Skocz do zawartości

Duplikaty- jak to działa?

rdw

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak bardzo będzie mi szkodziło, jeśli wśród linków do mojej strony będą i takie z duplikatów po przedruku- w jakimś tam skromnym udziale reprezentowane, np. 1/5 czy 1/10?
  2. Czy "negatywna wartość" duplikatów dotyczy tych, które pojawiają się w wynikach, czy tylko tych z suplemantal index i czy to w ogóle ma jakieś znaczenie?
  3. Jeśli, teoretycznie, ktoś opisałby moją stronę i podrzucił tam z niej parę cytatów (chodzi mi o coś w rodzaju recenzji albo opinii)- i taki tekst pojawiłby się na dobrej stronie: czy bardzo by to szkodziło pozycjom?
  4. I na koniec pytanie jeszcze bardziej podstawowe: od kiedy coś jest duplikatem: ten sam tekst w innym otoczeniu może stanowić bardzo mały fragment strony. Czyli jak określać "stopień powielenia treści" i jaki, jeśli jakikolwiek, uznać za "bezpieczny"?

Pytania są hipotetyczne, dlatego nie podaję adresów stron ani innych szczegółów.

1 - nie da się stwierdzić jednoznacznie i tak i nie

2 - nie da się stwierdzić i nie ma nikt takiej wiedzy, tak jak wyżej

3 - nie zrozumiałe pytanie

4 - duplikat to jeśli coś A jest też na stronie innej takie samo pobrane z A.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

3 - nie zrozumiałe pytanie

Mam stronę domenaA.pl. Na niej znajdują się na przykład artykuły o marketingu (autorskie). Ktoś inny chciałby opisać moją stronę u siebie na domenaB.pl i cytuje w swoim tekście moją stronę przy okazji do niej linkując- chodzi o jakiś wybiórczy cytat, a nie duplikowanie całej treści.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności