Skocz do zawartości

copywriting w dobie AI

Nikto0

Rekomendowane odpowiedzi

W dobie AI zajmujemy się copywritingiem AI. Z mojej strony odeszło zlecanie ludzkiemu copy napisanie testu wg mojej koncepcji. Piszę koncepcje do AI. Podaję źródłowe materiały do rozebrania na czynniki pierwsze pod katem rzetelności, wiarygodności i sprawdzania dzieł "kolegów AI" do trzeciego pokolenia włącznie. Później określam styl artykułu i każe AI go napisać tak jakbym to zlecał copy. Zanim mi napisze to co mi się podoba i co jest poprawne to lecę po nim jak po burej suce. Z mięsnym copywritingiem musnąłbym się dyplomatycznie certolić i wyjaśniać błędy. AI nie ma nic przeciwko  - ochoczo robi poprawki.

Tylko w takim modelu działania musisz min

• znać poprawną polszczyznę
  • tematykę o której piszesz
  • poziom słownictwa jaki reprezentują ludzie do których kierujesz teksty - chodzi o to by nie lać wódy na jedno kopyto i weryfikować jak AI pisze ci mało "spersonalizowane" treści.
  • musisz znać jak działa AI tz jak działa jego zapamiętywanie tak by nie robić stale poprawek 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Godzinę temu, okazwłoka napisał(a):

nie prosi

Nie proszę ale też bezmyślnie nie opieprzam bo to nie ma sensu. Traktuje AI jak bardzo rozgarniętego 6 latka. Po prostu go i przy okazji siebie uczę.

Godzinę temu, okazwłoka napisał(a):

mamy przej....e

Nie bardziej jak do władzy dojdą idioci i Trumpy. Powiedziałbym nawet że nieco mniej o ile przyzwyczaisz się do życia w demokracji superinteligenych 6-latków.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.