Skocz do zawartości

Allegro pozwie Google

abakan

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu chodziły słuchy, że Grupa Allegro pozwie Google ws. tablicy i chyba klamka zapadła. Ciekawe, czy dojdzie do sporu w sądzie, czy jakoś się dogadają i tablica wróci (na razie płacą za AdWords).

Poniżej link:

https://wyborcza.pl/1,75248,12714194,Allegro_wypowiada_wojne_Google.html

Allegro też się usrało z swoimi przekonaniami przecież widomo że Allepazerność tworzy zaplecze serwisów (dla medialnośći?), oraz chce doprowadzić w Polsce do tego samego, Allegro droższe a na osłodę dla biedaków tablica.pl, która ma blokować rozwój podobnych serwisów lub wypychać konkurencje z rynku, dlatego goog... wybierze sobie jeszcze inny złoty środek w tej sprawie, i dla nich małego nic nie znaczącego incydentu który jest źle zrozumiany przez pracowników allegro.

Dla tego mam swoje obawy, że mogą się dogadać polubownie i podzielić naszym rynkiem, bo chciwy trafił na chciwego! !!! !!! :klotnia:

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

Kazik kozil oni już dawno są dogadani a to tylko pokazówka żeby pokazać że google da się niby oskarżyć i że dbają o wyniki a allegro tu występuje jako obrońca internautów który ma odwagę się postawić.Jest to swietna reklama wizerunkowa dla allegamoni.Tablica nie długo wróci do formy. Dwa zakłamane monopole co grają w gierki pod publikle

A mnie to obojętne, i tak dąży wszystko do powstania jednego super orgiazmu rządzącego śawiatem i wyzyskującego ludzi. Aleścema wcale nie jest złota ani dobra, to też kombnatorzy i cwaniacy. PS. ona nie ma nic wspólnego z polską firmą.

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

Macie rację, ale też jest pozytywna strona tematu, że coś się dzieje, pojawia się w mediach, nie wspieram w żadnym stopniu allegro, ale trzeba zauważać, że Google uznało że internet jest ich własnością, nie boją się nawet całych krajów szantażować, że ich wszystkich wyrzucą z "internetu", to zobaczcie jak daleko już zabrnęli, a tym czasem nikt nie zwraca uwagi na to, jak Google niszczy naszą gospodarkę opierającą się o małe przedsiębiorstwa. Jakiś Zbyszek fotograf, ślusarz z Wrocławia, czy mały sklep internetowy nie będzie przecież walczył z Google, bo go wywaliło za rzekomo jakieś nie takie linki czy coś, bo się chciał rozreklamować trochę i pododawał stronę do kilku katalogów, pisząc tekst użył za wiele razy słowa kluczowego nawet o tym nie myśląc, 5 lat temu zlecił pozycjonowanie firmie przez rok, a później Google nagle uznało, że link z frazą kluczową jest "naganny" albo za jakąś inna bzdurę lub nawet przypadkiem oberwał.

....5 lat temu zlecił pozycjonowanie firmie przez rok, a później Google nagle uznało, że link z frazą kluczową jest "naganny" albo za jakąś inna bzdurę lub nawet przypadkiem oberwał.

Ja 3 lata temu podjąłem współpracę z jednym z portali, który w swoim systemie posiada widgety. Na początku widgety były z linkiem obrazkowym nofollow, od jakiegoś czasu są dofollow - nie wiedziałem o tym, dopiero miesiąc temu się zorientowałem i kto oberwał od G. - ja, bo zawsze najpierw obrywa ostatnia strona, niby bzdura, ale na 100% wiem, że moje strony zostały uznane za zaplecze tego partnera / tym bardziej że każdy z widgetów prowadzi do innej kategorii oferty partnera. Sprawdźcie lepiej czy Wasi Partnerzy, też są wobec Was w porządku...

Ekspercikredyty.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

W końcu powinno do wszystkich dotrzeć to, że korpogoogle od czasu wejścia na giełdę stosuje filozofię Kalego :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Śmieszne, kiedyś ładnie kasy w Adwordsa walili na każde nisko płatne związane z ich branzą słowo mieli swoją reklama, a teraz się sądzą. Ale Google naprawdę leci w kulki ich kupony adwords zaczołem zbierać i wieszać na ścianie.

__

Ale jest pytanie natury estetycznej czy strona wartościowa nawet gdy łamie regulamin musi spadać w odchłań ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności