Beerbant Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Adwokat z Charlotte, Północna Karolina, zakupił pudło bardzo rzadkich i bardzo drogich cygar, po czym ubezpieczył je od ognia. W ciągu miesiąca wypaliwszy je wszystkie, nawet bez zapłaty pierwszej raty za polisę ubezpieczeniową, zgłosił do firmy ubezpieczeniowej żądanie odszkodowania. W swoim pozwie adwokat napisał, że cygara zostały utracone w "całej serii drobnych spaleń". Firma ubezpieczeniowa odmówiła zapłaty, jako że ubezpieczony zużył cygara w "normalny sposób". Adwokat założył sprawę w sądzie i wygrał! W uzasadnieniu sędzia zgodził się z firmą ubezpieczeniową, że żądanie jest niepoważne. Tym niemniej stwierdził, że adwokat właściwie się ubezpieczył i w polisie było zaznaczone, że cygara są ubezpieczone na wypadek ognia, bez określenia, co znaczy "normalny lub nienormalny sposób utraty przez spalenie".Zamiast złożyć sprawę do sądu apelacyjnego, firma ubezpieczeniowa zapłaciła adwokatowi $15,000 za cygara utracone w wyniku spalenia. Natychmiast, jak adwokat zrealizował czek, firma ubezpieczeniowa zgłosiła do prokuratury 24 przypadki celowego podłożenia ognia i adwokat został aresztowany. Z jego zeznaniami ze sprawy o odszkodowanie w ręku firma ubezpieczeniowa poszła do sądu i adwokat został skazany za celowe spalenie swojego ubezpieczonego mienia na 24 miesiące więzienia i $24,000 odszkodowania. Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altaica Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 wow i weź tu człowieku się ubezpiecz heh generalnie to ciekawe jak by było w kwestiach zusu, nasz największy ubezpieczyciel;) Krzysztof znasz jakieś smaczki? Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku... adrianszczepanski.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Znajoma pracująca w sądzie pracy czasami daje mi info o niezwykle mądrych urzednikach z ZUS , ostatnio była sprawa dekarza który stracił stopę a ZUS uznał go zdolnym do pracy (na swoim stanowisku) . Osobiście kiedyś jak załatwiałem przykre czynności związane z pochówkiem mojego Taty i przedstawiłem kilka wyroków sądowych w podobnych sprawach (na niekorzyść Zusu oczywiście) to usłyszałem : "mnie wyroki sądu nie interesują ja mam swoje przepisy i rozporządzenia..." Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_set Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Adwokat założył sprawę w sądzie firma ubezpieczeniowa poszła do sądu Takie rzeczy tylko w Stanach. Mają fioła na punkcie odszkodowań. https://ksetlak.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szfab Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Z 4 lata temu słyszałem, teraz się uśmiałem po raz kolejny O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4play Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka Filmy animowane typu explainer video. Malowanie przy winie i najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Najabsurdalniejsze roszczenia to tylko w ju es ej takie jak chociażby : elektryk pozwał producenta drabin aluminiowych, że na nich nie było ostrzeżenia iż przewodzą prąd a biedak oparł o gołe przewody i go pierdykła - dostał odszkodowanie babcia pozwała producenta mikrofalówek, że nie było ostrzeżenia iż w mikrofali nie należy suszyć kota - wsadziła futrzaka i mu oczka eksplodowały no i mnóstwo podobnych Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Dobrze, że ta Charlotta z Karoliną są daleko... Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandr Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Ja tam w ogóle nie wierzę w ubezpieczenia, kruczki, cwaniackie umowy, klauzule, byle tylko zrobić Kowalskiego w konia, któremu się wydaje, że jak ma ubezpieczenie, to jest bezpieczny i w razie czego "na pewno" dostanie odszkodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Największym waleniem w uja mogą się poszczycić banki które jako jedynie w mojej opinii są wyjęte spod prawa i nie dają żadnej gwarancji na swoje produkty, napiszę więcej - czasami paradoksalnie działają na szkodę swoich udziałowców nie próbując działać na "niwie" restrukturyzacji kredytów. Ale to nie temat na dowcipy tylko na politykę Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siciliano Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Beer to ja muszę pomyśleć, by swoje palce ubezpieczyć, na wypadek niezdolności do pisania. Nie jestem wymagający i za dzień niezdolności kwota w okolicach 917,31 PLN byłaby odpowiednia. Potrzebujesz linków? Pisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altaica Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Kurde ciekawe, może czas zacząć myśleć nad ubezpieczeniem się od spadków w google Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku... adrianszczepanski.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 ja muszę pomyśleć, by swoje palce ubezpieczyć W ju es ej bezproblemowo ubezpieczysz każdą część ciała Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borgis Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Głupota ZUSu? Proszę bardzo. Moja siostra jest po mastektomii i bardzo rozległym wycięciu węzłów chłonnych. No i musi co kilka lat zgłaszać się na komisję w celu potwierdzenia inwalidztwa. Bo może cycek i węzły chłonne jej odrosły kurs rosyjskiego online wydaj książkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 We łbie urzędnika ZUS możliwe jest nawet to, że amputowana noga może odrosnąć , podobno też kazali się meldować ludziom dotkniętym amputacją kończyn ... Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.