martini Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam, Dane stronki: - liczba unikalnych użytkowników/dzień = około 3200 - 3500. - liczba odsłon/dzień = około 20 000. - transfer miesięczny (z lipca) = niecałe 150 GB. Czy w tym przypadku opłaca się już zaiwestować w serwer dedykowany (obecnie mam wykupiony serwer Active na nazwa.pl) i jeśli tak, to co możecie polecić? Tutaj są dodatkowe informacje o serwerach z nazwa.pl, m.in: - Maksymalna liczba jednoczesnych połączeń HTTP: 40 - Maksymalna liczba jednoczesnych połączeń do bazy danych: 40 ... Z gory dzieki wielkie za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Tani VPS (30 zł miesięcznie) + konfiguracja admina (100-300 zł jednorazowo) + administracja (100 zł miesięcznie). Jak Cię stać, to lepiej dołożyć do kimsufi te 60 zł miesięcznie, ale przy takich odwiedzinach nie ma to zbytnio sensu. "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 przy obecnych cyrkach ktore robi ovh to trudno ich polecic.. niedlugo np. zabronia seo i wszystko wywala bo sie ich adminom cos przysni . ja na miejscu autora topicu zainwestowalbym w managed vps np. na www.provps.pl, serwer bedzie w Polsce i bedzie mial od razu administracje a to wazne. pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A cóż takiego wyczynia ovh? Mam u nich 3 dedyki i nic nie wiem o jakiś cyrkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brad Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ja mam 2 i tez nic nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 moje 2 dedyki tez sie maja swietnie w OVH - z czystym sumieniem moge ich polecic mozesz sobie postawic dedyka z panelem, jak nie jestes zbytnio oblatany w linuxie i bankowo sobie poradzisz z jego konfiguracja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Chyba wypróbuję jeden z serwerów OVH. Zobaczymy jak to wygląda w praniu. Jaki system proponujecie (chciałbym by był jak najbardziej przyjazny użytkownikowi)?: * Release 2 Dystrybucja OVH przeznaczona do obsługi hostingu z Apache 2, PHP5, OVHm, Webmin. * Linux Plesk 8.0 Serwer z Linuxem z Apache 2 i penelem Plesk 8.0. * Nowość ! - Cpanel Serwer z Linuxem z Apache 1.3, PHP4.4 i interfejsem Cpanel. * Ubuntu Desktop Graficzny interfejs Linuxa na Twoim serwerze! * Extranet Group Work Dla wielu pracowników w przedsiębiorstwie Zawiera: VPN, VoIP, Samba, Wiki / MediaWiki, plan zadań... * Release 1 Dystrybucja OVH przeznaczona do obsługi hostingu z Apache 1, PHP4, OVHm, Webmin. * Windows Plesk 8.1 Serwer z systemem Windows z IIS, TSE i panelem Plesk 8.1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 ja uzywam webmina i nie majac zbytniego pojecia, poradzilem sobie ze wszystkim jak znasz c-panel to ta opcja tez do przeanalizowanie, tylko z tego co wkleiles to PHP 4 tam jest i niektore skrypty moga krzyczec 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 martini - ja bym Ci polecił zaprzyjaźnienie sie z jakimś adminem , korzyść będzie obopólna, Tobie ktoś zrobi dobrze a ktoś zarobi sobie. System operacyjny jest tak dobry jak admin który go obsługuje Co do OVH to też na moim dedyku nie stwierdziłem żadnych cyrków i innych fluktuacji . @miz - nie przesadzasz ? Porównywanie dedyka z VPS to drobna przesada a i ceny takie jakieś wysokie Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Na razie sam się za to wezmę. Jeśli wynikną jakieś problemy, wtedy zacznę szykać "super" admina Wiekie dzięki za info. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 taka afera z OVH a tu nikt nic nie wie w wielkim skrócie: kasują serwery jak popadnie od ręki jak _ich zdaniem_ coś jest nie tak np. jakieś skanowanie portów, zgłoszenie o złamaniu praw autorskich itd. odsyłam na WHT. Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 hmm tos mnie zdziwil - dawno tam nie zagladalem nie mialem problemow od prawie 2 lat z OVH - ale chetnie poczytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=12985 https://prawo.vagla.pl/node/8027 Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 w takim razie rezygnuje z OVH. Nie mam ochoty obudzis sie ktoregos dnia i zobaczyc zablokowana strone bez zadengo powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 to sie kurcze watpliwosci zaczely pojawiac, nie mam smieci na dedykach, ale przy takowych akcjach robi sie malo przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.