Skocz do zawartości

Szkolenie z audytów seo - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedno. Takie materiały jak to szkolenie albo mój wcześniejszy kurs, nie mają za zadanie zdradzać tajników wiedzy ;-) To nie jest wiedza niedostępna nigdzie za darmo, którą dzieli się po cichutku tylko ze znajomymi z branży. Nie chciałabym, aby ktokolwiek spodziewał się tego typu informacji.

W moim materiałach zależy mi na zebraniu najważniejszych informacji "w pigułce" i ich odpowiednim uporządkowaniu, dlatego najlepiej posłużą one osobom, które nie lubią googlować godzinami, przeszukiwać forów, blogów, książek, tylko mieć takie informacje w jednym miejscu. Albo tym, które wolą skupić się na konkretnych działaniach zamiast najpierw od A do Z opracowywać swoje wzory i dopracowywać szczegóły - to już jest gotowe i jak komuś moje wzory odpowiadają to ograniczy się tylko do nich. A jak ktoś chce je mieć przygotowane bardziej "po swojemu" to co nieco pozmienia.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak czy inaczej jest to coś co początkującemu da ogarnąć temat i nie ma co ukrywać ale po tych podstawach jeszcze trzeba trochę wiedzy i praktyki "łyknąć" aby robić takie audyty na zewnątrz ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

jeszcze trzeba trochę wiedzy i praktyki "łyknąć" aby robić takie audyty na zewnątrz

Tak, jeśli to trafi do początkującego to jeszcze spora droga przed nim, aby audyty wykonywać odpłatnie, bo musi być obcykany w technicznych sprawach.

Schematycznosc audytow prowadzi do ich bezuzytecznosci (jest to moje mniemanie )- dobry audyt zawiera krotkie wytyczne dla klienta ktory moze je przekazac wprost do firmy zajmujacej sie obsluga strony( albo wdrozyc samemu)....

Widzialem kilka audytow po 30-50 stron gdzie wiekszosc informacji byla calkowicie zbedna.

Lexy moglbym krok po kroku pokazac jak bezcelowe sa niektore aspekty ktore poruszasz w audycie - mialem okazje czytac Twoje posty na forum dla webmasterow google - pozostawie je bez komentarza.

Dam Ci pewien przykład bzdur jakie zawierasz w swoim poradniku :

Cytat :

https://www.lexy.com.pl/blog/audyt-fragment.pdf

I teraz kwestia tworzenia title ktora tam opisałas :

Slowa kluczowe dzielimy na wszystkie podstrony tak aby kazda byla zoptymalizowana pod 3-4 ... niby dlaczego akurat 3-4 ? Wystarczy zobaczyc jak sie wbija na longtaile parasajty :

https://www.oehboku.at/forum2/index.php?topic=986380.0

W wiekszosci wypadków na taka podstrone potrafi przypadac nawet i 50 keywordow - podobnie może być w przypadku normalnych domen klienta - więc skąd liczba 3-4 ?

Idziemy dalej :

Najważniejsze słowa umieśćmy na poczatku tytułu : - kolejna rada z cyklu wsadźta sobie ja w d....

Google już od dłuższego czasu jest w stanie podmieniać title na pasujące do danego zapytania.

I tak dalej mógłbym jechać po kolejnych Twoich złotych radach.

niby dlaczego akurat 3-4 ?

Dotychczasowe doświadczenie pokazało, że tyle jest optymalnie, a jeśli ta liczba ma być inna to raczej mniejsza, niż większa. W szczególności zalecam to przy optymalizacji sklepów.

Najważniejsze słowa umieśćmy na poczatku tytułu : - kolejna rada z cyklu wsadźta sobie ja w d....

Google już od dłuższego czasu jest w stanie podmieniać title na pasujące do danego zapytania.

Ale taka podmiana nie wpływa w żadnym stopniu na pozycję strony na zapytania z tytułu zawartym w TITLE. To wyłącznie kwestia wyświetlanych danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności