Skocz do zawartości

Co sądzicie o linkach z Profili?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę nad wykupieniem takiej usługi

Jeśli to ma być zlecenie na zasadzie stworzenia kilkudziesięciu/kilkuset profilów z linkiem i na tym koniec, to od razu lepiej sobie odpuścić. Generalnie podzlecanie tego typu linkowania bez wiedzy na ten temat i możliwości samodzielnej oceny jakości takiej usługi, to szybka droga do filtra. Profile mają sens, jeśli są zakładane z myślą o większej aktywności na stronie tym bardziej, że link z profilu zyska na mocy, jeśli jest mocno podlinkowany wewnątrz serwisu.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Myślę nad wykupieniem takiej usługi

Jeśli to ma być zlecenie na zasadzie stworzenia kilkudziesięciu/kilkuset profilów z linkiem i na tym koniec, to od razu lepiej sobie odpuścić. Generalnie podzlecanie tego typu linkowania bez wiedzy na ten temat i możliwości samodzielnej oceny jakości takiej usługi, to szybka droga do filtra. Profile mają sens, jeśli są zakładane z myślą o większej aktywności na stronie tym bardziej, że link z profilu zyska na mocy, jeśli jest mocno podlinkowany wewnątrz serwisu.

Coooo????

Niedługo dojdzie do tego, że będziemy podejrzewać, że to w Rosswell decydują i filtrach...

Wbrew pozorom działanie algorytmu google jest bardzo logiczne. Dawniej, jeśli ktoś chciał swoją stronę zareklamować, najczęściej korzystał z linków w profilach. Jak można mówić, że linkowanie z profili (przykładowo na stronach web 2.0) doprowadzi do filtra? Linkujesz z dobrych mocnych stron i nic się nie dzieje.

Linkowanie z profili jest składową dobrze przemyślanego link buldingu. Tylko tak należy wykorzystywać profile aby przyniosły maximum efektu.

Linkujesz z dobrych mocnych stron i nic się nie dzieje.

Nie do końca tak jest.

Należy też brać pod uwagę subiektywną ocenę mocnych stron, linków i sposobu linkowania. Czyli wielka niewiadoma.

Nic nie będzie się działo jak wykupisz reklamę AdWords i to nie do końca. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Szlafrock jak niekoniecznie? Nie rozmawiamy tutaj o blaście 20 000 linków z profili, tylko rozmawiamy o przemyślanych działaniach.

Ja szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie spotkałem się filtrem mającym pochodzenie z linkowana z profili.

@Up

To walnij blasta na świeżą domenę nie linkowaną w inny sposób :D

Linki z profili są dobre, z postów jeszcze lepsze. Jak konto żyje i dodajesz posty, to jest jeszcze lepiej :D

Tylko tak jak @Szlafrock zauważył, to jest tylko jedna z technik link buldingu i nie może być jedyna.

Ale nie rozmawiamy o skrajnościach, tylko o normalnym działaniu. Nikt mi nie powie, że stworzenie kilkudziesięciu/kilkuset profili z linkiem położy domenę choćby miała tydzień. Bo tak się nie stanie. Nie mówimy tutaj o potężnym blaście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności