Skocz do zawartości

Czy złapałem filtr od Google?

Toto

Rekomendowane odpowiedzi

Zabrałem się za pozycjonowanie jednej strony i prawie wszystko idzie dobrze, ale mam jedną frazę, która mi wypadła zupełnie.

jest to połączenie: Przedmiot + miasto 1.

Jeśli dodam do tego np. czasownik, przymiotnik a do tego przedmiot + miasto 1 - pokazuje podstronę w wynikach.

Na tej samej stronie mam też takie same: Przedmiot + miasto 2 - tu wszystko jest super.

Czekać czy coś robić bo mam świadomość, że do strony na której znajduje się link do mojej strony Przedmiot + miasto 1 poszło 🙃 90 linków słabszej jakości.

Piana PUR - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

Rekuperacja a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Doorway pages maja to do siebie że potrafią wylecieć z powodu tego że są ... doorway pages :) Czyli trzeba zweryfikowac treści, kanibalizację, intencję, dopasowania treści, keywords stuffing, linkowanie wewnetrzne, offsite :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

9 godzin temu, zgred napisał(a):

Czyli trzeba zweryfikowac

Czyli przesolenie tz przeoptymalizowanie. Jak posoliłeś za bardzo to masz tego efekt. 

Od Googla nie łapiesz filtrów specjalnie. Z reguły przekraczasz linie i sam się podkładasz.

Filtry i bany jeszcze działają "klasycznie"

• z tych fraz mamy więcej kasy to dusimy wróbelki algorytmem i ręcznie tak by wykupili reklamy
  • z innych fraz to słaba podaż i zysk. Szkoda na nich prądu wiec przymrużamy oko pod warunkiem że ktoś ewidentnie nie przesoli 

Przyjdzie ten sądny dzień że podepną algorytm pod AI globalnie dla wszystkich bez wyjątku. Teraz tego nie robią z litości i obawy przed zbytnim zepsuciem serp-ów. Ludzie chcą znaleźć informacje - jak w Google będzie sieczka bo np algorytm wytnie doorway-e i inne cuda na kiju pozycjonerów to ludzie nagle odkryją inne wyszukiwarki. To jest dylemat Google - nie może za szybko udusić tego wróbla tylko za to SEO-wiec go przesolił. 

Edytowane przez Grey Ronin

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.