Skocz do zawartości

Wpływ reklam adsense na pozycje

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

Nie do końca wierzyłem ludziom, że reklamy adsense na stronie mogą szkodzić, do dzisiaj. Strony 3 mc pozycje stabilne bez reklam, 2 tygodnie temu mówię, a wrzucę reklamy może zarobią pare groszy. Patrze dziś rano i mnie ... strzelił.

Witryn nie linkowałem ostatnio, więc nie mogę powiedzieć, że to wina linkowania, tym bardziej, że nie linkowałem ich spamem, a rozłożenie fraz to 5 % EM, reszta brand i url.

https://zapodaj.net/dca65c143aae4.png.html
https://zapodaj.net/bd70aa8bd193b.png.html

Strony robione dla ludzi, nie żadne spamy, szablony płatne z themeforest. Jeden wspólny czynnik to wrzucenie reklam w ten sam dzień, to samo konto, reklam nie nawalone, bo po 1 jednostce. W GWT żadnych wiadomości na tą chwilę, może później będą. Teraz nawet po brandzie witryn się nie da znaleźć, a więc konkretne udupienie stron. Z ciekawostek 3 strona o zbliżonej tematyce bez reklam nadal na pozycjach.

Nie ma to jak karać za umieszczenie własnego produktu na stronie

Strony z adsense maluczkich są mocno prześwietlane - możliwe że coś znaleźli.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

Google posiada algo do wykrywania stron przeładowanych reklamami. Pierwszy raz wdrożone bodajże w algo "Top Heavy".

Wszystko zależy gdzie te reklamy umieściłeś i ile ich było. Jeśli reklamy utrudniały dostęp do treści to mogłeś dostać po łapkach.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

to mogłeś dostać po łapkach.

I klapsika w pośladeczek...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Teraz nawet po brandzie witryn się nie da znaleźć, a więc konkretne udupienie stron.

u mnie było podobnie ale reakcja dużo szybsza - w następny dzien po dodaniu bannerów WSZYSTKIE pozycje -70 , ale stabilne linkowane i udało się odzyskać pozycje po kilku tygodniach. Teraz adsense traktuję jako dodatek żeby na stronie coś mrugało

w następny dzien po dodaniu bannerów WSZYSTKIE pozycje -70

Jedno z drugim nie ma żadnego związku.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Strony z adsense maluczkich są mocno prześwietlane - możliwe że coś znaleźli.

Nawet gdyby znaleźli to poszło by powiadomienie na konto adsense, że mają 3 dni na coś; że wyłączone reklamy do czasu poprawienia czegoś; itp. a nie spad o kilkadziesiąt pozycji. Nie rozumiem po co w ogóle? Jak strona nie jest zgodna z TOSem Google Adsense, to wyłączają konto lub idzie powiadomienie jak napisałem wcześniej, a nie ceregielą się z jakimiś filtrami.

Zbieg okoliczności.

Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe...

@UP FSB? Poważnie? Przecież teraz jest przeciwieństwo FSB, całkowita zmiana polityki

A co do tematu, to jak dla mnie zbieg okoliczności. Jeżeli reklam nie ma nawalonych 150 powyżej linii ekranu to nie powinno to mieć wpływu na nic. Przynajmniej jeżeli chodzi o algorytm. Po co mieliby wywalać strony na których w jakimś stopniu zarabiają?

@ up

to chyba do mnie :)

Banery wrzucone 7 marca a spadki 8 po południu. Poleciały wszystkie frazy razem z literówkami itp ... ( ogólnie obserwowałem sobie frazy zupełnie bezsensowne nie występujące w naturze ) Obserwowałem ponad 120 i żadna nie przetrwała ( najwyższa pozycja 72 ) . Dodałem tylko jeden banner na wszystkich podstronach. Może i zbieg okoliczności , może nie - piszę tylko jak u mnie było.Dodam tylko że od maja nie ma żadnych problemów - na chwilę obecną kilka top 10, ponad 40 top 30 i ponad 200 top 100 - wszystkie z adwords i nowe posty łapią przeważnie top 30-50 ale to już róznie bywa :).

Nie do końca wierzyłem ludziom, że reklamy adsense na stronie mogą szkodzić, do dzisiaj. Strony 3 mc pozycje stabilne bez reklam, 2 tygodnie temu mówię, a wrzucę reklamy może zarobią pare groszy. Patrze dziś rano i mnie ... strzelił.

3 mce hehe to strasznie stabilne pozycje:) To zwykly filtrzyk ;) nie wiazalbym tego z adsensem:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności