Skocz do zawartości

nieuczciwa konkurencja w metatagach - wyrok sądu

BD

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ja to już pismo (a w zasadzie kilka pism - na każdy katalog oddzielne) z kancelarii prawniczej dostałem. Chcąc uniknąć głupiego ciągania się z nimi strony usunąłem i najpierw dzwoniłem a potem pisałem z Panią adwokat. Niestety Pani kompletnie nie zna się na prawie internetowym i po tym co mi odpisała na koniec (coś w stylu, że mam na przyszłość dbać o to by w moich katalogach więcej nie naruszał praw jej klienta bo tak miła nie będzie) to najpierw oplułem ze śmiechu monitor a potem żałowałem, że usunąłem te strony.

Z drugiej strony dziwi mnie jak można zastrzec frazę słodkie upominki :P Przecież to pospolite wyrażenie... Ale to już inna bajka. Nie wiem czy jest sens się z nimi ciągać ale jak znasz dobrego i taniego papugę to warto bo sprawa jest do wygrania.

można: np " poczta kwiatowa" też jest zastrzeżonym znakiem słowno-graficznym :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

można: np " poczta kwiatowa" też jest zastrzeżonym znakiem słowno-graficznym

Nie wszędzie.

w polsce na pewno :P zobacz do UPRP

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Ja się kiedyś właśnie dziwiłem jak robiliśmy kwiaciarnię jakąś, teraz to. Istny obłęd. Ciekawe czy można zastrzec np. "niebieski samochód" :P Idąc tym tokiem rozumowania chyba tak.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

A weźcie podajcie na PW adres omawianej strony.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności