SeoMagic Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 W dziale zleceń znalazłem dość zabawne ogłoszenie: "2) Płatność za tzw. Wyniki (top10) + kary umowne po waszej stronie za brak wyników. Umowy firm pozycjonujacych "kipią" od kar za nie płacenie, ale to musi działać też w drugą stronę. Sama płatność za top10 to dla mnie za mało, bo czekanie na efekt, którego nie ma przez 12 mc to koszty utraconych korzyści." i pytanie czy ktoś z Was ma w umowach kary za to że nie wypozycjonuje strony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek J. Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Nie ma bo nikt nie podpisuje takich umów. Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów. Coin Master Spiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 ) Płatność za tzw. Wyniki (top10) + kary umowne po waszej stronie za brak wyników. Umowy firm pozycjonujacych "kipią" od kar za nie płacenie, ale to musi działać też w drugą stronę. Sama płatność za top10 to dla mnie za mało, bo czekanie na efekt, którego nie ma przez 12 mc to koszty utraconych korzyści." Ja się zgodzę na taką umowę, ale kary także w drugą stronę. Kara umowna za obecność danej strony w top 3 za każdy dzień. Podpisujemy umowę na top 10, ale nie wyżej niż top 3. Jak wpadnie wyżej niż top 3=kara. Oczywiście karę wtedy płaci zlecający. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeoMagic Opublikowano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ostatnio miałem przyjemność odrzucić umowę dotyczącą współpracy z dużą firmą i w zapiskach były kary umowne za niewypozycjonowanie oraz kary za linkowanie nienaturalnymi linkami (czyli w sumie za wszystko) trochę sie czyta zleceń i jednak ktoś podpisuje takie umowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Frajera to niech szuka gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 kary za linkowanie nienaturalnymi linkam A zapytałeś ich jakie według nich są naturalne? Może wreszcie ktoś podałby przykład tych naturalnych, bo wiele słyszało a nikt nie widział. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeoMagic Opublikowano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 ) Płatność za tzw. Wyniki (top10) + kary umowne po waszej stronie za brak wyników. Umowy firm pozycjonujacych "kipią" od kar za nie płacenie, ale to musi działać też w drugą stronę. Sama płatność za top10 to dla mnie za mało, bo czekanie na efekt, którego nie ma przez 12 mc to koszty utraconych korzyści." Ja się zgodzę na taką umowę, ale kary także w drugą stronę. Kara umowna za obecność danej strony w top 3 za każdy dzień. Podpisujemy umowę na top 10, ale nie wyżej niż top 3. Jak wpadnie wyżej niż top 3=kara. Oczywiście karę wtedy płaci zlecający. nic nie zrozumiałem z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Hehe żartowałem sobie. Jak oni chcą kar umownych za brak top 10 to umowa że jak będą w top 1-3 to oni płacą karę. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeoMagic Opublikowano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Frajera to niech szuka gdzie indziej. nowy kolega na forum chce Ci zlecić do pozycjonowania 60-70 fraz a ty go od razu od frajerów wyzywasz na serio pytam. Przejechałem prawie całe oferia i 90% ofert to śmiechu warte i to zarówno czadu dają zleceniodawcy jak i pozycjonerzy. To już ogłoszenie z allegro mają to coś !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Go for it zatem. Powodzenia życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyber Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 A zapytałeś ich jakie według nich są naturalne? Może wreszcie ktoś podałby przykład tych naturalnych, bo wiele słyszało a nikt nie widział. finan ty tak serio nie wiesz jak mają wyglądać linki???? Tak szczerze ilu z was nie wie jak się powinno linkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 czekanie na efekt, którego nie ma przez 12 mc to koszty utraconych korzyści widać naczytał się bravo girl. Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 finan ty tak serio nie wiesz jak mają wyglądać linki???? Nie wiem. Dla mnie link to np: www.link.pl tylko że jak aktywny to google twierdzi że nienaturalny. Więc szkodliwy. Szukam tych naturalnych jak świętego gralla i znaleźć nie mogę. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odys Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Był taki przypadek (nie chce mi się guglać), gdzie firma pozwała agencję seo i wygrała, bo - miały być efekty, a nie było i było to rozliczane abonamentowo. Po roku facet stracił cierpliwość i sąd uznał to za niekorzystne rozporządzenie mieniem czy jakoś tak. Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie. Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TerazTop Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 W sumie ciekawy sposób - podpiszę taką umowę z agencją, później zbanuję sobie domenę i będą płacić karę za brak efektów. Niegłupie Potrzebny Ci profesjonalny film reklamowy? Wejdź na https://pracowniavideo.pl/ Spoty reklamowe, rozwój kanału YouTube, filmy eventowe i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.