorze, ale możliwe. :D

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności