Skocz do zawartości

Strzałki przy Adsensach

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien czy pomysł z tymi strzałkami jest taki dobry. Na początku będziemy mieli znaczący wzrost CTR (tak jest u mnie) i dochodów ale to zjawisko może być krótkotrwałe .... dlaczego ?

- na początku ludzie klikają bo nie wiedzą co to jest (nowość)

- potem niestety dzięki tym "strzałkom" łatwiej będzie im zidentyfikować reklame (duża strzałka oznacza reklamę ... nie klikać)

- do tej pory reklamy mogły zlewać się z treścią strony i to była nasza szansa ... teraz reklamy bedą wyróżnione przez strzałki

Ja także zanotowałem znaczny wzrost ctr ale w środę nagle coś się stało ... spadek o 1,5 % ... mam nadzieję, że to efekt świąt ale to tylko

nadzieja bo w zadadzie co ma CTR do świąt .... raczej nic.

Pozdrawiam

Darek

Być może rozwiązaniem byłaby możliwość wyboru reklam tekstowych, ze strzałkami lub bez.

Nietuzinkowe imprezy firmowe i integracyjne dla firm Gdańsk i Trójmiasto. Best injector machine needle head for food and meat. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. 

U mnie spadek o ponad połowę w porównaniu z listopadem. Ale też spadek odwiedzin, jak każdej chyba strony biznesowej w tym okresie (święta, wakacje itp.).

Notabene - też notujecie spadki na stronach nie-rozrywkowych i na nie-stronach typu prezenty, gry, filmiki itp.?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności