Ivellios Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Więc zakładam nowy Pozycjonowanie, dbanie o backlinki, wysoka pozycja w Googlu - ok. Ważne jest jednak również to, aby potencjalnego usera jak najdłużej zatrzymać na stronie. Proponuję, abyśmy w tym temacie wypisali sposoby na dokonanie tej czasami trudnej sztuki Ja np założyłem w jednym z moich serwisów dział z filmami dokumentalnymi (broń panie boże nie z youtuba, ino pełnometrażowe, przechowywane na własnym serwerze). Użytkownik, żeby zobaczyć film, musi się zarejestrować. Po wprowadzeniu tego działu średni czas przebywania użytkownika w serwisie wzrózł o kilka minut (w przypadku strony o tematyce paranormalnej to dość sporo). Obecnie eksperymentuję z funkcją "Przeczytam później" - użytkownik, jeśli ma mało czasu, tworzy sobie listę artykułów, która pozwoli mu wrócić do nich w wolnej chwili (coś podobnego do "Zapamiętaj" na eioba.pl). Radio Paranormalium - audycje o tematyce paranormalnej, ezoterycznej, konspiracyjnej, UFO, żywy folklor, itd. A tutaj coś o moich projektach i ogólnie o mojej aktywności w sieci. Zapraszam też do odwiedzenia serwisu kryptozoologicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip_ Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Dość ważną sprawą są reklamy. Jeśli jest ich zbyt wiele i przeszkadzają w normalnych korzystaniu ze strony to zdecydowanie skraca to czas przez jaki user korzysta ze strony. Wysoka wartość merytoryczna informacji na stronie powinna wydłużyć ten czas. Wykonam: - kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS, - wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Otworzyć userwowi w pętli 1000 okienek alert("zostan jeszcze dwie minutki") javascript i będzie je zamykał 5 minut Pytanie jest bezsensowne, bo zależy to od tematyki strony... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Proponuję linkowanie z jednego artykułu (z ich treści, a nie pod nimi jako podobne arty) do innych tak, aby użytkownik otworzył je sobie i jeden po drugim przeczytał. Artykuły nie powinny być jednak zbyt długie, bo przestraszą użytkowników, którzy mogą nawet nie przeczyta początku. Możesz także dodać galerie zdjęć z możliwością ich komentowania. Na każdej podstronie podstawiaj userom różne materiały, od artykułów, poprzez wspomniane galerie, aż po filmiki, bestsellery wśród książek, czy ostatnie tematy z forum tak, aby przechodzili z podstrony na podstronę. Z tego co widzę na Twojej stronie to już większość z tego wykorzystujesz ;-) Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Nowy wpis: Dlaczego "Ania Gotuje" tak wysoko rankuje w Google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fahofiec Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Dobrze sprawdzają się również różne drobne dodatki, np. ankiety. Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie. Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrix Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Robiłem dużo testów (dalej robię) odnośnie zmian które pomogły by zatrzymać użytkownika. Zaskoczyłem się ostatnio tym jak wzrosła klikalność w reklamę gdy umieściłem obok niej dziewczynę w bieliźnie. Jednym z lepszych rozwiązań okazał się film na stronie głównej. Oczywiście musi być na temat Myślę teraz nad możliwością odsłuchania artykułów znajdujących się na stronie (jak w onecie), myślicie że to dobry pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivellios Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Myślę teraz nad możliwością odsłuchania artykułów znajdujących się na stronie (jak w onecie), myślicie że to dobry pomysł? Niewątpliwie tak. W szczególności jest to ułatwienie dla osób mających problemy ze wzrokiem Radio Paranormalium - audycje o tematyce paranormalnej, ezoterycznej, konspiracyjnej, UFO, żywy folklor, itd. A tutaj coś o moich projektach i ogólnie o mojej aktywności w sieci. Zapraszam też do odwiedzenia serwisu kryptozoologicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anmato Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 A ja polecam baner z copywriterskim tekstem, którego początek zaciekawia a końcówka pojawia się po minucie np. reszta to co pisali wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivellios Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Ja wdrażam właśnie w życie kolejny mój szatański pomysł na przytrzymanie usera na stronie - dział z quizami z pytaniami tematycznie powiązanymi ze stroną. Pytań w quizach docelowo ma być duuużo, mam więc nadzieję, że użytkownicy rozwiązujący testy stracą przy tym dużo czasu Radio Paranormalium - audycje o tematyce paranormalnej, ezoterycznej, konspiracyjnej, UFO, żywy folklor, itd. A tutaj coś o moich projektach i ogólnie o mojej aktywności w sieci. Zapraszam też do odwiedzenia serwisu kryptozoologicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spookypld Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Nie rozumiem po co chcesz zatrzymywać usera na stronie. To trochę tak, jakbyś go tam chciał uwięzić Największa trudność polega nie na tym, by zatrzymać usera, ale by go szybko sprowokować do zamierzonego działania, czyli np. do kupienia książki. Krótko mówiąc KISS : Keep it simple stupid. p.s. sprzedam książkę Pozycjonowanie w Wyszukiwarkach Internetowych A zapomniałem jeszcze. Dość istotną kwestią jest tutaj webdesign. Użytkownik chętniej coś kupi na nieskazitelnej witrynie niż na stronie z błędami. Tyczy się to także jakości technicznej. Made In 3W - Małe Moje Miejsce https://napiszemydlaciebie.pl/co-to-jest-copywriting/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Serwis powinien być kierowany do sprecyzowanej grupy odbiorców - to po pierwsze ... ... jeżeli już mamy taki serwis, to na dłuższą chwilę może on zatrzymać dzięki treści Ja wiem, że to jest pewnik i każdy o tym wie ... ale patrząc na to z innej perspektywy: co może Ciebie zatrzymać na stronie na dłużej niż 5 minut? ... niech każdy sobie odpowie Szukam konkretnej rzeczy (przeważnie), znajduję serwis w tej tematyce, znajduję informację ... ... ale nie takie które są wszędzie / powszechne ... takie na poziomach basic, ale i pro Pozdrawiam P.S. No i strona musi być pozbawiona elementów, które zamiast przytrzymać - odpychają: - masa reklam (bannery / pop-up'y / pop-under / adsense / itd. ... w ilościach większych niż treść ), - odpychająca grafika ... brak grafiki może być, bo przecież nie szukam obrazków, - niefunkcjonalna struktura linków ... kiedy się trzeba przyjrzeć gdzie kliknąć, - konieczność rejestracji żeby zobaczyć stronę inną niż główną, - itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moody Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 A ja myślę, że jeśli strona jest ciekawa i zawiera przydatne informacje, których szukają internauci to zostaną oni u nas długo bez znaczenia ile będziemy mieć reklam, filmów czy dziewczyn w bieliźnie Treść, treść i jeszcze raz treść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesu Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 To ja wam pokaże pewien wynik z mojego bloga - user siedzial półtora godziny - proof poniżej ;] Blog to praktycznie 2-3 zdania, pare screenow + link do RS (krótkie fragmenty pewnych filmów z konkretnym wybranym motywem - https://nieprzeszkadzac.blogspot.com/ p.s jakby sie ktos przypadkiem wczytywał - content tworzy pod określoną dziwną grupę userów, proszę mnie z nimi w 100% nie wiązać ;] Pokojówki w kulturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Ten user to pewnie spambot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesu Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Nie, to nie jest spambot - sprawdziłem. Nie wstawiałbym screena jeśli tak Pokojówki w kulturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.