Skocz do zawartości

I na Mnie padło... jako pozycjonera

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż - padło i na Mnie - z klienta strony konkurencja skopiowała sobie wszystkie teksty włącznie z tekstami z kategorii i podkategorii ... a ja tu siedzę i główkuję co może być nie tak. Teksty poszły do katalogowania i preclowania ... dramat normalnie ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety ... to kupa roboty jest. A ja się użeram z pingwinem a okazuje się, że teksty skopiowane... MOże canonical uratuje trochę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

ostatnio zauważyłem nasilenie tego procederu. w innym wydaniu tego zjawiska, dodajesz unikalny art do precla, ktoś go kopiuje, ale to ciebie potem właściciel precla banuje i usuwa konto razem z innymi wpisami, które oczywiście masz ładnie podlinkowane, bo dodałeś tekst, który wykorzystujesz w innych miejscach.

żenujące i frustrujące.

Może zróbmy wspólnie jakiś soft , który odpalany cronem sprawdza takie kwiatki. Są tu fachowcy np: Mion itd. Oczywiście w formie abonamentowej za proxy i serwer + wynagrodzenie dla programisty. Ostatnio próbowałem coś takiego zrobić ,ale jednak 20h luźnej nauki Pythona to za mało :/ . Sam zakładałem takie tematy chyba 2-3 razy , i jednak niektórzy mieli wątpliwości , że to może zaszkodzić. Można to rozbudować , żeby mogło to stanowić dowód np: w sądzie. Ja nie pozycjonuje żadnej frazy +1k PLN. Ale nawet fraza za 300 pln może oznaczać dużo większą stratę dla klienta...

Można to rozbudować , żeby mogło to stanowić dowód np: w sądzie. Ja nie pozycjonuje żadnej frazy +1k PLN. Ale nawet fraza za 300 pln może oznaczać dużo większą stratę dla klienta...

Ciężko, żeby to było dowodem w sądzie, prędzej taki pomysł:

https://www.goldenline.pl/forum/2850434/min...ji/s/1#49321014

Edit:

z tym, że nie wiadomo czy autor tego systemu miniaturek to zrobi i czy w ogóle ten system robienia miniaturek nie padnie tak jak wiele innych

Jedna firma z [edited] Lubania

Druga firma z Bydgoszczy

Branża oświetleniowa (wiec większość łatwo znajdzie hehehe)

Obie dostały mejle w tej sprawie aby zwolnili pozycjonera czym prędzej ;)

edit:

no żebym zryżał .... jeszcze 5 minut temu na stronie firmy na B... był skopiowany tekst -- już nie ma - PIO jednak ma powersa - czyżby seofiec był tutejszy ?!

czyżby seofiec był tutejszy ?!

No, nie tylko Święci tu zaglądają, Zgredziu. Pewna osoba stąd (Twoja klientka/Twój klient) ślicznie mi wystawił/ła Twoje metody pracy. Niechcący to zrobiła ale popatrzę jeszcze ;)

Ostatnio robiłem porządek ze złodziejami zdjęć i treści i zacząłem się zastanawiać czy nie zaczną mi szkodzić. Bo wiesz, straszonko jest na legalu to wiedzą komu potem dowalić podpieprzaniem, blastem- czym tam chcesz.

No a co z tymi blastami, kurde, na PiO się paru zarzekało, ze nie szkodzą a jednak, ponoć mogą szkodzić to jak to jest?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności