kmiciu Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowałem artykuł w eioba. Chciałbym teraz umieścić jednak go na swojej stronie. Co w takim układzie zostanie uznane za duplikat? Wstawić go u siebie nie patrząc na nic, czy lepiej zdjąć artykuł i dopiero opublikować go u siebie. Jestem w stanie na eioba wstawić link do oryginału w swoim serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucky Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 To co pierwsze zostanie zaindeksowane to oryginał.. Ręców sobie uciąć nie daję Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa! Skuteczny SEO Copywriting! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Duplicate Content - tyczy się jednej domeny ! i jest problem w domenie a nie powielaniem treści na tysiącach stron Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 skończcie z tym duplicatem bo to jest mooocno przereklamowana sprawa Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 "Jestem w stanie na eioba wstawić link do oryginału w swoim serwisie." Wstawisz tam tylko link nofollow :/ Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Nowy wpis: Dlaczego "Ania Gotuje" tak wysoko rankuje w Google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiciu Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Nofollow, tak. Ale jednak wskazanie na oryginał będzie, tylko nie przeniesie mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Jeżeli DC napędza tyle strachu to zdejmij artykuł i treść umieść na swojej stronie ... najprostsze rozwiązanie "problemu" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Beniuk Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 włóż tu i tu. trochę czasu zejdzie aż się zaideksuja. ten temat to jakaś nerwica na DC, czy problemem jest zmienić parę wyrazów czy układ treści. https://www.mprojekty.com - Profesjonalne Strony Internetowe - Zobacz przestawienie oferty na youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 "Ale jednak wskazanie na oryginał będzie" Tak, ale z tego co się orientuję, robot zignoruje link z nofollow i może mieć problem z rozpoznaniem, który z artykułów jest oryginałem. Najlepiej jest na swojej stronie wstawiać oryginał, a na innych lekko zmienione wersje, ewentualnie trochę okrojone. Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Nowy wpis: Dlaczego "Ania Gotuje" tak wysoko rankuje w Google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrypta Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 moim zdaniem xann nie masz racji po pierwsze: https://skrypta.pl/pozycjonowanie-seo/dupli...-czym-to-grozi/ po drugie zerknij na jeden z ostatnich videocastow Matta Cuttsa na temat duplicate content wewnatrz wlasnej domeny, jest to naturalna sprawa (o ile nie celowe dzialanie) - np w przypadku wordpressa strony kategorii, ostatnich wyszukiwan i tagow czesto prezentuja identyczna tresc a nie jest to przeciez zadne naduzycie, a stosowanie nofollow wewnatrz wlasnej domeny po prostu nie ma zadnego sensu po ostatniej modyfikacjizachowania nofollow, to tez jest w jednym z videocastow (seomoz) Myth number 1: Duplicate content causes drops in traffic!Webmasters often wonder if the duplicates on their site can have a negative effect on their site’s traffic. As mentioned in our guidelines, unless this duplication is intended to manipulate Google and/or users, the duplication is not a violation of our Webmaster Guidelines. The second part of my presentation illustrates in greater detail how to deal with duplicate content using canonicalization. jak w artykule powyzej, sprawdzilem na 4 serwisach te same tresci powtorzone na wszystkich 4 serwisach (site 30tys), same plusy (ruch z long tail mimo supplemental index dla 4-tego) - nawet jak jeden z nich wpadl w supplemental index, pozostale serwisy maja sie dobrze Ecommerce 2.0 od strony technicznej Koszulki dla programistów: LINUX, PHP, JAVA.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 @skrypta to dlaczego on nie występuje przy opisach GG czy bazach piosenek ? nie mówiąc już o porównywarkach zassysajacych opisy produktów ze sklepów - hmmmm dziwne co nie ? Napisałeś u siebie : Duplicate content wewnątrz jednej domeny.To chyba największy mit powtarzany bezmyślnie przez “pozycjonerów”. No to zobacz jak na ten mit odpowiedział nasz Guglarz: https://blog.shpyo.net/?newsID=168 Wiele się mówi już o mitycznym duplicated content. Czy Google coś robi w tym kierunku, aby w jakiś sposób sprawdzać duplikaty np. w odniesieniu do tzw. precli?Duplicated content to raczej problem wewnątrz jednej witryny, .... ps. https://www.google.com/support/webmasters/b...nt+more%3Aforum Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seokrzak Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Kilka minut poświęconych na przeredagowanie tekstu będzie chyba najlepszym wyjściem skoro tak się obawiasz DC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 skończcie z tym duplicatem bo to jest mooocno przereklamowana sprawa Zgadzam się w 100% wszedzie tylko tematy dc ;/ Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper134 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Jako oryginał zostanie uznana ta wersja która zostanie opublikowana na stronie która na większą historię i jest dłużej w google. Ja tak słyszałem ale rąk też uciąć sobie nie dam. Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzonie Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Odświezam wątek, bo znalazłem artykuł na temat duplicate content https://www.webpronews.com/topnews/2009/09/...te-content-myth Z tego wynika, że duplicate content jako taki nie istnieje (poza wycinaniem spamu), a jedynie na dane zapytanie nie będzie wyświetlało się użytkownikowi kolejno kilku stron z dokładnie takim samym kontentem. Co oznacza, że zostaną one normalnie zaindeksowane, tylko nie zostaną wyświetlone - a co za tym idzie, również linki z takich stron się liczą, choć nie zawsze będą tak mocne, jak w przypadku treści całkiem unikalnych. Tak przynajmniej ja zrozumiałem. Jak zarabiać na grach onlinePolacy narzekają na wszystkoNajbardziej we flashu lubię robić gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.