prowebmaster Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Witam, Dzisiaj przeglądając pozycje jednego z moich blogów natrafiłem na ciekawą sytuacje dotyczącą jednego z artykułów. Otóż, napisałem artykuł w styczniu 2014 roku i opublikowałem go na blogu. Artykuł dość ładnie wspinał się w góre wyników i był w TOP10 do 25 lipca. Były to mało konkurencyjne frazy long tail, ale mniejsza z tym. Tutaj potwierdzenie: [imgur](https://i.imgur.com/TDjuTnz.png) I dnia 25 lipca ktoś ukradł z bloga artykuł i wrzucił go na swojego bloga i dziś patrze a skradzione artykuł jest na 11 miejscu. Został zaindeksowany dokładnie 25 lipca. Co w takim przypadku zrobić? Czy ktoś mógł włamać się na mojego bloga i w jakiś sposób zdeindeksować artykuł? Jak to sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Witam,Co w takim przypadku zrobić? Czy ktoś mógł włamać się na mojego bloga i w jakiś sposób zdeindeksować artykuł? Jak to sprawdzić? a po co miałby się aż "włamywać"? Zrobił po prostu "kopiuj-wklej" i ot cała filozofia. A dlaczego teraz jest jego a nie Twój? A to już pytanie do wielkich speców z firmy na literę G. Ich cudowny i nieomylny algo uznał, że tamten jest lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Jest specjalny formularz google (DMCA) gdzie możesz to zgłosić: https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-notice?pli=1& Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Jest specjalny formularz google (DMCA) gdzie możesz to zgłosić: https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-notice?pli=1& tylko oni tam pewnie po wzroście wykresów $$$ teraz imprezują zamiast takie bzdury analizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowebmaster Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Napisałem do własciciela bloga i usunął wpisy. Natomiast sprawa jest taka - czy Google teraz indeksując a wyindeksując (bo post został usunięty) wpis tamtego bloga - nie powie, że to duplikat? Ciekawe jak sprawa się rozwinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smaniak Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ciekawa sprawa..., to ja mam pytanko w temacie - czy w takim razie kopiując (zindeksowany już wcześniej przez google na pozycjonowanej stronie) artykuł na jakiś zewnętrzny blog etc. (robiąc tym samym na nim oczywisty dupilcat content...) w celu pozyskania linków do pozycjonowanej strony mogę de facto pozycjonowanej stronie zaszkodzić zamiast pomóc (czy jednak w przypadku linków, na blogu ze skopiowanym artykułem, do źródła nie powinno to mieć negatywnego wpływu na pierwotną stronę )? Wyjazdy na narty w alpy są lepszą i tańszą alternatywą dla feriii w Polsce. Zapraszam na wyjazdy narciarskie i sylwestrowe. Biuro projektowe Wrocław - sprawdź tanie projekty budowlane w mieście Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Presta Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ja bym raczej nie zgłaszał do G, że ktoś skopiował ode mnie treść. Napisać bezpośrednio do autora jest chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem. Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekotj Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Mam podobne pytanie. Dogadałem się z lokalnym portalem miejskim, że chcą publikować moje wpisy. Każdy wpis będzie opatrzony linkiem do mojej strony. Czy jeżeli te same artykuły pojawią się na mojej stronie to będzie to powielanie treści. Czy to może wpływać negatywnie na moje pozycjonowanie. Proszę o Waszą opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odys Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Będzie powielenie i może negatywnie wpłynąć na Twoje pozycje.. Moja porada to wrzuć sobie canonical na swojej stronie Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie. Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Moja porada W tym konkretnym przypadku to nie on powinien wstawić a raczej portal publikujący, i to do jego treści (które on z resztą pozycjonuje) . Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Teoretycznie powinno wystarczyć podanie źródła w postaci linka dofollow, który kierowałby do oryginalnego artykułu. Ale w praktyce może z tym być różnie, więc nie ma gwarancji, bo jeśli Google ma patrzeć na PR (oczywiście nie ten toolbarowy) podstron z artykułami, to ten może być wyższy dla podstrony o 0 bl, ale zamieszczonej w ramach mocnej domeny, niz dla artykułu w nowej domenie, ale z paroma BL. Canonical będzie pewniejszy (powinien działać jak 301), ale mało kto może się zgodzić na to. Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Nowy wpis: Dlaczego "Ania Gotuje" tak wysoko rankuje w Google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenaj Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Będzie powielenie i może negatywnie wpłynąć na Twoje pozycje.. Moja porada to wrzuć sobie canonical na swojej stronie Trzeba było zażądać od niego canonicala do Twojego wpisu na 2-3 dni wraz z noindex. A dopiero później usunąć artykuł. Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje. Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekotj Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Znalazłem w internecie że "W canonicalu nie można wskazywać stron znajdujących się na innej domenie." Na stronach Googla też jest napisane o stosowaniu liknów canonical w obrębie tej samej domeny. Czy w takim razie można je zastosować z zupełnie innej domeny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmod Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 obrębie tej samej domeny. Ja spotkałem się z opinią o możliwości stosowania canonicali z różnych domen w przypadku, kiedy obie są zweryfikowane przez jednego właściciela w GWT. Nie sprawdzałem tego osobiście i wygląda to jak miejska legenda,, ale brak możliwości używania tego tagu w przypadku dwóch i więcej różnych domen znacznie ograniczyłby zastosowanie. Alkowiki - dla większego relaksu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djurek Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jak mi grupon za**b... tekst to zglosilem i wycieli to z indeksu ( grupon ) oczywiscie dmca LinkedIn - Dariusz Jurek * SEO & Copy Writing on demand & https://findbeauty.expert/ AI https://www.timecamp.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.